Lapértesülés szerint többfunkciós gépeket vehet az Orbán-kabinet kormánygépeknek, főképp csődbe ment fapados légitársaságoktól érkezhetnek a repülők.

A Magyar Nemzet értesülései szerint olyan használt, átalakított Airbus A319-es utasszállítókat venne a kormány, amelyek nemrég csődbe ment fapados légitársaságoknál szolgáltak – a lapban megjelent cikket a hvg.hu szemlézte.

Csődbe ment fapados légitársaságoktól vehetnek kormánygépeket Orbánék

Fotó: pixabay.com CCO

A lap szerint a gépek az ország vezetőinek szállítása mellett a honvédség külföldi expedíciós erőinek váltására, illetve a külföldön bajba jutott magyarok hazahozatalára is alkalmasak lesznek.

"Az ügyben példátlan információbiztonsági rendszabályokat vezettek be, a parlament szakbizottsága közbeszerzés alóli mentességet is adott az ügylet nyélbe ütésére a kormánynak" – olvasható a cikkben.

A Magyar Nemzet szerint legalább két gép a nemrég bedőlt AirBerlin légitársaságtól jöhet, a kormány pedig a a gépeket PPP-konstrukcióban venné meg és működtetné, így is tartanák karban a légijárműveket, mert a honvédség önmagában nem alkalmas.

A lap szerint a gépek közül egy már Ferihegyen áll egy hangárban, a másik pedig egy európai reptéren tartózkodik, ahol megkapja a magyar azonosítófestést. 

"Az ügylet értékéről a Magyar Nemzet nem tudott információt szerezni, de iparági forrásokat idézve azt írták, tízmilliárd forintos nagyságrendű tranzakcióról lehet szó" – olvasható a hvg.hu szemléjében.

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
@justhpeter: kell, és kész!

öröm, taps, kalapdobálás...
papa.49
Én meg egy BUK ot kérek )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
magyarbakancs
Annak idején a Kádár rendszerben 3 kormánygép volt.
desiro
remélem amikor az egész pereputty rajta lesz csak lezuhan.
papa.49
@desiro: Elő kell segíteni a zuhanást )))))))))))
papa.49
@justhpeter: Én tennék is érte szívesen )))))))))
Eriksson
@justhpeter: " az ország vezetőinek szállítása mellett a honvédség külföldi expedíciós erőinek váltására, illetve a külföldön bajba jutott magyarok hazahozatalára " :)))
Eriksson
@papa.49: Olyan jóban vagy a ruszkikkal, hogy komoly fegyverkereskedelmet folytatsz velük? :)))
papa.49
@Eriksson: Ezt mi a bánatból gondolod???
Igen volt egy Ulába való srác aki '69, '70 .ben itt szolgált Kecskeméten, és mikor 70 tavaszán elmentek a rakétások a SZU. ba engem odaadtak a rádióműszerésznek hozzájuk, a srác meg őrként volt a vonaton. Na az az egy szem orosz embert kedveltem, mert rendes koma volt amúgy a népet nem igazán..Néha igen értelmetlen következtetéseket tudsz levonni, a másik ember személyes ismerete nélkül, én nem teszem csak a politikusokra szoktam ugatni !!!
Eriksson
@papa.49: Ugyan dehogy, semmi következtetés. Tapasztalhattad, hogy nem szokásom senkit leszólni, ezt a dolgot is csupán viccnek szántam, a BUK rakéta felemlegetése folytán. A múltkor is pont egy ilyet szerettél volna valamiért, arra fel mondtam, hogy csak nem kereskedsz a ruszkikkal? Bocs, ha esetleg félreérthető voltam.
nyanya001
varosikurir.hu/2-3-ezer-milliard-tunt-el-kozbeszerzesek-miatt/
jól is élnek a fideszhez közeli cégek, hogy Mészárost ne is emlitsem... a strómant

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.