Több mint egymillió jogosult családhoz juttatják el a pénzt december 22-éig.

Még karácsony előtt megérkezik a januári családtámogatás
Fotó: Soós Lajos/MTI

Még karácsony előtt megkapják a jogosultak a januárban esedékes családtámogatásokat, azaz a családi pótlékot, a gyermekgondozási segélyt (gyes) és a gyermeknevelési támogatást (gyet) – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Katalin közölte, a posta december 15-én kezdi kézbesíteni az összegeket, az utalások pedig december 20-tól érkeznek a számlákra. Így legkésőbb december 22-re mind az 1,1 millió jogosult családhoz eljutnak a támogatások.

Az előrehozott kifizetés egy kétgyerekes családnak akár 50 ezer forint többletet is jelenthet decemberben, egy háromgyerekes család esetében pedig, ha az egyik szülő még otthon van a kisgyerekkel, akár 75 ezer forintot meghaladó plusz támogatás is érkezhet – mondta el példaként az államtitkár.

Az előrehozott kifizetéssel szeretné segíteni a kormány a karácsonyi készülődést és hozzájárulni ahhoz, hogy békében teljenek az ünnepek – fogalmazott Novák Katalin.

Az államtitkár felhívta a figyelmet a rászoruló gyerekeknek biztosított ingyenes szünidei étkeztetés lehetőségére is. Mint mondta, az ingyenes étkeztetést már minden iskolai szünetben biztosítaniuk kell az önkormányzatoknak a rászoruló gyerekeknek, ha a szülők ezt igénylik a jegyzőnél.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Csak azt teszik hozza, hogy januarban viszont coki. Mint a szeptemberi iskolakezdesre elohozott jarandosag, amit augusztusban adtak oda.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Csak azt teszik hozza, hogy januarban viszont coki. Mint a szeptemberi iskolakezdesre elohozott jarandosag, amit augusztusban adtak oda.
Nessy
Aztán januárban nyista lóvé!
Ezt miért kell ekkora vehemenciával bejelenteni? Hiszen egy árva huncut vasat nem adtak pluszban a családoknak! Igaz, jól hangzik!
Eladott Ország
Novák Katalin örül és ez engem mindig megnyugvással tölt el. Olyan helyesen tud örülni és
ártatlan nagy szemekkel nézni bele a vakvilágba, hogy egészen megejtő. Főleg, ha meg is szólal.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/09/novakkatalin-1024x682.jpg
A gyönyörű foglalkoztatási adatokkal is csak kitörölni tudjuk – a szemünkből a meghatottság
könnyeit – mivel a közmunkások és a külföldön dolgozó magyarok nélkül (akiket a KSH
nagyvonalúan beleszámol mindenbe, amikor úgy alakul), nem lenne ilyen rózsás a kép.
Nem beszélve az egyre növekvő szegénységről, ami tudom, hogy megfeleződött, de csak azért, mert a szegénységi küszöböt le tetszettek engedni arra a szintre, ahol a minimálbéresek már átesnek. Ettől még ők pont olyan csórók, mint addig, de a statisztika jól teljesített.
Én inkább azt javasolnám a kormánynak, hogy kevesebbet kellene hazudni, mert a fene nagy
jólétben előbb-utóbb elszakad a cérna és akkor csúf világ jön. Még akár Novák Katalin optimista mosolya is megfonnyadhat. Kár lenne érte. Nvák Katalin lényegében azt jelentette be, hogy a Kormány erőfeszítéseinek köszönhetően felespohár helyett most már pezsgőspohárral merhetjük kifele a Titanic-ból a bezúduló vizet.
cikicakk55
A fiamra tavalyig kaptuk a családi pótlékot.20 évesen vonták el,de ezt meg is értem,hisz már nem gyerek.Az viszont egész biztos,hogy a születésétől 20 éves koráig tán 2x volt családi pótlék emelés,de akkor is csak 3-400 ft. Az biztos,hogy 10 éves korától 20 éves koráig egy fillért nem emelkedett a családi pótlék. 12.700 ft volt végig. Ettől örömködjenek a szülők? Már 10 éve is szinte semmire nem volt elég az az összeg.Azt,hogy a több gyerekeseknek többet adnak,az jogos,hisz talán a ruhákat örökölhetik egymástól,mást nem.Az is röhej mikor kiragadják a legjobban járó réteget és azt szajkózzák.
"Az előrehozott kifizetés egy kétgyerekes családnak akár 50 ezer forint többletet is jelenthet decemberben, egy háromgyerekes család esetében pedig, ha az egyik szülő még otthon van a kisgyerekkel, akár 75 ezer forintot meghaladó plusz támogatás is érkezhet – mondta el példaként az államtitkár."
Persze az ilyenből van a legkevesebb,pedig karácsonykor ez sem sok.
peterkelemen
Orbán és népirtó állama. Családtámogatás...röhej, amikor milliók élnek a nyomorban köztük gyermekek.
kulabombaafityiszre
Lesz akkor puliszka az asztalon,hogy rohadna meg az összes fideszes majom.
Eladott Ország
@Shikari: ma, 15:53 És van egy másik módszer a tolvajokat börtönbe kell zárni, kivonni a forgalomból.
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/2139/5995/original.jpg?w=600&h
Sámannus
Ettől sokkal több misebor lesz a papoknak is, hogy legyen mitől óbégázni a jászolnál.
Ezt általában az álkeresztyények szokták csinyáni. Nem adnak semmit csak úgy tesznek, mintha vérüket adnák.
lampa laz
És vigyorogva büszkén bejelenti ezt, ez az agyatlan hülye qurva. Persze az idióta nem tudhatja, h a családi pótlék is be van kalkulálva minden hónapban a rendszeres kiadások közé. Sokan el fogják költeni, mert örülnek neki ünnepek előtt még akkor is, ha az a jövő hónapban hiányozni fog.
Miért nem tudják megduplázni, hiszen jól teljesít az ország. Mondta ezt pont az a balfék miniszter akinek módjában lenne adni és nem külföldre szórni mindenféle faszságra. Rohadna meg az összes szentestén, amikor majd több ezer kisgyerek üres pocakkal lesz kénytelen lefeküdni.
Lepényleső
...amire semmi szükség nem lenne,ha azt előzőleg a kormány el nem vette volna,s tette zsebre?
peterkelemen
Rohadjon meg ott ahol van az a család, aki rászavaz Orbánékra ennyi mocsok után is.
cs.n.
Annyi a különbség, hogy eddig a két ünnep közt utalták, nem karácsony előtt. Most így majd még több idő lesz a februáriig.
Az államtitkár asszony is megkapja, meg a miniszterelnök úr is, bizony. Mert mi ilyen menő ország vagyunk, hogy még a milliós fizetésűeket is támogatjuk.
Desischado
@cs.n.: Sőt, a határon túliakat is! Ők is kapnak ingyen étkeztetést, meg baba kötvényt. Hja, kérem, mindent a szavazatokért!
Ez az agyatlan némber abba nem gondol bele, hogy januárban mi lesz?! Úgy csinálnak, mintha nagy jótéteményt tennének, pedig nem!
eszegfu
@Shikari: Az akár igaz is lehet, hogy "osszák" be... ami jelen esetben azt jelenti, hogy ne nyuljanak a pénzhez januárig. Egyrészt a szegényebbek ilyenkor nem gondolkodnak "józanul", mert végre karácsonykor lehetne "teritett" asztaluk. Másrészt, ha csak januárban "bontják" meg, akkor szerinted miért kapják meg decemberben?! Sajnos nyilvánvaló a szándék, hogy költsék el még decemberben, vagyis a nagy része visszafolyik a költségvetésbe ÁFA formájában, hogy a többit ne is emlitsem. A cigiseken, piásokon nem, viszont a "többieken segit"... mégis mit?! Ha "beosztás-képpen" nem költik el?! Az meg igen furcsa gondolat, hogy "ingyen ad az állam". Nem az állam adja, hanem Tőled, tőlünk, sőt még a közmunkásoktól levont különböző adókat "osztja szét"... és itt jön a "tolvajok" kérdése. Ha ezeket a költségvetési bevételekből nem "ostobaságokat" finansziroznának (5 milliárd Ft plusz pénzt kapnak a külképviseletek "igazgatására", vagy az utolsó konzultációnál csak a visszaküldött válaszok postázása került 257 millióba!!), ill. nem "lopnák" el pl. tulárazás formájában, akkor talán telne egy "karácsonyi ajándékként" folyósitott plusz családtámogatásra... mert ugye ez pusztán egy előrehozott támogatás.
Eladott Ország
@Shikari: Huzzál már innen a büdös picsába te fideszes seggfej!
Eladott Ország
@Shikari: A fidesz még az korrupció felszámolására adott OLAF pénzeket is ellopta!
hvg.hu/gazdasag/201604_nyomozas_unios_penzek_miatt_csalas_a_csucso
Eladott Ország
@Shikari: Honnan találtátok ki ezt a libsizést, te faszkalap. A fideszes politikai kurvákból több tucat MSZMP KB bizottságot lehetne felállítani, nem beszélve a III/III-as besúgói hálózatról. Akkor mi a büdös kurva anyád pofázol te hontróger! Mi a lófaszt képzel magadról. Menjél a bandádhoz.
kripton
@eszegfu: Nektek semmi sem jó. Ez már vicc.
eszegfu
@kripton: Én csak egy vagyok és nekem ez a véleményem. Ez pont olyan, minthogy előbb érkezett meg a nyugdij "karácsonyi segitség-képpen" és én ide-oda rakosgatom, nem merek hozzányulni... mert ugye ezt "előre" kapjuk, tehát a jövő hónapra kell gondolnom, nem "verhetem" el karácsonyra. De azt sem tudom, hogy az aktiv dolgozók mit szólnának, ha a 2017. decemberi fizetésüket 2018. jan. helyett megkapnák decemberben?! Igaz, bőséges karácsonyuk lenne... és aztán? Neked mi erről a véleményed... esetleg miért jó, vagy miért rossz egy ilyen "előrehozott" kifizetés?
levarosbukta
@eszegfu: Erre én is kíváncsian várom a válaszát kriptonnak.
magyarbakancs
@kripton: Libis mit jelent?
Mer a Fideszt tudom mit jelent.
Szart.
kripton
@eszegfu: A nyugdíj rendben van. De ez plusz segíjm ráadásul minden hónapban járni fog. Már összeszámolni sem lehet, hogy hányféle címen segílyezik a cigányokat a rendszeresen kapott ingyenélési és szaporodási támogatáson felül. Rászorulók, mélyszegénységben élók, ingyen etetjük a kölkeiket,... Ehhh!
eszegfu
@kripton: Drága "Életem, Virágom"! Mintha nem is u.arról beszélnénk... Kérlek, olvasd el még 1x a cikket. Itt arról van szó, hogy a 2018. januári családtámogatást -- régi nevén a családi pótlékot -- még az idén, karácsony előtt megkapják a jogosultak, igy ez még véletlenül sem PLUSZ, mert januárban nem kapnak! És akkor még Te irod nekem, hogy "Nektek semmi sem jó. Ez már vicc." Könyörgöm... Te nem érted, mert ugy tünik csak a cigányokra vagy "kihegyezve"... sajnálom...
kripton
@eszegfu: Édes Aranybogaram! Csoda történt! Igazad van. Tényleg nem ugyanarról beszéltünk. és az én hibámból. Bocs'!

naprakeszfigyelo.hu/2017/11/19/ujdonsag-osztol-etelcsomagot-kapnak-az-12345-gyermekes-csaladok/

Én erre gondoltam.
Eladott Ország
@Shikari: tegnap, 11:57 www.facebook.com/168ora/photos/a.10150349770587048.372811.308921667047/10152871265502048/?type=3
Az "illiberális" szó jelentése az angol-magyar szótár szerint
1. szabad emberhez nem méltó, szolgai, szervilis
2. közönséges, műveletlen, ordenáré
3. szűk látókörű, korlátolt, nem szabadelvű, antiliberális
4. szűkmarkú, kicsinyes, fukar
scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18951218_729966857208051_6004312506921644052_n.jpg?oh=955eec5fcd67809b6e7a25c7424223d6&oe=5A9F6FB6
eszegfu
@kripton: tegnap 20:14 A link alapján valamennyire megértem már a "kirohanásodat"! De ez csak 2 megyében van és EU program keretében kap M.o. pénzt erre, nem költségvetésből finanszirozzák. Egyébként van szerinted olyan cigány család, ahol csak 1-2 gyerek van?
eszegfu
@Shikari: tegnap 17:43 Most már világos a gondolatmeneted! Nekem meg az a tapasztalatom, hogy ha kellő beosztás mellett éppenhogy kihuzzák a hónapot, akkor az egyszerre kapott 2 havi járandóságból a karácsony miatti többletköltség után nem sok marad a következő hónapra.
Nem egyezik a véleményünk most sem, de nem baj, igy van rendjén.
kripton
@eszegfu: Hát éppen ez az! Mi támogatjuk az élősködők szaporodását, hogy a gyerekeinknek, unokáinknak még rosszabb legyen, mint most nekünk. Ezt akarjár a "magyarok" A cigány Orbán, Lázár, Balog triumvirátus szerint.
Egyébkénr a program ÁLLANDÓ ÉS ORSZÁGOS!
aktiv.origo.hu/itthon/20171213-czibere-orszagossa-valt-a-hatranyos-helyzetu-gyermekes-csaladoknak-szant-etelcsomagosztas.html
eszegfu
@kripton: Ez a cikk már "frissebb"... az előzőben még csak 2 megyét érintett. Tényleg nem akarlak meggyőzni, sőt nem is akarok vitatkozni, de azért be kellene látnod, hogy ez nemcsak a cigányokra vonatkozik, hanem ugy általában a gyerekekre. Tudom, hogy a "triumvirátust" cigánynak tartják, de én nem hiszem el... olvastam O.V.-ről is egy kutatás-, tanulmányfélét és egyáltalán nincsenek cigány felmenői.
kripton
@eszegfu: Aha. Olvastál egy tanulmányt. Én is. Hogy Hitler szerette a zsidókat (Plö: Eva Braun).

JAJJMÁÁÁR!!!
Adva van egy népcsoport - amelyik más népcsoportoktól eltérően - évszázadok óta nem képes integrálódni (nem asszimilálódni, hanem integrálódni) a tőbbségi társadalomba, hanem megtatrja a primitív, családtervézés nélküli, bűnözésre, kéregetésre, élősködésre épülő életformályát, amely miatt nincstelen, nyomorgó életet kell éljen.
Adva van egy országvezetés, amelyik segélyezi a olyan szint alatt vegetálókat, akik inkább a semmittevést, a "megélhetési bűnözést", a segélykövetelést, mintsem a munkát választják életformául, ezzel kizárják a támogatásból a sorsukon segíteni akaró, tisztes szegénységben élőket, akkor ne gyere nekem az egyenlő elbánás szöveggel!!!
kripton
@kripton: Jajj! Javítás:

Életformáját...
eszegfu
@kripton: Áruld el már nekem: mi a fenéért beszélsz velem ilyen "ellenségesen"? (Pl. "Aha. Olvastál egy tanulmányt", meg "akkor ne gyere nekem az egyenlő elbánás szöveggel") Nem hiszem, hogy bármivel megsértettelek volna, sohasem ez a szándékom. Én megadom a tiszteletet Neked és én is csak ennyit várok el... ha nem tul nagy kérés.
kripton
@eszegfu: Nem ellenséges, hanem elutasító a szándékom veled kapcsolatban. "de azért be kellene látnod, hogy ez nemcsak a cigányokra vonatkozik, hanem ugy általában a gyerekekre". Ezért és a hasonlókért. Miért kéne belátnom??? Ennél ostobább (ha tényleg így látod), vagy sunyibb (ha tudod, hogy nem így van, de nyomod a PC szöveget) "magyarázatot" nem is tudok elképzelni!
Tényleg nem csak a cigányokra vonatkozik, mert van az országban pár tucat háromnál több gyerekes magyar család is, de a támogatás 90 %-át a jelenleg még 10%-os kisebbségben lévő cigányok kapják. Vagyis 1 támogatott magyar gyerekre. 81 cigány jut!
evacica
Elmennek a fenébe! Még, hogy ez nagy segítség, és januárba mi lesz? ez a pénz hiányozni fog, de ezt ez a banda nem is értheti, mert már jó része elfelejtette,hogy honnan is jött, és rendesen turkálnak a közpénzben! Remélem, hogy jön még kutyára dér!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.