Orosz nyelvtanfolyamra járnak a paksi rendőrök az atomerőmű bővítése miatt. A haladó csoportba azok tartozhatnak, akik már „valamit hallottak” az orosz nyelvről.

Dr. Kuti István rendőr ezredes, városi kapitány arról beszélt, hogy kínos lenne, ha meg sem tudnának szólalni oroszul, ezért két csoportban tanulnak, az egyik kezdő, a másik a haladó csoport, akik már „valamit hallottak” az orosz nyelvről.

Többnyire a vezetői állomány tagjai, a bűnügyi, az igazgatás-rendészeti munkatársak és mint például maga Kuti is. Összesen mintegy harminc ember vesz részt jelenleg az oktatásban.

Kuti azt is elmondta, hogy létszámbővítésre is szükség lesz a városban. Elsősorban a közterületen elkövetett közlekedési szabálysértések, jogsértések, garázdaság fordulhat elő, a város déli része lesz az érzékeny terület.

A járőrök képzése csak a jövő évtől kezdődik el, de számonkérés, vagy vizsga nem lesz. A mostani állományban nincs olyan rendőr, aki folyékonyan beszél oroszul, amennyiben a létszámbővítés lesz a paksi állománynál, előnyt jelent az orosz nyelvtudás.

Címlapkép: MTI Fotó: Mónus Márton

(Pakspress)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Még újra megérjük, hogy tovább ,,terhelik" Magyarország diákjait, úgy az általános, mint a középfokú intézményekben, az orosz nyelv elsajátításának követelményével.
Hajrá Magyarország, hajrá oroszok?
nevemnick
Még újra megérjük, hogy tovább ,,terhelik" Magyarország diákjait, úgy az általános, mint a középfokú intézményekben, az orosz nyelv elsajátításának követelményével.
Hajrá Magyarország, hajrá oroszok?
nezelodo
Megnézném, amint oroszul kitöltik a büntetőcédulát, amikor a magyarul kitöltöttet is elrettentő példaként mutogatják még az ált. iskola magyar óráin is! Utolján ilyen szégyen a tizenvalahány trafikkal jutalmazott "Nemzethy Nyomdász" kiadványaival esett meg a kommunikációs oktatásban.
ila51
korrepetálást vállalok...egész jól haladok
Jozefina
Nem kell nekik tanulni, gondolom pakson már van pár putyin ügynök és majd jönnek hivatalosan is a pribékjei!!!
quadrocopter
Aki sikeres vizsgát tett, azt felveszik a Marxista-Leninista esti egyetemre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.