Szerdától az egész országra kiterjeszti a kormány a hátrányos helyzetű gyermekes családoknak szánt ételcsomag osztását, amelyre a következő években 18,3 milliárd forintot fordít – jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán a Fejér megyei Sárbogárdon.

Czibere Károly hangsúlyozta: elkötelezettek abban, hogy a hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő családok számára minden segítséget megadjanak. A "hátránykompenzáció" egyik legfontosabb módjának a gyermekétkeztetést nevezte, jelezve: gondoltak a három évnél fiatalabb gyereket gondozó, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő családokra is, akik az ételcsomagra jogosultak.

Országos lesz a hátrányos helyzetű családoknak szánt ételcsomagosztás

Fotó (illusztráció): Pixabay cco

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára emlékeztetett arra, hogy a program kísérleti szakasza július 6-án indult el Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol október végéig 63 ezer, tartós élelmiszert tartalmazó csomagot osztottak ki egymilliárd forintnyi uniós forrásból.

Czibere Károly közölte, hogy

a csomagokat havonta egyszer osztják, s a korábbi 8 ezer forintról 13 ezer forintra növelték a csomagonkénti ráfordítást. A korábbi tapasztalatok alapján a második, immár országos szakaszra a csomagok tartalmát felülvizsgálták és új, tartós élelmiszerek kerültek bele, amely így már tíz kilogrammos.

Az államtitkár megjegyezte, hogy nemcsak a három évnél fiatalabb gyerekek esetén kapnak a családok élelmiszercsomagot, hanem a hátrányos helyzetű várandós anyák esetében már a magzat 3. hónapjától jogosultak rá.

Varga Gábor a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy Sárbogárdon a szociális gyermekgondozók által kiválasztott ötven család jogosult csomagra. Kérdésre közölte, hogy a térségben 19 település érintett. Példaként említette Sárkeresztúrt, ahol 74 család kap ilyen támogatást.

Reményét fejezte ki, hogy az ételcsomagosztás nem a végleges formája a hátrányos helyzetű gyermekes családok megsegítésének, hanem Magyarország gazdasági erőforrásainak növekedésével a jövőben a felzárkóztatás más formái is megjelenhetnek. Ilyennek nevezte azt a mintegy 600 millió forintnyi Emberi Erőforrás Operatív Program forrást (Efop), amit a sárbogárdi járás humánerőforrás fejlesztésre és a felzárkóztatáshoz infrastrukturális feltételek megteremtésére nyert el.

Sükösd Tamás (Fidesz) polgármester üdvözölte az országos kezdeményezést, mert szerint valóban a legrászorultabbakat célozza meg. Úgy vélte, a szociális rendszer a garancia arra, hogy egy rászoruló család nem kap három különböző helyről támogatást, míg egy másik esetleg egyet sem.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Megint szétkenik a kakit, aztán lesz a feltalálónak francia pezsgő meg kaviár vacsira.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/02/15/minden-egyes-nap-egy-ujabb-szog-az-orszag-koporsojaba/
Minden egyes nap egy újabb szög az ország koporsójába. Aki nem értesült még arról, hogy miután a más körülmények között idő előtt, serényen harácsoló gengszterek bűnbandája Budapesten és a Dunántúlon több éves késéssel, decemberben végén indította el a Rászoruló személyeket támogató operatív program (RSZTOP) hajléktalanokat segítő részét, a 9 megyét magában foglaló Kelet-Magyarország régióban viszont még mindig nem sikerült a bravúr, annak javaslom, ITT tájékozódjon, érdemes. Az Európai Unió 30 milliárdos programjáról van szó, amelynek célja (lett volna, ha az elvtársak értenének máshoz is, mint a korrupcióhoz), hogy 2016 és 2020 között alapvető fogyasztási cikkekkel (élelmiszercsomaggal, ruhával, tisztálkodószerekkel) lássák el a mély szegénységben élő, 3 év alatti kisgyereket nevelő családokat és a rászoruló, várandós anyákat, illetve oldják meg belőle a rendkívül alacsony jövedelemből élő idősek és hajléktalanok étkeztetését. A máskor Mészáros Lölök kedvéért magát a földhöz csapkodó kormány eleve késve írta ki a közbeszerzési eljárást, amely ráadásul eredménytelenül zárult. Gondolom, X maffiaklán-vezér hajba kapott Y maffiaklán-vezérrel, ki bonyolítsa a nyomorultak étkeztetését, a Lázár János-féle hiénák pedig nem tudtak igazságot tenni az ügyben. Következmény: a hajléktalanok nem kapnak enni, pedig már évek óta kellene, de a mély szegénységben élő gyerekek sem jutnak hozzá a szintén évek óta ígérgetett élelmiszercsomagokhoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.