A KSH mérései azt mutatják, hogy negyedik éve "folyamatosan, minden dimenzióban" csökken a szegénység mértéke, mélysége, kiterjedése egyaránt Magyarországon – mondta Lakner Zoltán szociológus, a Szociálpolitikai Szemle főszerkesztője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Szociológus: negyedik éve csökken a szegénység mértéke Magyarországon
Fotó: Pixabay

Lakner Zoltánt arról kérdezték, hogy Kincses Áron, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) statisztikai igazgatóságának elnökhelyettese hétfőn egy konferencián a háztartások életszínvonaláról szóló 2016-os adatokat bemutatva közölte,

a szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázata 2016-ban 2,5 millió embert, a lakosság 25,6 százalékát érintette, 76 ezer emberrel kevesebbet az egy évvel korábbinál.

A szociológus hangsúlyozta: a KSH méréseit az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat folyamatosan ellenőrzi. Felhívta a figyelmet: néhány évvel ezelőtt még alig hittek abban, hogy csökkenthető annak a mintegy 900 ezer embernek a száma, aki olyan háztartásban élt, ahol senki sem dolgozott, nem volt rendszeres munkája. Az utóbbi öt évben azonban ez a szám mégis megfeleződött – jelezte.

Kiemelte, hogy a KSH adatai szerint jelenleg 2,5 millió embert érint a szegénység kockázata, ez 6-8 évvel ezelőtt a lakosság több mint harmadát érintette.

A segélyezési rendszerről azt mondta: a pénzbeli támogatások nélkül a 13,4 százalékos jövedelmi szegénységi arány 25 százalék fölött lenne.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
KSH szerinti csokkenes,... Ja, nehany adatot siman levagnak, akkor egy egesz nepreteg esik ki a statisztikabol - es hipp-hopp! Maris eltunt egy csomo csunya ember, mert aKi ma Magyarorszagon EGY ORAT dolgozik bejelentetten, mar nem szamit bele a munkanelkuli statisztikaba! Ja, es honapokig nem is kerulhet vissza...
Tovabba magyarorszagi statisztikaba szamitjak bele a Londonban dolgozo ersebeszt, epuletacsot, vendeglatost, taxisofort is... Mert meg tud magyarul, bar 6 eve Anglianak fizeti az adojat, TB-jet...
Mocsok egy tarsulat ez a kormany, az osszes kilora megvasarolt statisztikusaval egyutt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
Ők is csak azokat az adatokat hiszik el,amit ők hamisítottak,holott az "öreg",aki ezt mondta
az tíz a harmadikon Einstein volt ezekhez a szellemi szegénylegényekhez képest!Már nem
is pirulnak a szemetek!
papa.49
@kokopelli: Egy naprendszerbe férnek be, Einsteinhez !!!
Macskaszem
Gecilandben a növekedést egyszerűen átkeresztelik csökkenésnek, oszt jónapot. Meg van oldva. Az államadósság is ezzel a módszerrel csökken.
silber13
@durbincs: Mak-mak-mak, et cetera,et cetera,etc, etc!:-))))))))
Sámannus
Ahová a legkevesebb uniós támogatás jut, a vidéken szinte csak szegények élnek, ott tudják akár egyetlen disznóvágással is feldobni az életszínvonalat.
Azzal kéne dicsekedni legalább, hogy oda jut el a legtöbb támogatás, de ezen a téren nagy a csend. Arra a vidékre max választásra jut majd el egy kis baksis, az is a csókosoknak, akik eladják ezt a szégyenletes hazugságot.
Sámannus
@silber13: Ne szólj hozzá, mert csak jobban bűzlik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.