Rizikósak, és kevés adósságcsökkentést hoznak az ambíció nélküli hiánytervek. A magyar gazdaság dinamikus növekedése és a maastrichti küszöb alatt tartott államháztartási hiány bőven biztosítja a lendületesen csökkenő államadósság-pályát, így a költségvetési helyzetünk rendben van - nagyjából ez a kép rajzolódhat ki a fejünkben, ha a fiskális helyzetről szóló híreket, véleményeket hallgatjuk. Ha azonban az államadósság pályáját nézzük, mégis csak azt állapíthatjuk meg, hogy a költségvetés pozíciója alapvetően hibás.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Tervek inflációja

Vannak tervek, amik csak egyesek (nem az állítólagos tulaj) fejében léteznek, míg mások legfeljebb a látszatban

A napi.hu érdekes cikket közöl az államadósság helyzetéről. A cikk nem csak a megszokott „a helyzet közel sem rózsás” megállapításnál sokkal keményebben fogalmaz: „költségvetésünk pozíciója alapvetően hibás. ”!
Hic & nunc nem magával a cikkel csak annak egy – a címben is kihangsúlyozott megállapításával vitatkozom. „Nem jött be a kormány nagy terve, eltékozoltuk az aranyéveket”!
Persze egyértelmű, hogy eltékozoltunk időt, pénzt és energiát, ahogy az is, hogy nem jött be amit tettek, de hogy ez terv lett volna? Nos ez erősen kétséges. Hogy a propaganda dumában szerepet kapott az egy dolog, de érdemben és tudatosan még a szóba-jöhető szempontok között sem szerepelhetett! =))
lusta
@RonaGyuri: Tegyük hozzá, hogy pl. a manyup pénzek ellopása sem segített érdemben a magyar gazdaságon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.