A Fidesz-frakció szerint a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció rekord magas részvétellel lezárult ugyan, de "az igazi csata csak most kezdődik", amit az is mutat, hogy a kötelező kvóta napirenden van az aktuális uniós csúcstalálkozón.

Fidesz: az igazi csata most kezdődik
Fotó: Mészáros János/MTI

Halász János, a kormánypárt képviselőcsoportjának szóvivője, országgyűlési képviselő Budapesten tartott sajtótájékoztatóján arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy vigye el a magyar emberek és a magyar parlament kötelező kvóta elutasításáról szóló üzenetét a csütörtökön kezdődő EU-csúcsra.

Kiemelte, az országok vezetőin óriási a nyomás, hogy bólintsanak rá a kötelező kvótára. Ezt az elmúlt 24 óra történései is bizonyítják, valóságos össztűz zúdult ugyanis a lengyel Donald Tuskra, az Európai Tanács elnökére, miután hatástalannak és rendkívül megosztónak nevezte a kötelező kvótát – fejtette ki Halász János, hozzátéve, a "bevándorláspárti brüsszeli politikusok" egymás után támadták a lengyel politikust.

"Avramopulosz migrációs biztos, Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakcióvezetője, Cecilia Wikström, az EP migrációs jelentéstevője, Ska Keller, az EP zöldpárti frakcióvezetője, valamint a magyar Gyurcsány-párti Niedermüller Péter is azonnal nekiugrott"

- mondta.

A kormánypárti képviselő szerint ezekben a politikusokban közös, hogy "mind Soros György megbízható szövetségesei" és "kulcsszereplői annak, hogy átverjék a Soros-tervet az uniós döntéshozatalon és ők a Magyarország elleni kirohanásokban is élen járnak".

Halász János elmondta, a magyar miniszterelnök azonban úgy érkezhet a csúcsra, hogy a magyar emberek elsöprő többségének támogatása és felhatalmazása áll mögötte, ezért arra kérik őt, hogy ne engedjen a brüsszeli nyomásnak, védje meg Magyarországot és utasítsa el a kötelező kvótát.

A Fidesz-frakció szóvivője azt is kérte a kormányfőtől, hogy tájékoztassa uniós kollégáit: a magyar emberek nem kérnek a kötelező kvótából, sem a Soros-terv egyéb pontjaiból. Ezt a most lezárult nemzeti konzultáció is megerősítette, a részleges feldolgozási adatokból is jól látszik ugyanis, hogy a magyarok elsöprő többsége nemet mond a migránsok betelepítésére és általában a "bevándorláspárti brüsszeli politikára".

A magyar Országgyűlés ugyancsak elutasította az Európai Parlament "Soros-terv végrehajtásáról szóló novemberi határozatát, amely megalapozza a migránsok állandó és kötelező elosztását" – mondta Halász János.

"A magyar emberek és a magyar parlament elvárja az Európai Uniótól, hogy tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását"

- jelentette ki a kormánypárti politikus, hozzátéve, "elutasítjuk azt is, hogy Brüsszel a tagállamok megbüntetésével akarja kikényszeríteni a bevándorlók befogadását".

Hangsúlyozta, nem fogadják el azt sem, hogy "kötelező kvótát követeljenek és a szolidaritásra hivatkozzanak azok a jogsértő tagállamok, amelyek nem tartották be uniós kötelezettségeiket és ellenőrzés nélkül engedték be a migránsokat, de most úgy akarnak megszabadulni tőlük, hogy más tagállamokba akarják áttelepíteni őket".

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Halász "úr" melyik bárban harcol?
Jegyet lehet venni a produkcióra?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vadnarancs
Orsós kint hazudgál, te meg itthon, te szarházi!
magyarbakancs
Az ,az érdekes mindig harcolunk.
Olyanok vagyunk mint egy Indiános film.
Talán egyszer békességben kellene lennünk a szomszédainkkal.
Ha már önként beálltunk egy zenekarban nem kellene hamisan húzni.
Mert még a végén kitehetnek,vagy megteszik azt,hogy önként hadjuk el a zenekart.
Cicamama55
@magyarbakancs: Maximálisan egyet értek Veled!
kokopelli
..a mádzsár Don Orban Quijote Pansa harcba indult,de a inkább Sancho Panza
derékmérettel! Elég eredmény tőle,ha nem röhögik körbe!..ja,és a szélmalmok a
a hátitatyóban! Nevezzük inkább az alulmegvilágított magyarok "Rambo"-jának?
bencemacska
Halász "úr" melyik bárban harcol?
Jegyet lehet venni a produkcióra?
cs.n.
"Nem tárgyal, nem egyeztet, hanem harcol.
Csapataik harcban állnak. Az ő csapataik. Nekünk, magyar polgároknak nincsenek csapataink. Nekünk szeretteink vannak, családunk, barátaink. Mi nem harcolunk, mert békében élünk magunkkal és a világgal. Nem vágyunk háborúzni senkivel, utáljuk az ellenségeskedést, nem keressük a bajt ott, ahol nincs.
Orbán ezúttal is azt teszi, amihez egyedül ért. Nem kormányoz, mert az macerás, helyette uralkodik és csatázik. Harcban áll a világgal, megvédi a magyar embereket az őket bántó idegenszívűektől."
fuhu.hu/orban-harca/
nevemnick
Hogy az anyukátok narancsbőrös 3.14csáját, ti olyanok vagytok mint a cigánykolóniában az ötéves, szutykos, klottgatyás, élősködő leendő erőforrásnak kikiáltott kölykök. Ti mindig csak harcoltok, megvéditek azokat, akik a hátuk közepére sem kívántunk/kívánunk benneteket.
Rongyoljatok már el putyinkához, de ha lehet egy kicsit távolabb Indiába, ahova valók az őseitek.
papa.49
A debreceni ,,pumpáshalász,, már túljutott az utolsó stádiumon MENTHETETLEN !!!
CsipkeRózsa
Ezek mindig harcolnak, nem akarnak már végre elesni a harcokban?
papa.49
@CsipkeRózsa: Olyanok mint az akciófilmekben ,,csak lőnek, de soha nem töltenek,, ezek meg elesni nem akarnak )))))))))))))))))
quadrocopter
@bencemacska: Az "úr" az elég ronda volt, szégyelld magad! Egy hazug patkányt nem hívunk úrnak! Felírtalak a rosszak közé!

Kínlódik a horda, mert újabb szopcsi érkezik, nehogy már az unió alakítsa magát egy elmehibbant rezsimhez!
Nessy
Harcolnak de mi ellen is? A kötvényesek ellen? 1300 ellen a húszezerrel szembe? Vagy jönnek a pomogácsok, jönnek a pomogácsok ?
bencemacska
@quadrocopter: ma, 14:53
És mit gondolsz, mit jelent az idézőjel???
dodóka
Aki ezeket az idióta hülyéket megválasztotta országvezetőnek , az szégyellje magát !
42
Bakker, én a halálom után két héttel jobban fogok kinézni, mint ez a hazug tolvaj gazember most.
F_Viktor
Remelem Brusszelben valaki felvilagositja, hogy a 27 szazalek akkor sem "magyarok elsöprő többsége", ha allandoan ezt szajkozzak!
Annak is nagyon orulnek ha a brusszeli bevandorlast tamovato, Soros tervet vegrehajto politikusok nem eroltetnek orbanra a kotelezo kvotat, vonjak meg az osszes EU penzek kifizeteset es bocsassak a Keresztapat utjara.
Akkor majd meglatjuk ki nyeri meg a haborut.
bencemacska
@quadrocopter:ma, 16:11
Azt, hogy nem az én véleményem, hanem másé!!!
Nálam ciki!
csipetke
Amelyik fideszes emlegeti Sorost,annak akkorát lenyomnék,hogy a takony menetet vágna a nyakába.Hát nem unják még?Többször bebizonyosodott,hogy nincs Soros terv.Ezek meg,mint a papagáj,orrvérzésig tolják...és marhára csodálkoznak,hogy Soros nyilatkozott,hogy eloszlassa a félreértéseket,de ez az agyatlan rablóbanda azt is támadásnak vette.Igazi kutyakomédia
simmering73
Remélem végre tűzbe rogyasztanak benneteket, hogy egy életre elmenjen a kedvetek a háborúsditól.
justhpeter
@Szeparepa2: Hol lehet jegyet venni rá ? Garantálom a telt házat !
Nessy
Közlöm a T. fidesz társulattal, hogy az elkövetkező időszakban nem érek rá harcolni! Meg nem is akarok! Sürgős háziasszony teendőim most fontosabbak. Ugyanis közelegve szent karácsony ünnepe, a háziasszony kiméne az ő konyhájába, hogy megmívelje vala az bájglit!
Mely hasonlatos az patkóhoz, de nem az formájában, hanem az keménységében.
Desischado
@CsipkeRózsa: "... Glory, glory halleluja! Ez az "ember" már hulla!"
Bár már itt tartanánk, de boldog lennék!

@justhpeter: Ez engem is nagyon érdekelne! Ez lenne az év legcsodálatosabb látványossága!
@Nessy: Ezt annyira királyul írtad! Mintha Fabula szelleme járt volna át! Nagyon köszi!
Eladott Ország
Fölösleges illúziókat kergetni: ebből a gödörből nincs visszaút, Magyarország végképp le fog szakadni Európától. Rendszerváltás címszóval elrontottunk mindent, amit csak el lehetett rontani. Barbár módon szétromboltuk azt is, amit át lehetett volna menteni a szocializmusból, és nem építettünk fel helyette semmi újat. A gazdaságot tönkrevertük, lenulláztuk, a társadalmat végzetesen kettészakítottuk, és tehetségtelen, populista politikusokra bíztuk az országot. A minőségen alapuló versenynek az írmagját is kiirtottuk, és visszahoztuk az urambátyám világot, eközben annyi pénzt herdáltunk el baromságokra, amennyiből Kelet-Európa legvirágzóbb térsége lehettünk volna. Ez az ország az állami maffia prédájává vált, és a maffia nem szokta önként és dalolva feladni a jól menő üzleteit. Ennyi volt, hölgyeim és uraim, kedves elvtársak: ez az ország három évtized alatt elvesztette nemzet jellegét...
kukac50
A Fideszesek ki ellen harcolnak? A Magyar Nép ellensége éppen a Fidesz! Az unió Nekünk is olyan lehetőséget adna mint amilyenben Ők élnek dolgoznak. Orbán mindent aláír pl: a szociális megállapodást is,közben nem változtat semmin mert így lophatja el még a szegénységre fordítható uniós pénzt is.
Equus
@Nessy: dec. 14. 22.50 Csak nem Heltai Gáspárt tesztett volt olvasni?
Nessy
@Equus: Benedek Tibor feledhetetlen előadása!
Bár addig nem jutottunk el: Elmúla az karácsony, elmúla az újév, elmúla az húvétnak szent ünnepe, de nem múla el az bájgli!
Érdekes, ennyi évtized távolából, erre még mindig emlékszem! :-))
Nessy
@CsipkeRózsa: Nagyon szépen köszönöm! Neked is kellemes "bájgli mívelést" kívánok! :-))))))
Equus
@Nessy: @CsipkeRózsa: van ebben a pár mondatban vmi kedves, bájos... olyan... olyan ... nagymamás (sértődés ne essék!)
Pálinkafőző Rézüst
A finkelsteini konyhában ezt sikerül kifőzni a hibbantság, és az illipsiség elegyéből...:))))
Nessy
@Equus: Részemről nincs sértődés! Örülök, hogy ebbe a "harci zajba" sikerült egy kis ünnepváró hangulatot vinni! Gondolom Csipkerózsa sem haragszik. :-))
Jozefina
Ki tudja már hanyadszor kezdik "az igazi csatát". Persze előtte lopni kel, de sokat!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.