Szorít a tervezett határidő, fel tudnak készülni a boltok?

Jövő év januárjától kötelező lesz visszavenniük a 300 négyzetméternél nagyobb alapterületű élelmiszerboltoknak a használt tárolóüvegeket – derül ki az előterjesztésből, amelyet a napokban tettek közzé a Kormány.hu-n.

A boltoknak kell ezután összegyűjteni az üveghulladékot

A Földművelésügyi Minisztérium által készített rendelettervezet alapján a kötelezettség nem betétdíjas rendszer lenne – amikor pénz ellenében lehet az üvegeket csereberélni a boltban –, hanem üveggyűjtő konténereket kellene kitenniük az üzleteknek, vagy a boltban egyszerűen bevenni az üveghulladékot.

Bár az előterjesztésben jelzett határidő vészesen közeleg, a palackok, befőttesüvegek kötelező átvételéről szóló rendeletet még nem hirdették ki, így kérdés, hogy lesz-e ideje az érintett üzleteknek felkészülni a feladat ellátására.

(mno.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
Miből gondolják, hogy az emberek visszakeccsölnek a boltba az olyan üvegekkel amiért nem kapnak pénzt? Bele az első kukába oszt jóóóvan.
namihami
De azért azt se lenne baj tudatni a vevővel, hogy abban a termékben, aminek az üvege nem betétdíjas (szemét) mégis mennyi az az összeg, amit felhasználás után kizárólag csak a szemétbe dobhat.
Mert (gondolom én, kis naív), hogy azt az üveget nem a nyuszi tojta vagy a Jézuska hozta. Tehát költsége van.
És, (találós kérdés): Kinek kell kifizetni?
wagabund
@namihami: az üvegvisszaváltás a mai napig nincs megoldva...pontosan azért, amit a találós kérdésedben felvetettél..

mennyi is az annyi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.