Köd, ónos szitálás, hózápor, eső – és zivatar: ennyi minden várható ma.

Többnyire erősen felhős lesz az ég, a késő délelőtti óráktól kezdve egyre többfelé alakul ki eső, zápor, délnyugaton egy-egy zivatar sem kizárt. Ugyanakkor az Északi-középhegységben kisebb havazás, hózápor is lehet.

Ma megint megőrül egy kicsit az időjárás

A délután során északnyugat felől átmenetileg felszakadozik, csökken a felhőzet. A délnyugatira forduló szél megerősödik, a Dunántúlon időnként viharossá fokozódik, majd délután mérséklődik a légmozgás.

A csúcshőmérséklet általában 4 és 10 fok között valószínű, de északkeleten ennél kissé hidegebb is lehet. Késő este 0, +6 fok várható.

A figyelmeztető előrejelzés szerint eleinte általában az ország keleti felén és a középső országrészben még több helyen ködre, korlátozott látási viszonyokra lehet számítani.

Reggel, délelőtt leginkább az Alföld északi peremén, Északi-középhegységben, illetve az északi megyékben általában a felhőben lévő dombvidéki, hegyvidéki területeken lehet sűrű köd, zúzmarás köd.

Néhol ónos szitálás is előfordul. Délután északon, északkeleten is javulnak a látási viszonyok, felszakad az alacsony szintű felhőtakaró. Késő estétől északon helyenként ismét sűrű köd képződhet.

A Dunántúl északnyugati részén a reggeli, kora délelőtti órákban helyenként viharossá fokozódhat a délnyugati irányú szél.

(met.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.