A pécsi "Soros-kampányközpont" létesítése elleni tiltakozó nyilatkozatot fogadott el a pécsi önkormányzat közgyűlése csütörtökön. A Nyílt Társadalom Alapítvány által mintegy 130 millió forinttal támogatott pécsi Emberség Erejével Alapítvány elfogadhatatlannak nevezte a nyilatkozatot.

Soros-ellenes kiáltványt fogadott el a pécsi közgyűlés
Fotó: Olivier Hoslet/AFP

A csütörtökön megszavazott nyilatkozatban az áll, hogy a pécsiek "megdöbbenéssel értesültek Soros György magyar-amerikai milliárdos spekuláns alapítványának tervéről, hogy vidéki kampányközpontok (irodák) létrehozásával befolyásolni akarja életünket, döntéseinket, választásunkat".

A dokumentum szerint a város lakói "ebből nem kérnek", és ezzel szemben kiállnak "a mai, Magyarországot és Európát megvédeni akaró politika mellett".

A közelmúltban mintegy 130 millió forintot kapott az Emberség Erejével Alapítvány a Soros György általa létrehívott Nyílt Társadalom Alapítványtól. Nyirati András, a pécsi Nyílt Társadalom Alapítvány elnöke korábban az M1 Híradójában azt mondta: a pénzt a dunántúli régió civil szervezeteinek megerősítésére kapták, és a támogatási szerződést már alá is írták.

A pécsi közgyűlés nyilatkozata azt is tartalmazza:

"felkérünk minden pécsi polgárt, vállalkozást, szervezetet, hogy ne adjon helyt a Soros-féle kampányközpontnak. Ne adjon tulajdonba, bérbe, használatba semmilyen helyiséget! Ne segédkezzen senki otthonunk, Európa, hazánk, Magyarország (.), Pécs jövőjének kockáztatásában, ne segédkezzen Soros György tervének megvalósításában!"

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester a szavazás előtt arról beszélt, hogy erősödnek azok a "magukat civilnek nyilvánító" migránsbarát mozgalmak, amelyek a határkerítés lebontást akarják elérni és támogatják az ellenőrizetlen, illegális bevándorlást.

Az ellenzékiek elutasították

A voksolást megelőző több mint 45 perces vitában az ellenzéki képviselők a többi között tragikomikusnak, figyelemelterelésnek, értelmetlennek, méltatlannak, gyűlöletkeltőnek, hecckampánynak nevezték, valamint a pécsi lakosok fenyegetéseként értékelték a nyilatkozatot. Közülük többen azt is jelezték, hogy elutasítják az EU migránsok kötelező szétosztását célzó kvótáját, a migránsok tömeges betelepítését.

Kővári János (Összefogás Pécsért Egyesület) egyúttal elismerően szólt a hátrányos helyzetű emberek segítését végző civil szervezetek munkájáról.

Cserfainé Kovács Ágnes (MSZP) a vitában úgy fogalmazott: "Pécs városa zombiként fogja követni a kormány döntéseit", ha elfogadják a nyilatkozatot.

Keresztes László Lóránt (LMP) és Kővári János is kezdeményezte a nyilatkozat szövegének módosítását, ezeket azonban a közgyűlés fideszes többsége elutasította.

Páva Zsolt reagálásában a "helyi közösségek kovászaként" működő civil szervezetek, mozgalmak és a külföldről finanszírozott "álcivilek és NGO-k" közötti különbséget hangsúlyozta, mondván, a nyilatkozat az utóbbiak tevékenységét utasítja el.

A dokumentumot a képviselő-testület 17 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett fogadta el; 7 képviselő nem szavazott az előterjesztésről.

Az Emberség Erejével Alapítvány az MTI-hez a szavazás után eljuttatott közleményében azt írta, hogy "a nyilatkozat teljes mértékben elfogadhatatlan".

"Valótlanságra és álhírekre épül, (.) és nem csupán egy konkrét civil szervezet ellehetetlenítésére irányul, de rosszindulatú támadás a pécsi civil közösségek ellen"

- fogalmaztak.

Közölték: az alapítvány "változatlan formában és elkötelezettséggel" a jövőben is folytatja tevékenységét a baranyai megyeszékhelyen és a régióban az Erősödő Civil Közösségek (ECK) program lebonyolításával együtt.

Megjegyezték, hogy a korábbi képviselői nyilatkozatok következtében másik pécsi ingatlan bérlésére kényszerültek.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Több alkalommal jártunk Pécsett és el kell ismernem, nagyon szép város, kedves, barátságos emberekkel (legalább is akikkel mi találkoztunk-lehet, hogy mázlink volt?).
A jelek szerint kizárólag a vezetésbe (ja kérem, fideszes többség) hordta a szél a hülyéket össze.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Az idiotizmus olyan mint a lavina mindent rombol,tönkretesz,még a lelkeket is.
namihami
Több alkalommal jártunk Pécsett és el kell ismernem, nagyon szép város, kedves, barátságos emberekkel (legalább is akikkel mi találkoztunk-lehet, hogy mázlink volt?).
A jelek szerint kizárólag a vezetésbe (ja kérem, fideszes többség) hordta a szél a hülyéket össze.
cs.n.
"Megjegyezték, hogy a korábbi képviselői nyilatkozatok következtében másik pécsi ingatlan bérlésére kényszerültek."
Megvolt már a biztos hely, csak a főbérlő hirtelen visszakozott:
szabadpecs.hu/metal/item/1391-rendkivuli-hir-pavaek-hoppalek-gyuloletkampanya-celba-ert-kitettek-a-leendo-helyukrol-az-emberseg-erejevel-alapitvanyt
papa.49
Soros ,,köszöni szépen ettől csak jobban lesz,, a pécsi vezetés megmehet a picsába, a ,,kiáltványával,, együtt !!!
CsipkeRózsa
Ki lehet tiltani embereket egy városból?, hiszen ez történt.
papa.49
@CsipkeRózsa: Nem hiszem hogy Soros György bármikor elakarna látogatni Pécsre )))))))))
CsipkeRózsa
@papa.49: Soros nem akar ellátogatni Pécsre, de az Alapítvány tagjai ott szeretnének ténykedni.
nevemnick
A 2010-ben ,,Pécs a kultúra fővárosa" alkalmávól is nagyobbrészt a balhék fővárosa volt. A Zsolnay negyed kialakítása körüli botrányok, majd annak az igazgatójának leváltása, és egy fitymasz közeli kinevezése, egyéb, szakmájukban kiváló, és elismert művészek, szakemberek eltávolítása, valamint egyéb mutyik, szó szerint a nagy kulturális múlttal rendelkező várost lezüllesztette ami a mai napig tart.
Egyetlen egy szerencséje van a jelenlegi vezetésnek, hogy az urán- és szénbányászok, valamint az ipari ágazatok ,,melósai" már az örök vadászmezőkön süttetik a hasukat.
papa.49
@CsipkeRózsa: Legfeljebb a szomszéd városba fognak ténykedni ... A pávakakas meg lehúzhatja magát a klotyón oszt. jónapot !!!
lusta
@nevemnick: Maga a Zsolnay gyár, a Tettye vízközmű, amik nem a pécsieknek, hanem az egész magyar társadalomnak került egy rahedli pénzébe. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a nemzethy matyarok is fizetnek, nem csak mi.
Eladott Ország
Úgy rendelkezik Páva, valamint Hoppál a város felett, mintha ők maguk birtokolnák azt. Ők, a
város kiskirályai ma büszkén hajthatják a párnára fejüket lefekvéskor. Sikerült Sorost kiűzni a városból! Olyan időszakot élünk, amikor minden, egyébként agyatlan, barom ötlet másnapra már hatályba is lép. És már csak meg sem lepődünk ezen, hisz a mindennapi élet része lett, elfogadottá vált. A Fidesz-KDNP azt tesz, amit akar, jelen pillanatban következmények nélkül.
Azonban talán most jött el annak az ideje, hogy Pécs lakosai megmutassák, a városvezetés nem az ő gondolkodásmódjukat képviseli. Pécs nem az a város, ahol a városvezetés mondja meg, mit gondoljanak egy adott ügyről, nem az a város, ahol a gyűlölet és megbélyegzés egy elfogadott viselkedés. Ha Pécs valóban nem ért egyet vezetőinek döntésével, úgy adjon ennek hangot. Hét évvel ezelőtt Pécs Európa kulturális fővárosa volt, ma pedig ennek ellenkezőjéről tesz tanúbizonyságot. Mutassák meg, mutassuk meg, hogy csak az évszám változott, de a felfogás nem!
nevemnick
@lusta: ezt nem vontam kétségbe. Viszont, nézd már meg, hogy kik húztak hasznot belőle... nem mi...
dodóka
Ezt a Pécs szerte mindenki által balfasznak tekintett Pávát bele lehet vinni bármilyen fideszes mocsokba, mert ennyi esze van kb. cérnán rángatják őt a bűnözők ( Hoppál, Bánki, Csizi, meg a banda többi tagja. ) Aki ezt a hülyét annak idején megválasztotta, az most tapsolhat. Pécs egy halott város...
human
Ahogy a "nemzeti" jelzőt a korrupció szinonimájává tette a fidesz, úgy teszik szitokszóvá a civil kifejezést is.
Hofipisti
@Eladott Ország: ne csodálkozz! Ezt látják a Vezértől is, így aztán utánozzák - a saját vélt léptékükben. De jó lenne már látni, hogy kitörik a szék lába ...
Clavigo
@Shikari: Ha esetleg tüsszentened kellene,,előtte ne felejtsd el kihúzni a fejedet Orbán seggéből.
CsipkeRózsa
@Shikari: Tévedsz, mert senki nem intézett támadást, és tévedsz, mert nincs magyar demokrácia.
cs.n.
@Shikari: Aha, ő támadja a demokráciát. Azt pont a Páva-Hoppál duó támadta. Felhívják mindenki figyelmét, hogy nehogy helyet biztosítsanak egy törvényesen működő alapítvány számára. Ez a demokrácia? Mi lesz a következő, aki mégis kiad egy helyet, magára kell festeni egy "SOROSBÉRENC VAGYOK" feliratot? Vagy hirtelen rászállnak a hatóságok? Megfélemlítés, megbélyegzés, ezek aztán tényleg a demokrácia ismérvei. Elvégre Észak-Koreában is az van, ihajj nagy népi demokrácia.
Nessy
Mióta "támadás", ha a szegényeket akarja valaki segíteni? Ott Baranyában nem kevés kis település van, ahol bizony egy kis tüzifa, egy élelmiszercsomag, egy kifizetett közüzemi számla nagy segítség!
Nem mindenki olyan"nagylelkű" mint a honatyáink és honanyáink a negyvennégy ezer forint "adományukkal"!
Van aki valóban segíteni akar és tud. Ebbe politikát magyarázni, meg migránsozni, aljasság, nem "keresztényhez" méltó, hiába hivatkoznak a kereszténység védelmére naponta háromszor!
Ennek a sok státusz kereszténynek ma a Szent Család is migráns lenne, és karanténba zárnák őket, ha ide tévednének!
hetöndöe
Tessék mondani,ez még Magyarország,vagy csupán Qrbán sakktáblája?Agyrém.
human
@Rockxy: "fascism are not opposites on the political spectrum, but are natural twins."
youtu.be/7ZCTZUZ4XYE
human
@Rockxy: "The supermajority was re-elected once and is expected to be re-elected again."
Igen miután átrajzolták a választókerületeket és új választási törvényt írtak "A győztes mindent visz" alapon. Így történt, hogy jóval kevesebb szavazattal ismét 2/3-ot szereztek.
human
@Rockxy: Miközben a cikk elmondja, hogy még mindig szólásszabadság van azt kifelejti, hogy egyes plakátokat betiltott a fidesz, hogy tönkretegye a reklámcéget, majd miután már saját tulajdonukba került újra engedélyezték ezeket a reklámfelületeket. Van szólásszabadság, de a hatalom keze ott van a trokunkon, hogy ne tudjunk túl hangosak lenni.
kisrigó
A pécsi közgyűlés már előre gazsulál, hogy az ellopott támogatást, amit azért kaptak, hogy a sikeresen felhalmozott hiány megszűnhessen, most megint kapjanak lóvét. Lézer jani megmondta, hogy megint "segíteni" fog a kormány Pécsnek, mert egy sikeres város! Szóval sikeresen lopnak! Ha sikeres, akkor miért van adóssága te hazugovics?!
JAJMÁR
Mintha azt mondta volna aSoros, hogy bántsák a civil szervezeteit... ebbe a nagydemokráciába. Pécs is jól bebizonyítja, hogy de!
SystemError
Mélységesen csalódnék, ha pont Pécs polgárai ezt szó nélkül hagynák. Mindenféle jogalap nélkül náci eszközökkel milliárdokért ellenségképet gyártanak közpénzen. A rendőrség nem tud bűncselekményről vagy folyamatban lévő nyomozásról.. Kiplakátolják és kamukonzultálnak az országgal megint a mi milliárdjainkon.. Majd "ajánlgatnak", hogy mit csináljak? Retek maffiózó banda. Ezt őszintén politika mentesen mondom, hogy lépjen be a politika az ajtómon..! Én bízom, abban amit hazug módon kihasznál Orbán. mégpedig, hogy szabadságharcos ez az ország és ilyet nem hagy sem bal, sem jobb oldal, hogy megmondják neki kivel állhat szóba..:)
Eladott Ország
@Hofipisti: Magas állami pozíciókba ilyen mangalicaszagú dilettánsok kerülhetnek tökéletesen mutatja egy leszakadó, elszegényedő, elhülyülő ország szellemi és lelkiállapotát. Amiben az a legszörnyűbb , hogy a NER pontosan ilyen buta, semmire nem jó, értetlenkedő, segghülye, idiótákat, szervilis seggnyalókat, csahos kutyákat akar kinevelni, mint Hoppál és társai. Akik azt sem tudják, melyik világon vannak, merre nyílik az ajtó, de mennek, csinálják, taposnak, csörtetnek ameddig kő kövön nem marad körülöttük.
JAJMÁR
@namihami: 13:45 Igaz! de kb. az egész országra :(
Eladott Ország
@nevemnick: december 14, 14: 32 Hiányzik egy Zsil-völgyi „bányászjárás” , csak most az orbáni diktatúra ellen.
kukac50
130 millió forint sokat számíthatna a pécsi embereknek, akár baba mama programokra akár segítségnyújtás bármilyen formája. Azt akarja a Fideszes város vezetés,hogy Tőlük függjenek az emberek. Barmok az ilyen gondolkodásúak!
gulyasgyula
Öröm olvasni ennek a pár ezer akiknek mindig van kormány ellenes véleményük ..Valaki számolja már össze hányan írogatunk ezeken az oldalakon ..Én megpróbáltam de nem vagyok megelégedve 2754 jött össze ..Csak ennyi kormányváltó ember irogatja meg általában a véleményét ... Biztos vannak még csak nem szerepelnek minden oldalon ezért számoljon már valaki utána .. Ez kevés ebből nem lesz 2018-ban kormányváltás ..
Eladott Ország
@CsipkeRózsa: december 14, 14:22; Ezek már telibeszarnak mindent. Megszűnt a demokrácia, már a látszatra sem adnak. Ebben sajnos bűnös/felelős a mai baloldal is. Ezen lehet hogy már csak egy újabb népfelkelés segíthet.
cs.n.
@Shikari: Még Orbánt is? Ő eléggé kötődik Soros nevéhez. Régen Soros-ösztöndíjas volt, meg manapság se nagyon tud meglenni a nevének az emlegetése nélkül.
SystemError
@durbincs: Mi a qrva anyádról "beszélsz" megint..?
SystemError
@durbincs: Jaj sneci ez kisfaszú beszéd? Anyád nem ezt szereti?
kokopelli
@SystemError: ne bántsd az anyukáját,mert az csak a viágraß@rta!
Sámlit akart szülni,de egy rakás jött a világra! Medveß@r a Kárpátokból
az apja után,ezért az öccsét már ő maga csinálta!! ;-)))))
SystemError
@durbincs: Jól van Durbincska, jól van.. Anyuval megbeszélted, hogy írni fogsz, megengedte? Nehogy baj legyen? Jaj szegény kisgyerek, most hogy már tudom mennyire nyámnyila vagy nem is tudom, hogy szabad-e neked komoly dolgokat írni, arra jutottam, hogy még kicsi érzékeny lelkű kisfió vagy. Nem tudod még helyén kezelni a dolgokat. Most miről beszélgessünk, a bravó újságról. Aludj el szépen Durbincska időben, ne legyen baj!
SystemError
@durbincs: Jaj kis serdülő Durbincska. Ezt gyakorold még tükör előtt, hogy olyan langyis férfikésen, ahogy szoktad..:)
Veleda
Pécsből egy szélfútta bolond város lett. Józan ész híján. A civil szervezeteket akarják ellehetetleníteni, ha a pénzt is megvonják tőlük, ugyan miből fognak eztán működni? Kilóg a lóláb rendesen
quadrocopter
@durbincs: Primitív jószág! Megtaláltad már a kaputelefonban a SIM-kártyát?
SystemError
@durbincs: Na mi van kisfiú? A Habony bérkommentelő papagáj kézkönyvben nincs benne az idevonatkozó szarházi viselkedés kódex...? :) Kérdezd anyut, de ne privátba, mert úgy is kirakod még anyád bizalmát is közösbe.. Hogy lesz igy meg a prémium, ha elhasalsz itt év vége előtt. Ja üzenem Habonynak, hogy pont olyan langyis, gerinctelen, mint te! :)
quadrocopter
@durbincs: Debil! Primitív jószág! Megtaláltad már a kaputelefonban a SIM-kártyát? "He?" És a "hollát"? He?
Olyan sötét vagy, mint a vakond belső zsebe.
SystemError
@durbincs: Nem, de hogy te a felszopó Durbincska vagy az biztos! :)
SystemError
@durbincs: Na felhivtad Habonyt, hogy ilyenkor melyik geciség működik... Visszamondod, amit én mondtam rád vagy a heréltezés jön megint, vagy beváltasz valami kataton Istvánozásba újra. Mit mond a nagy könyv ilyen esetekre, amikor egy bérkommentelöről kiderül, hogy egy nyámnyila senki..?:)
kukac50
@durbincs: Magyarországon élek! Csak unom már Orbán hazugságait!Miközben Soros ellen gyűlölet kampányt fizet az adófizetők pénzéből, addig Ő aláírta Brüsszelben az 1294 személy befogadását! Tisztábban látás miatt !!

Ennek a kampánynak ellenére Januártól novemberig 1148 személyt befogadott Magyarország
Hazudik Orbán hazudik a Fidesz!
kokopelli
@kukac50: nem is a befogadásukat,hanem az elbírálásukat! A letelepedési
"pénztß@rók"-ról senki sem tud! Azok cca. 15-ször annyian voltak,de csend van
azóta!
kukac50
@durbincs: A mi városunkban is voltak migránsok találkoztam is velük, a lakosság vitt Nekik kaját mert a kormány hiába kapja az uniós pénzt rájuk nem látta el Őket.
Nem vagyok Soros hívő csak tisztán látom az eseményeket, még egyik párthoz sem tartozom.,
kukac50
@durbincs: Vesse le a szemellenzőt vegye elő a józan eszét,próbáljon meg gondolkodni!
Ne a királyi tv hazugságainak higgyen! Biztosan Ön egy Fidesz hívő!
Magyarországon születtem itt is élek már 63 éve! Érzem Orbán rossz gazdaságpolitikáját saját bőrömön is! Papíron minden szép és jó a valóságban Magyarország teljesen elvan adósítva és aggódom az unokáim jövője miatt!
kukac50
@durbincs: Én egy józanul gondolkodó ember vagyok,ÖN meg hisz a Fidesz hazugságoknak,megvásárolható 10 ezer forintos Erzsébet utalványé.
kukac50
@durbincs: Sajnálom,hogy nem veszi észre,hogy megvezetik, beszopja a hazugságokat!
kukac50
@durbincs: Sajnálom Önt,hogy nem érti.
Yoda69
pavazsolt, mocskos putyin-berenc bolsevikok vagytok az utolso szalig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.