Juhász Péter pártja külön listákat és kölcsönös visszalépéseket javasol, ez tetszik a Demokratikus Koalíciónak. Érthető módon az MSZP-nek kevésbé.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Sajnálom Gyurcsányt, de nem a jobbik lovat választotta!!! És nem neki kéne vezetni a DK listáját, ha már annyira külön akar indulni. Korábban kijelentette, hogy nem kíván miniszterelnök lenni, akkor mire is veri a nyálát???
relatív
Érthetetlen, indokolatlan az átlag állampolgár - mert a más pártokat támogatók esetében érthető, a legnagyobb ( mindegyik pártnak ) ellenfélről van nagybaszó ! - ilyen gyűlöletes 'elhatárolódása' a volt miniszterelnök úrtól !

Soha, senki sem tudott tényeket ennek az ellenszenvnek - még a pártok vezető rétegéből sem - indokolásaként említeni, a tényszerű hamisításokat kivéve.

Vannak nem kedvező állásfoglalásai - szerintem IS - bizonyos tényszerű, történelmi kérdésekben, de ezek, vagy ezekhez hasonlóak más pártok állásfoglalásaiban IS megjelennek, így azért nem indokolt az a alapos ok nélküli zsigeri gyűlölet, melyet egyesek megengednek maguknak !!!
Madácsi Pali
@namihami: a hatályos választási törvény miatt csak a lehető leg kevesebb pártnak szabad közös listán indulni, mivel a bejutási küszöbök összadódnak. 2 pártnál igy 10%, 6-nál 30% a küszöb.Elég a szövetség egy tagját úgy lejáratni, akár hamis váddal (Ez a fideSS bevett gyakorlata!!!), hogy a teljes szövetség kiessen a parlamentből is. Akik a nagy közös listát favorizálják ennek a kockázatát egyáltalán nem kezelik a probléma súlyának megfelelően. Lehet külön listán szövetségben indulni, ez a koordinált indulás.
namihami
@Madácsi Pali: Ezt Te vagy (ne legyek nagyképű) átlátjuk. A baj az, hogy nagyon sok választó csak azt látja, hogy a lap tele van számára ismeretlen pártok nevével. És máris megoszlott az ellenzékre leadott voksok száma. És így elég a Vezérnek hátradőlni és egy kis házipáleszt ledönteni.
Madácsi Pali
@namihami: friss hir:
propeller.hu/itthon/3322371-orizetbe-vettek-egy-kepviselokent-is-dolgozo-budapesti-ugyvedet
A linkben szereplő úriember budapesti MSZP- képviselő. Czeglédi Csabáról már ne is beszéljünk.
A közös listának annyi a bejutási küszöbe amivel a fideSS a kétharmad közelében van. Azért találták ki a kampányt, hogy mindenkivel meg lehessen ezt értetni: párt listára szavazni szimpáti szerint, egyéni képviselőre koordinált helyen csak az 1 mindenkinek közös jelöltre!
relatív
@namihami: ... tudom, hogy a magyar szavazó többsége írás-olvasást tudó, és a több lista esetében IS az egyes pártoknak - nemcsak híveikhez - vannak serénykedési lehetőségei.

Ha jól belegondolunk - többek véleményével ellentétesen - az lenne a legjobb, ha több párt jutna a következő parlamentbe, és minden határozatot csak - akár hosszú. de alapos - egyeztetés után lehetne meghozni.

A ' közel ' egypárti parlamentben már van tapasztalatunk, az nem válik be, ha egy olyan erő birtokolja ( és ennek ellenkezőjére kicsi a sansz ) aki olyan mint a jelenlegi !

A kormányalakítás IS lehetne egy egyeztetési procedúra, a lehető legjobban elfogadható személy vezetésével, aki semmi esetre sem lehet olyan mint a jelenlegi !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.