Palkovics László oktatási államtitkár szerint főként ott lettek jobbak a PIRLS-felmérés magyar eredményei, ahol az iskolákat az önkormányzatoktól átvette az állam.

A kiszámíthatóság és a nyugalom meghozta eredményét – mondta Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán a PIRLS- (Progress in International Reading) felmérés eredményeivel kapcsolatban.

Palkovics szerint azért javult a gyerekek eredménye, mert az állam átvette az iskolákat

Fotó: kormany.hu/Árvai Károly

Az államtitkár szerint különösen azokban az iskolákban érezhető a diákok teljesítményének javulása, amelyek önkormányzati fenntartásban voltak, de államiba kerültek.

A gyerekek eredményeiben visszatükröződik, hogy a tanítóik nyugodtak és nem azzal kell foglalkozniuk, hogy ki van-e fizetve a villanyszámla vagy a gázszámla – mondta Palkovics László, aki szerint az óvodába járás magas aránya is hozzájárulhatott a jó eredményhez. Magyarországon a vizsgált időszakban a gyerekek 93 százaléka járt óvodába.

Minden eddiginél jobb eredményeket értek el a negyedik osztályos magyar diákok a szövegértési képességeket vizsgáló PIRLS-felmérésen tavaly.

Magyarország 15 pontot javított a 2011-es eredményhez képest és tavaly 554 pontot ért el. A magyar diákoknál 8 ország tanulói értek el jobb eredményt, tíz olyan ország van, ahol hasonló eredmények születtek és 31 állam oktatási rendszere gyengébb mutatókat produkált.

(MTI)

(Címlapi kép: kormany.hu/Árvai Károly)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@nezelodo: Én meg szellentettem egyet és este pozitívan zárt a BUX.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Azért ha a "jótevőkről" megemlékezünk ne feledkezzünk meg Hoffmann Rózsikáról sem. Ő is sokat segített a barlang felé visszavezető úton.
papa.49
@justhpeter: Viheti magával a szarzsák a vén luvnyát ))))))))))))))))
justhpeter
@papa.49: Vigye Czunyinét is hogy élvezetesebb legyen.
papa.49
@justhpeter: Nekem 8 )))))))))))))))))))
csipetke
Palkovicsnak tényleg csak ennyi esze van,vagy valami tanfolyásra is jár,hogy mínuszban legyen az IQ-ja?A tudattól,hogy az állam átvette az iskolákat,megtáltosodtak a kölkök.Legalább gondolkodna,mielőtt beszél...
Kookas
@kokopelli: a kanalat eldobja és usgyi vissza a fára!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél