Szerintetek pénteken ki lehet, ki kell, vagy egyáltalán nem szabad kimenni a Jobbik tüntetésre? Nyilván soha életemben nem gondoltam volna, hogy ez a kérdés egyáltalán felmerül, de 2018 Magyarországon ez a kérdés realitás, és korántsem egyértelmű. Ezt a cikket most nem azért írom, mert tudom a tutit, hanem pont azért, mert nem tudom. Persze annál a kérdésnél egyértelműbb, hogy kell-e a baloldali, liberális ellenzéki pártoknak együttműködést kötnie a Jobbikkal. Ennél a kérdésnél például azért egyértelműbb, mert ilyen kérdés nincs. Se a Jobbik, se a baloldali és liberális pártok nem akarnak együttműködni, és nem is lenne helyes, hiszen elég sok kutatásból lehet látni, hogy a szavazóik nagy része nem vevő erre. Viszont a másik kérdés itt van, hiszen a Jobbikot durván betámadta a pártállam. Az Állami Számvevőszék egyszerűen azt kihasználva, hogy nem definiált a működése, egy olyan vizsgálattal támadt rá a Fidesz megbízásából a Jobbikra, amelyben nagyon sok szempontból (a Fideszt...

Forrás: merce.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Lehet. Sőt, kell!
Persze, lehet nagyokat mondani is.

De gondolkodjunk: az nagyonelhatárolódó pártok mennyire tiszták? (Nézőpont kérdése ez már, ki hiszi el, hogy akit azügyészség meg az igazságszolgáltatás... hülyeséget?)

Manapság nincs tiszta párt, nincs meg ajogállam, ezért kell tüntetni. Mindenkinek akinek a demokrácia fontos. Függetlenül attól, hogy a szomszéd kicsoda...
Nem vele kell azonosulni :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
Lehet. Sőt, kell!
Persze, lehet nagyokat mondani is.

De gondolkodjunk: az nagyonelhatárolódó pártok mennyire tiszták? (Nézőpont kérdése ez már, ki hiszi el, hogy akit azügyészség meg az igazságszolgáltatás... hülyeséget?)

Manapság nincs tiszta párt, nincs meg ajogállam, ezért kell tüntetni. Mindenkinek akinek a demokrácia fontos. Függetlenül attól, hogy a szomszéd kicsoda...
Nem vele kell azonosulni :)
Béla333
Nem a Jobbikért kell kimenni tüntetni, hanem a demokrácia maradékának a védelmében!
Ha most nem lépünk fel az ilyen disznóság ellen, 1 év múlva nem lesz, nem marad már csak a Fidesz!
Mindenki sorra kerül, ha ezt hagyjuk!
Eriksson
Vonával kapcsolatban ez a kis anekdota jutott eszembe:

Az ember hajt az országúton, és meglát egy kígyót, mozdulatlanul az úttest közepén. A fickó megállt, és látta, hogy a kígyó megsebesült. Ezért hazavitte, ápolta, meggyógyította. Amikor a kígyó fölépült, kinyitotta neki a bejárati ajtót, hogy elmehessen. Ahogy a kígyó kifelé tekergődzött, megmarta a lábán. Mielőtt a méreg végzett volna vele, még odaszólt a kígyónak: "Befogadtalak, etettelek, meggyógyítottam a sebeidet, és most azzal fizetsz, hogy megmarsz?" A kígyó megállt, és azt válaszolta: "Ez mind igaz. De mindeközben végig tudtad, hogy én kígyó vagyok."
peterkelemen
A neonácikat, komcsikat ma már a fideSS+kdnp padsoraiban találjátok.
peterkelemen
Aki finnyáskodik az bújjon bele Orbán seggébe és kussoljon! A Jobbik soha nem volt neonáci párt csak ráragadt pár agyhalott mint például az azóta kirúgott Novák Előd.
staro2
@JAJMÁR: Nem a pártok mennek ki egy tüntetésre, hanem egyes emberek,
Én a nyilasok mellett egy lépést sem teszek,
A jogállamot pedig nem az ÁSZ szüntette meg a múlt héten, hanem orbán és bandája.
Mikor hirdettek a nyilasok tüntetést a jogállam felszámolása ellen,pedig ez a folyamat szépen lassan szisztematikusan évek során zajlott az alkotmánybíróságtól az ügyézségen át idáig?
JAJMÁR
@staro2: Saját magadért tennéd azt a lépést.
Nem a Vonáért.
Nekem sem szimpi a jobbik, de így nem szabad hagyni eltávolítani!
Ugyanmá' miből gondolod, hogy az ász, megazorbán az kettő?

Az más kérdés, hogy nem akarok a jobbikra szavazni!
De szavazni akarok, választani akarok és ehhez pártok kellenek, akikből választani lehet.
JAJMÁR
@Eriksson: Erősen sántít az anekdotád. Te se érted, hogy nem a Vonáért kell kiállni, hanem saját magadért, meg a gyerekeidért? Nem a Vonát gyógyítod, nem is a Vona a mérges kígyó, nem veszed észre? Nem ő a beteg, hanem azorszg!

Ezt is ismered ugye?

Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,
csendben maradtam,
hisz nem voltam kommunista.
...
Amikorra engem vittek el,
nem maradt senki,
aki tiltakozhatott volna
(Neimöller)
tudode
Lehet abban i(gazság, hogy
.
----- Riadót fújt a Fidesz – az eddigi legundorítóbb eszközzel biztosítaná hatalmát Orbán
pestibulvar.hu/2017/12/13/riadot-fujt-fidesz-az-eddigi-legundoritobb-eszkozzel-biztositana-hatalmat-orban/
.
A 27 éve tartó HADICSELEIBE "még" ez is beleférhet!!!
.
És az ország EBBEN A FERTŐBEN LUBICKOL, azt sem lehet tudni, hogy KITAKAR, BETAKAR, NEM TUDNI, HOGY MIT akar ez a PÁLYATÉVESZTETT országromboló!!!

.
Eriksson
@JAJMÁR: Nem baj, ha nem leszek vakon hívő? Csak azért mert néhány hete mást mond Vona mint addig, attól nem hiszem, hogy megváltozott volna.
Ráadásul a pártja sem azonosul az új koncepcióval. Akkor most mi van? Vagy visszaváltozik azzá ami volt, vagy ott marad egyszemélyes pártként. Ilyen szemmel nézzük rá.

Na és ha magamért, a gyerekeimért akarok kiállni és ezért a beteg országért, akkor szerinted Vona a megoldás?
karma1
Ami most folyik az orszagban, az peldatlan a jelenkori tortenelemben Europaban. Nem Vona es a partja miatt kell tuntetni, hanem az ELVE'RT... Azert, hogy egy - allitolag - demokratikus orszagban szeles skalan mukodhetnek partok - majd az emberek eldontik, hogy kire szavaznak, ha van valasztek.
Marpedig akar tetszik, akar nem, ebben a pillanatban - es mar regota ebben a pozicioban - a Jobbik a legnagyobb ellenzeki part a palettan, vagyis orban legnagyobb fejfajasa, ha Vona jol csinalja a dolgat, es a valasztasokig meg tobb valasztot tud osszecukiskodni.
orban - bar totalisan elmebajos - mint ilyen, van rendszer az orultsegeben: tudja, hogy le kell szamolni az ellensegeivel, es mint stratega, osszesen ket lehetosege van erre: vagy lekaraktergyilkolja oket, vagy megveszi kilora. Vona eseteben 2 legyet ut egycsapasra: penze is lesz a buntibol, es a legnagyobb part is eltunik. Evek kellenenek ahhoz, hogy ujra tudjanak szervezodni, vagy ebben a formaban talpraallni.
Azert kell Vona mellett kiallni, mert ma o, holnap az mszp, aztan a dk, es igy tovabb az egyre jelentektelenebb kis partok is, - oket akar meg is veheti kilora, pillanatok alatt - eletet nyer, aki most idot nyer - es orbannak (Gyurcsanyon kivul) a legnagyobb ellensege az IDO a valasztasokig.
orbanrol azt is el tudom kepzelni, hogy direkt csinalta ilyen egbekialtora ezt a balhet, hogy az utcara vigye Vonaekat (vagy az ellenzeket, neki mindegy), es a kubatov ultrakkal egy "forro osz"-t tudjon produkalni, amikoris siman bevezetheti a szuksegallapotot, onnan pedig o a nyero, mar valasztasok sem lesznek , automatikusan maradhat a hatalomban. orban mar csak erre jatszhat, nincs mas fegyvere. Kerdesekre nem valaszol, problemakat nem old meg.
A pikanteria csak abban van: KI FOGJA KIADNI A TUNTETESRE AZ ENGEDELYT, ES HOGYAN???
csipetke
@karma1: Mindent összefoglaltál,nincs is mit hozzátenni.A Jobbik olyan,amilyen,csinálnak és mondanak hülyeségeket,de mégis ők a kisebbik baj.És ha ők kellenek hozzá,bárkikkel összefogva,hogy a fidesz végre eltakarodjon,akkor tegyék meg...Amit az ÁSZ csinált,az viszont rendkívül gusztustalan és aljas volt.
karma1
@csipetke: Az ASZ is csak egy bab: csak azt teszi, amit mond neki az orban. Ha az ASZ onallo szervezet lenne, akkor - talan egy enyhe futyiszes nyomasra - megteszi ugyan Vonaek legazolasat, de a kovetkezo cselekedetenek az kellene hogy legyen, hogy akkor eloveszi ugyanezt a tipusu ugyet a futyiszre vonatkozoan is, amikor 2010-ben ok kaptak ugyanilyen tamogatast Simicstol...
De az ASZ is orban zsebebol kandikal ki, es ez az ijeszto: hogy a fidesz es orban mar BARMIT megtehet, senkinek sincs szava ellene!
relatív
A kérdés már álságos - és felvetése jellemző a mai magyar közállapotokra, ahol mindenki gyűlöl mindenkit, okkal ok nélkül IS ! - mindig a kiváltó ok határozza meg a reakciót rá !

Nincs értelme azt vizsgálni, hogy ki van a sorban mellettem, és aszerint foglalni állást egy kérdésben, hogy milyen a személyes viszonyom a szomszédomhoz !

Ez a kialakult helyzet csak egy gyűlöletre épült társadalomban merülhet fel, mint kérdés, és az jelenlegi regnálónak épp ez az érdeke, mert az oszd meg, és uralkodj ' elvét ő terjesztette a saját érdekében el közöttünk !
szep napot
Azt azert tudni kell, hogy minden part (akar mint a vallasok) egy vallalkozas. Celjuk a minnel rovidebb ido alatti meggazdagodas. Ez a, segitunk az embereken meg etc. csak marketing. Egy atlagembernek abszolut de abszolut mindegy, hogy melyik part vezeti orszagunkat. Aki egy jo fogorvos, mernok, ugyved az mindig jol fog elni, aki postas, jegyellenor az szarul (mIndegy ki van hatalmon). Az emberek szeretik sajat luzerseguket/ csorosagukat az eppen regnalo kormanyra fogni.
Pálinkás Pál
@Eriksson: Nem...rólad tudjuk hogy neked a csúti korcs az üdvözítő...éppen ezért nem szignifikáns a véleményed!
JAJMÁR
@Eriksson: De hát te írtad, följebb... "nem a pártok mennek ki az utcára, hanem az emberek"! Mit vonázol akkor?
A többség remélem vonakodás nélkül áll az ország mellé.
Eriksson
@Pálinkás Pál: Ezt honnan jött le neked? És melyik véleményemre írtad ezt?
Eriksson
@JAJMÁR: Légyszi mond meg nekem, hol írtam én ilyet? S ha már itt tartunk, akkor ki az az ország?
Eriksson
@Pálinkás Pál: @JAJMÁR: Úgy látszik már nem elég nektek, hogy hazugságokat terjesztetek, már személy szerint is vádoltok hazugságokkal. Nem vall egyenes jellemre.
JAJMÁR
@Eriksson: Mea culpa.. :) Staro2 írta.
Az ország pedig nem személy, de a hazánk :)
Eriksson
@JAJMÁR: KÖSZÖNÖM SZÉPEN A HELYREIGAZÍTÁST!

"A többség remélem vonakodás nélkül áll az ország mellé. "
Ez a megjegyzésed félreérthető, mintha az ország egy személy lenne.
kokopelli
...körösztkérdés: Ha a "jobbik" lenne a nyeregben,akkor kimenne a baloldal a
fidesszel közösen egy tüntetésre? Csak ezért vetem fel,mert sokszor a fideszt
is a názikhoz (cselekedeteiben,propagandájában...)hasonlítják az "emberek"! ;-)
JAJMÁR
@Eriksson: Előfordul, hogy félreért az ember ezt azt, de szerintem nem csak a személyek, tárgyak, de értékrendek, közösségek, így a haza mellé is oda lehet állni. (Persze, átvitt értelemben :))) )
sokanvagyunk
Gyökerek... - az egyik kommunista volt, a másik liberális, aki nem fér a palettára az fasiszta. Ami érdekes, mind demokratikusan megválasztott, bár gyökereit egyik sem vállalja fel. A tisztesség mellett pedig igencsak óvatoskadók tudnak lenni.
magyarbakancs
Egy elszabadult hatalmat meg kell állítani.
Mert ha nem teszed ,nem emeled fel a hangod holnap veled teszik ezt,hogy le nulláznak mint egy átlag embert.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.