Köves Slomó rabbi szerint a Jobbik hanukai üzenete cinikus, mert hosszú évekig terjesztették az antiszemitizmust, és azóta sem tettek ellene.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija szerint a hanukai üdvözlet cinikus a Jobbiktól, mert a párt politikusai hosszú éveken keresztül tettek nyíltan antiszemita kijelentéseket, amelyeket "egyszer sem vontak vissza".

Köves Slomó: cinikus a Jobbik hanukai üzenete

Az első gyertya meggyújtása a hanuka kezdete alkalmából a budapesti Nyugati téren 2017. december 12-én

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Köves Slomót az M1 aktuális csatorna híradójában arról kérdezték, hogy a vezető rabbi a 168 órának elmondta, idén is kapott hanukai üdvözletet Vona Gábortól, a Jobbik elnökétől. Ebben Vona Gábor és a Jobbik "Isten áldását kérik a hanukai ünnepléshez".

Köves Slomó azt mondta: olyan politikusoktól, akik éveken keresztül a rasszista gyűlöletet terjesztették, és még mindig olyan parlamenti képviselőket tudnak a soraikban, akik például "a zsidók Dunába lövését egy befejezendő feladatnak tekintik", ezt cinikus gesztusnak tartja. Hozzátette: tavaly erről bővebben volt szó, és azóta sem változott sem a helyzet, sem a véleménye.

Az ő üzenetük – mondta a vezető rabbi –, hogy ha valaki úgy érzi, a sötétséget terjesztette, úgy teheti jóvá, ha a fényt terjeszti; vagyis amilyen vehemenciával a rasszista gyűlöletet terjesztette a Jobbik a magyar falvakban, ugyanúgy kellene egymás megértését és elfogadását terjeszteniük, nem proklamációkban, hanem a cselekedetek szintjén.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Illyés Tibor)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ez a Köves Slomó olyan fideszes seggnyaló mint Erdő Péter bíboros, csak zsidóban?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Eriksson: Attól még, hogy zsidó származású attól még felveheti a katolikus vallást is. Az a lényeg, hogy mit cselekszik, mennyire fordít hátat a hitének. A másik jó példa Orbán kedvenc segélyszervezetének a vezetője. Az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője egy levél szerint Észak-Koreát figyelmeztette, hogy egy akkoriban kint dogozó magyar személy kritizálja a kommunista rezsimet. Ez szerintem hazaárulás.
Eriksson
@human: Elolvastam, de akkor sem értem, hogy kapcsolódik az eset a cikkhez. Hogy jön e ide?
human
@Eriksson: 22:11-re válaszoltam. Úgy értettem az Ökumenikus Segélyszervezet elnökének ügyéről nem tudsz.
Eriksson
@human: Igen,semmit nem tudok róla. De egy más téma kapcsán esetleg...
Biztos izgi történet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.