Lapértesülés szerint az indulása óta számlázási gondokkal küzdő állami kukaholding olyan emberekre küldött behajtókat, akiknek csekket még nem is postázott.

Szeged környéki lakosok panaszolták el a Magyar Nemzetnek, hogy behajtók fenyegetik őket az állami kukaholding (NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.) nevében, és azt sem mondják el, hogy milyen számlák be nem fizetése után követelnek borsos összegeket. 

Csekket nem, csak behajtókat küldött az állami kukaholding a vétlen ügyfeleire

Fotó: illusztráció, pixabay.com CCO

A lap eddig annyit tudott kideríteni, hogy valószínűleg 2016-os számlákról van szó, amiket az ügyfelek nem kaptak meg, így önhibájukon kívül nem is tudták befizetni. 

A behajtócég "a 2655 forint kintlévőség után felszámolt 41 forint kamatot, 12 ezer forint behajtási költséget és 4445 forint adminisztrációs díjat, vagyis összesen 19 141 forintot" – olvasható a cikkben.

Tavaly április óta kellene jól működniük

A lap szerint a nemzeti kukaholding (amely szemétszállítást nem végez, csak beszedi, lefölözi és visszaosztja a szemétdíjakat az országban) bő egy éve indult el, de azóta sem sikerült a számlázási gondjaiból kikeverednie: van, ahol hamarabb kapják meg az ügyfelek a felszólítást, mint a csekket, máshol, ha jön is számla, azon is hibás összeg szerepel.

A Magyar Nemzet szerint "mostanáig csaknem kétmilliárd forintjába került az adózóknak a bizonylatkészítő rendszer, amelynek az eredeti ígéretek szerint már tavaly áprilisban be kellett volna indulnia. Érdemes megjegyezni: mint lapunk megírta, a kukaholding csaknem egymilliárd forint uniós pénzt is kap társadalmi szemléletformálásra – ami az alapfeladatait ellátni sem képes állami vállalat esetében, több szakértő szerint, egyenesen arcpirító."

A lapnak nyilatkozó Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke szerint tavaly 20 milliárd, míg idén 10 milliárd forintba fájt a magyar adófizetőknek a nemzeti kukaholding fenntartása. Schmidt úgy látja, leghamarabb is jövő áprilisban juthat el oda a cég, hogy pontos számlákat tudjon kiállítani – holott ezt 2016 áprilisa óta kellene végeznie.

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Most kaptak egy milliárdot a glóriájuk szidolozására, reklám költségre!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
Mi a villanyszámlákkal jártuk meg jó párszor.Sárga csekken kell befizetni,így volt,hogy 2 napot csúsztunk.Már befizettük a csekket,de másnap ki jött ugyan az a csekk,csak már 780 ft postai költséggel,mert hogy a felszólítás annyiba kerül.nem tudom mióta 780 ft egy levél feladása? Ráadásul minden cégnél van pár nap ráhagyás,ameddig nem szólítják fel az embereket. A gázosoknál és a vizeseknél soha nem volt gond.Persze nem heteket késtünk,inkább az volt a gond,hogy csütörtökön fizettük be és a hétvége miatt kedden vagy szerdán kapták meg.Az már nekik nagyon sok idő volt.Hétfő lett volna a határidő és ők szerdán kapták meg állítólag.
papa.49
@cikicakk55: Csak nem a EON a szolgáltatód, mert nálunk ugyanezt játszák , a nyugdíj 12. én jön, ők a csekket 5. 7. körülire datálják, tehát ott is van pár nap, de tudomásom szerint ha a tárgyhónapban befizetem nem számolhat fel kamatot !!! Nekünk is minden hónapban hozzácsapják a részszámla összegéhez azt a 780 ft. !!! Már gondoltam rá fel kéne őket jelenteni !!!
lópicigáspár
Jót leveleztem velük! Totális káosz van a rendszerükben!
papa.49
Most láttam egy 2016 júniusi ígéretet a vízfej fejétől miszerint augusztusra mindenki megkapja a második negyedévi számlát !!!
Most viszont 2017 decembere van és a hónap elején érkezett meg a 2017 második negyedévi számla !!!
A jó kurvaanyátokba menjetek ott a vízfaszfejnél !!!
papa.49
@lópicigáspár: Próbáltuk telefonon elintézni, nem lehet módosítani a fizetési határidőt, EGY SZOLGÁLTATÓNÁL aki abból él hogy kiszolgálja a közönséget, ilyen még a cocilizmusban se volt !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.