Több mint egymillió jogosult családhoz juttatják el a pénzt december 22-éig.

Még karácsony előtt megérkezik a januári családtámogatás
Fotó: Soós Lajos/MTI

Még karácsony előtt megkapják a jogosultak a januárban esedékes családtámogatásokat, azaz a családi pótlékot, a gyermekgondozási segélyt (gyes) és a gyermeknevelési támogatást (gyet) – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Katalin közölte, a posta december 15-én kezdi kézbesíteni az összegeket, az utalások pedig december 20-tól érkeznek a számlákra. Így legkésőbb december 22-re mind az 1,1 millió jogosult családhoz eljutnak a támogatások.

Az előrehozott kifizetés egy kétgyerekes családnak akár 50 ezer forint többletet is jelenthet decemberben, egy háromgyerekes család esetében pedig, ha az egyik szülő még otthon van a kisgyerekkel, akár 75 ezer forintot meghaladó plusz támogatás is érkezhet – mondta el példaként az államtitkár.

Az előrehozott kifizetéssel szeretné segíteni a kormány a karácsonyi készülődést és hozzájárulni ahhoz, hogy békében teljenek az ünnepek – fogalmazott Novák Katalin.

Az államtitkár felhívta a figyelmet a rászoruló gyerekeknek biztosított ingyenes szünidei étkeztetés lehetőségére is. Mint mondta, az ingyenes étkeztetést már minden iskolai szünetben biztosítaniuk kell az önkormányzatoknak a rászoruló gyerekeknek, ha a szülők ezt igénylik a jegyzőnél.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Csak azt teszik hozza, hogy januarban viszont coki. Mint a szeptemberi iskolakezdesre elohozott jarandosag, amit augusztusban adtak oda.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kripton
@eszegfu: Aha. Olvastál egy tanulmányt. Én is. Hogy Hitler szerette a zsidókat (Plö: Eva Braun).

JAJJMÁÁÁR!!!
Adva van egy népcsoport - amelyik más népcsoportoktól eltérően - évszázadok óta nem képes integrálódni (nem asszimilálódni, hanem integrálódni) a tőbbségi társadalomba, hanem megtatrja a primitív, családtervézés nélküli, bűnözésre, kéregetésre, élősködésre épülő életformályát, amely miatt nincstelen, nyomorgó életet kell éljen.
Adva van egy országvezetés, amelyik segélyezi a olyan szint alatt vegetálókat, akik inkább a semmittevést, a "megélhetési bűnözést", a segélykövetelést, mintsem a munkát választják életformául, ezzel kizárják a támogatásból a sorsukon segíteni akaró, tisztes szegénységben élőket, akkor ne gyere nekem az egyenlő elbánás szöveggel!!!
kripton
@kripton: Jajj! Javítás:

Életformáját...
eszegfu
@kripton: Áruld el már nekem: mi a fenéért beszélsz velem ilyen "ellenségesen"? (Pl. "Aha. Olvastál egy tanulmányt", meg "akkor ne gyere nekem az egyenlő elbánás szöveggel") Nem hiszem, hogy bármivel megsértettelek volna, sohasem ez a szándékom. Én megadom a tiszteletet Neked és én is csak ennyit várok el... ha nem tul nagy kérés.
kripton
@eszegfu: Nem ellenséges, hanem elutasító a szándékom veled kapcsolatban. "de azért be kellene látnod, hogy ez nemcsak a cigányokra vonatkozik, hanem ugy általában a gyerekekre". Ezért és a hasonlókért. Miért kéne belátnom??? Ennél ostobább (ha tényleg így látod), vagy sunyibb (ha tudod, hogy nem így van, de nyomod a PC szöveget) "magyarázatot" nem is tudok elképzelni!
Tényleg nem csak a cigányokra vonatkozik, mert van az országban pár tucat háromnál több gyerekes magyar család is, de a támogatás 90 %-át a jelenleg még 10%-os kisebbségben lévő cigányok kapják. Vagyis 1 támogatott magyar gyerekre. 81 cigány jut!
evacica
Elmennek a fenébe! Még, hogy ez nagy segítség, és januárba mi lesz? ez a pénz hiányozni fog, de ezt ez a banda nem is értheti, mert már jó része elfelejtette,hogy honnan is jött, és rendesen turkálnak a közpénzben! Remélem, hogy jön még kutyára dér!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.