Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint az unió nem alapulhat máson, mint a keresztény civilizáció védelmén, amibe a devianciák sem férnek bele.

Az Európai Unió nem maradhat fenn másként, mint az európai értékek alapján, ami nem más, mint a keresztény civilizáció és az európai nemzetek sorsközössége – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Új Közös Európánk címmel csütörtökön Budapesten rendezett konferencián.

Semjén szerint a migráció iszlám invázió

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Semjén Zsolt elmondta: Magyarország nem tesz mást, mint az európai identitást és az európai értékeket védi. Mi hiszünk a keresztény Európában és büszkék vagyunk arra, hogy védőpajzsa voltunk ezer éven keresztül és vagyunk most is, hiszünk a nemzetekben és büszkék vagyunk magyarságunkra – mondta.

Európa védelme a keresztény civilizáció védelme

Európa védelme nem alapulhat máson, mint a keresztény civilizáció védelmén, identitásán, a nemzetek létén, a szuverén nemzetállamokon hangzott el.

Semjén szerint ők uniópártiak, de annak világos kimondásával, hogy az unió nem a magyar történelem célja és beteljesedése, hanem egy eszköze a magyarság megmaradásának.

S bár a tagság nem "fenékig tejfel", de még mindig jó Magyarországnak. A miniszterelnök-helyettes úgy látta, van még esély arra, hogy a józan ész alapján visszazökkentsék az uniót az alapító atyák által megálmodott értékekhez.

Európa örök, az unió nem

Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is: az Európai Unió és Európa nem ugyanaz, földrajzilag jóval szélesebb és gazdagabb a valóság, mint az a szervezet, ami Brüsszelben székel. Svájc, Szerbia és Oroszország nélkül nem lenne Európa, s "időtávban mérve" Európa örök, az unió pedig időleges – fogalmazott.

Az unió egy nagyon fontos nemzetközi szervezet, de Európa volt az unió előtt, és lesz az unió után is, ahogy Magyarország is – fogalmazott.

Semjén szerint Európának három fundamentális alapja van, s aki ezt tagadja, az Európa létét, lényegét tagadja, veszélyezteti. Mint elmondta, Európa a keresztény civilizációra épül, az európai civilizáció "katedrálisát" a kereszténység a zsidó etikából, a görög kultúrából, a germán államszervezésből és a római jogból építette fel.

A politikus hozzátette, Európa a nemzetek Európája, és az emberiség értékgazdasága a nemzetek sokszínűségében áll fenn. Ha nemzetek eltűnnének, akkor az az emberiség és európaiság legbrutálisabb értékvesztése lenne.

A devianciákkal szemben is védeni kell Európát

Vannak emellett "természetjogi valóságok is" - hozta fel a miniszterelnök-helyettes a házasságot, mint egy férfi és egy nő elkötelezett életszövetségét. Ha ezt feladják, a természet rendjével, a római jog hagyományával és az európai civilizációval is szembemennek, amelyben ez született. Bírálta a gender-ideológiát és kiemelte: a devianciákkal szemben védeni kell saját magunk és Európa identitását is.

Migráció = iszlám invázió

A kormányfő helyettese a migrációt iszlám inváziónak minősítette, s kiemelte Brüsszel felelősségét. Ha Európának volna identitása, ami nem lehet más, mint keresztény, akkor az iszlám nem tudna így benyomulni – mutatott rá.

Semjén szerint amit a brüsszeli bürokrácia tesz, az törvénytelen, antidemokratikus és inkorrekt. Törvénytelen, mert nem tartják be a dublini szerződést, amiben benne van a határok védelme. Inkorrekt, mert amikor Merkel meghívta Európába a migránsokat, elfelejtette megkérdezni a magyarokat, a lengyeleket, a cseheket, s most, hogy ott vannak, szét akarja osztani őket – mondta el Semjén Zsolt.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Bruzák Noémi)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
A NER. egyik leggusztustalanabb " arca "...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
A NER. egyik leggusztustalanabb " arca "...
peterkelemen
Mondja ezt Semjén az állatgyilkos miközben betelepítenek Rogán-Habony offshore cégein keresztül ezidáig 20 000 migránst az Unióba. Köztük mint kiderült bűnözőket és terrorizmust támogató személyeket.
Peller Anikó
@peterkelemen: ettől függetlenül (mert ez egy másik fajta köztörvényes bűncselekmény) amit állít az valóban igaz. Egy ritka kivétel amikor igazat mondanak. Ez valóban iszlám invázió aminek minden eszközzel útját kell állni.

És aki ezt nem képes belátni az az ellenvetéseivel a fidesz szavazóbázisát erősíti.

Az ellenzéknek semmilyen szín alatt nem szabad a migrácsokba kapaszkodni, mert akkor a geciknek 5/3 -a lesz, nem 2/3.
tudode
Mikor vezeti be a Semjén által keresztényi javaslatát az, akinek a HÁTÁN KERÜLT töltelékpártként ebbe a kormányba is?
.
--- Lesz csináldmagad-temetés, de csak 2016-ban
www.origo.hu/gazdasag/20141204-lesz-csinald-magad-temetes-de-csak-2016-ban.html
.
--- Szociális temetés: cipelhetik a koporsót a gyászolók
24.hu/belfold/2015/01/12/szocialis-temetes-cipelhetik-a-koporsot-a-gyaszolok/
.
vs.hu/kozelet/osszes/lattuk-a-parcellat-tenyleg-fapados-lesz-a-fovarosi-szegenytemetes-0112#!s4
.
Más: Hogy merészel ellentmondani TESTVÉR, v milyen pártelnökének???
.
--- ORBÁN: "AZ ISZLÁM AZ EMBERISÉG NAGY SZELLEMI ÉS LELKI ALKOTÁSA"
alfahir.hu/2017/09/30/orban_viktor_fidesz_iszlam_velemeny
.
www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=7mLtNI13J5U
.
Valami BAJ VAN A NER-ben a JÓZAN PARASZTI ÉSSZEL!!!
..
Ennyi embertelenség MAGÁT KERESZTÉNYNEK VALLÓTÓL megbocsáthatatlan BŰN!
Saját maguktól KELLENE RETTEGNIÜK, DE NAGYON!!!
RonaGyuri
Jaj Tömjény Sónyi a deviancia az te vagy magad! =))
quadrocopter
Jajj, miket mond ez az összeollózott, ragasztózott "doktor"...valaki súgja meg neki, hogy az értelemről már lemaradt.
Equus
ezt lóhátról mondta a nyálverésből élő nemzetes úr vagy addig leszállt róla. Ez a pojáca álkeresztény őstulok bólogató zsóti. Csak lesz egyszer olyan alkalom, amikor megismerheti a baltanyelet. Húúú... szívesen nézném akkor a kenetteljes, agyonkrémezett orcáját. Érdekelne, mennnyire tűri a ájdalmat, tud-e maltert talicskázni, örül-e egy kis lebbencslevesnek a 24 perces ebédszünetben...
mackoka46
Ennek a mocsoknak az 56-os magyarok is iszlám invázió. Ezért tettek az ávós mocskok 18 % ajándékozási illetéket a vagyonukra, de az állam még egy vas kártérítést, vagy bocsánatkérést nem tett az állami gaztettekért. Igaz ezektől a maffia mocskoktól mit is lehet várni ?
42
Én soha nem tudnék lelőni egy szarvast, vagy őzet.
Képtelen lennék rá.
Sőt, amikor a kirándulásaim során látok egy szarvast, vagy egy őzcsapatot hihetetlen öröm tölt el, hogy részese lehettem egy ilyen látványnak. és próbálom beleégetni a hosszútávú emlékeimbe a látványt. Olyankor úgy érzem, hogy valami különleges történt, hogy a rész vagyok valami nagyobbak.

Ez a mocskos szemétláda meg írtja őket, aztán röhögve tort ül a zsákmány felett.
Ez egy gyilkos, aki nem ismer sem állatot, sem embert, sem Istent.
justhpeter
Semjén a kereszténység pöcegödre, aki tövig nyal a magánhaszon érdekében folytatott bevándorlási eljárásnak, ahol nem számít semmi csak a zsebre tehető pénz.
Peller Anikó
@42: ez nem ilyen egyszerű, mint ahogy semmi sem az. Egy értelmes vadászat segít fékentartani a szarvasok, őzek, vaddisznók túlszaporodását. Ebben az őrült autós világban senki nem örül ha folyton őzek ugrálnak az autók elé, mert az sajnos halálos veszedelem a bennülőknek.

A kérdés sokkal inkább az, hogy miért nincs vadászat a túlszaporodott emberszabásúakra, például a lopós, hatalommal és bizalommal visszaélő kleptomániás gekkókra.

Vagy a gekkó az nemis emberszabású? Hát lehet, nem vagyok jó földrajzból.
Jozefina
Szerintem te meg nem normális!!! És kvittek vagyunk??!! Kérdezd meg putyint, hogy ki áll az EU-ba irányított menekültek mögött!!!???
dr. prédikátor
Tömjén lovasgeci!!! te olyan hülye vagy hogy az már ordít!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.