Ahogy egyre kevésbé tolerálható a rezsim, úgy lesz mind tolerálhatóbb bárki, akinek lehet sansza a megtörésére. A szisztéma működtethetőségének és fenntarthatóságának alapvető feltétele egy súlyos paradoxon. Úgy kell a párt és a kormány szolgálatába állítani az államot és a nyilvánosságot, hogy a nagyközönség ebből ne nagyon vegyen észre semmit. Hogy az emberek többsége számára ne legyen egyértelmű, ki befolyásolja-irányítja az ügyészséget, az adóhatóságot, a köztelevíziót, a propagandamédiát. Vagy az Állami Számvevőszéket. Ezt nem is olyan nehéz megcsinálni, mint azt a politika iránt élénkebben érdeklődő állampolgárokként gondolnánk. Miért kellene a széles közvéleménynek tudnia, hogy ki volt Domokos László azelőtt, hogy az ÁSZ elnökévé emelték volna? És miért ne vehetnék természetesnek, hogy a Fidesz hozzá tartozó – vagy közel álló – személyeket helyez pozíciókba?

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Akár elgondolkodtató is lenne

A derék G-közép csak a lényeget felejtette ki

Az mno.hu mai vezércikke „A Jobbik fejszéje” alapvetően nem lenne rossz írás, csak kevés köze a mai rögvalósághoz. Nem, nem a tények felsorolás hibádzik, az sajnos igaz, sőt még talán több is. A helyzet a mentális állapotok nagyon mások. Szó sincs arról hogy ügyelnének arra, hogy „a nagyközönség ebből ne nagyon vegyen észre semmit”, sőt büszkélkednek vele, valósággal sulykolják: Nézzétek, mindenható vagyok, bármit megtehetek!
És a birkák békésen bégetve rágcsálják a nem létező füvet! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.