A Nyugat.hu-nak írta meg egy olvasójuk, hogy advent második vasárnapján Bárdossy Lászlóért tartottak engesztelő szentmisét Szombathelyen. A háborús bűnös, és később kivégzett volt magyar kormányfő 1941-42 között állt az ország élén, de sok jó nem fűződik a nevéhez. A szemfüles olvasót mélyen felháborította, hogy egy háborús bűnökért elítélt, a magyar katonákat a Don menti halálba küldő, a III. zsidótörvényért felelős volt kormányfőnek szentelt eseményt egy megyei újságban hirdetik. Vasárnap délután 4-kor tele volt a Szent Erzsébet Ferences plébániatemplom (advent miatt eleve). A Nyugat megkereste dr. Székely János megyéspüspököt, kíváncsiak voltak, mi a véleménye az egyházmegyéjében történt engesztelő szentmiséről, ám ő azt válaszolta, hogy a Ferences templom plébánosa az illetékes, mert ő vette fel a miseszándékot. Horváth Achilles plébánost azonban hiába keresték telefonon és emailen, válasz egyelőre nem érkezett. A Bárdossy Emléktársaság egyébként azért jött létre, hogy...

Forrás: nepszava.us
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Az egyházak együttműködtek minden mocskos rendszerrel legyen az kommunista vagy náci. Ma is tovább viszik a hagyományukat, amikor Orbán kiégett komcsi és náci gazembereivel ünnepelgetnek háborús bűnösöket.
Equus
ma Bárdossí, holnap Szálasi, utána már csak Hitler jöhet... büdös, rohadt csuhások!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.