Az ügyvédként is dolgozó MSZP-s képviselőt, Simonka Csabát péntek hajnalban vették őrizetbe otthonában.

Felfüggesztették az őrizetbe vett képviselő, Simonka Csaba párttagságát

Fotó: MSZP

A Fővárosi Főügyészség korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy őrizetbe vettek egy fővárosi – helyi önkormányzati képviselőként is dolgozó – jogászt zsarolás, ügyvédi visszaélés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt.

Közleményükben azt írták: a gyanúsított júliusban egy szerződés szerinti örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az általa örökölt ingatlan tulajdoni hányadát hatmillió forintért – az értékénél alacsonyabb árért – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik félre.

A budapesti nyomozó ügyészek december 15-én a hajnali órákban akciót hajtottak végre az ügyvéd budapesti tartózkodási helyén. A házkutatáson kábítószert és kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

A többek között zsarolással, visszaléssel és drogkereskedelemmel gyanúsított önkormányzati képviselő ügyére az MSZP rövid közleményben reagált:

„Simonka Csaba önkormányzati képviselő saját maga felel a tetteiért. Az MSZP az eljárás végéig azonnali hatállyal felfüggeszti párttagságát.”

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Egy másik ügybe pedig: "A Nemzeti Nyomozóiroda elismerte, hogy a képviselők kapcsolatba kerültek a drogfogyasztással, de az eljárást felfüggesztették."
www.nyugat.hu/tartalom/cikk/drogugy_szombathely_lazary_felfuggesztes
wagabund
"Felfüggesztették az őrizetbe vett képviselő, Simonka Csaba párttagságát"

Elvtársak! A legsúlyosabb büntetést követelem! Zárják ki a pártból! Az lesz csak az igazi vezeklés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.