A KSH mérései azt mutatják, hogy negyedik éve "folyamatosan, minden dimenzióban" csökken a szegénység mértéke, mélysége, kiterjedése egyaránt Magyarországon – mondta Lakner Zoltán szociológus, a Szociálpolitikai Szemle főszerkesztője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Szociológus: negyedik éve csökken a szegénység mértéke Magyarországon
Fotó: Pixabay

Lakner Zoltánt arról kérdezték, hogy Kincses Áron, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) statisztikai igazgatóságának elnökhelyettese hétfőn egy konferencián a háztartások életszínvonaláról szóló 2016-os adatokat bemutatva közölte,

a szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázata 2016-ban 2,5 millió embert, a lakosság 25,6 százalékát érintette, 76 ezer emberrel kevesebbet az egy évvel korábbinál.

A szociológus hangsúlyozta: a KSH méréseit az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat folyamatosan ellenőrzi. Felhívta a figyelmet: néhány évvel ezelőtt még alig hittek abban, hogy csökkenthető annak a mintegy 900 ezer embernek a száma, aki olyan háztartásban élt, ahol senki sem dolgozott, nem volt rendszeres munkája. Az utóbbi öt évben azonban ez a szám mégis megfeleződött – jelezte.

Kiemelte, hogy a KSH adatai szerint jelenleg 2,5 millió embert érint a szegénység kockázata, ez 6-8 évvel ezelőtt a lakosság több mint harmadát érintette.

A segélyezési rendszerről azt mondta: a pénzbeli támogatások nélkül a 13,4 százalékos jövedelmi szegénységi arány 25 százalék fölött lenne.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
KSH szerinti csokkenes,... Ja, nehany adatot siman levagnak, akkor egy egesz nepreteg esik ki a statisztikabol - es hipp-hopp! Maris eltunt egy csomo csunya ember, mert aKi ma Magyarorszagon EGY ORAT dolgozik bejelentetten, mar nem szamit bele a munkanelkuli statisztikaba! Ja, es honapokig nem is kerulhet vissza...
Tovabba magyarorszagi statisztikaba szamitjak bele a Londonban dolgozo ersebeszt, epuletacsot, vendeglatost, taxisofort is... Mert meg tud magyarul, bar 6 eve Anglianak fizeti az adojat, TB-jet...
Mocsok egy tarsulat ez a kormany, az osszes kilora megvasarolt statisztikusaval egyutt...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
jó lenne tudni, h a szegénységben élők etnikai hovatartozása milyen...
karma1
KSH szerinti csokkenes,... Ja, nehany adatot siman levagnak, akkor egy egesz nepreteg esik ki a statisztikabol - es hipp-hopp! Maris eltunt egy csomo csunya ember, mert aKi ma Magyarorszagon EGY ORAT dolgozik bejelentetten, mar nem szamit bele a munkanelkuli statisztikaba! Ja, es honapokig nem is kerulhet vissza...
Tovabba magyarorszagi statisztikaba szamitjak bele a Londonban dolgozo ersebeszt, epuletacsot, vendeglatost, taxisofort is... Mert meg tud magyarul, bar 6 eve Anglianak fizeti az adojat, TB-jet...
Mocsok egy tarsulat ez a kormany, az osszes kilora megvasarolt statisztikusaval egyutt...
simmering73
Még négy év fidesz (rém)uralom és kilenc millió kiskirály fog ücsörögni a Kárpát-medencébe.
quadrocopter
Még a végén az ukránok nyugdíjasok után, ukrán csórókat is kell importálni!
papa.49
Azt baszd szájba lakner aki a legkedvesebb neked !!!
A bánatos faszt csökken egyre több a szegény, aki lassan már a kaját se tudja megvenni magának, a fűtésről már nem is szólva !!!
papa.49
@karma1: Ne is válaszolj ennek a hibbant tökgyalunak ))))))))))))))))))))))))
quadrocopter
@durbincs: Mit akartál volna kinyögni, csicska debil? Romániából kitiltottak, ott sem kedvelik a marhákat?
Olyan buta vagy, hogy kiskorodban csontot kötöttek a nyakadba, hogy legalább a kutya játsszon veled.
Olyan sötét vagy, hogy felfelé üvöltesz a hullámvasúton!
Sámannus
A szegények adóznak a legtöbbet, a jövedelmükhöz viszonyítva. Ez a hazug csürhe az első intézkedésével a legnagyobb adókulcsot használja ellenük Európában. Ez évben hatszáz milliárddal nőtt az adóbevétel, az üzemanyagár síbolási hivatalban.
Sámannus
@quadrocopter: ne magasztald, mert elbízza magát.
Macskaszem
A szegényeket is értesítették erről a nagyszerű hírről? Csak a miheztartás végett.
Desischado
A nagy büdös túróst! Itt vagyok én egynek. Hiába statisztikázzák az adatokat, a valóság más! Hazug férgek!
karma1
@papa.49: Draga Papusom! Ez a valami - embernek nem mondanam, de halfaroknak sem, mert meg az is okosabb nala - , csak irogat itt, (vagy valaki bekapcsolja neki a gepet es elinditja a programot) - engem nem erdekel, nem valaszolok neki, mara virradora merakott nekem 8 kulonbozo cikkhez hsz-t, mindet ugyanazzal a szoveggel, mert arra is keptelen, hogy legalabb mast irjon...:o))))
Lepényleső
...és ha ilyen magas lesz a halálozási arány a szegények között,akkor tíz év múlva csak a gazdag
fideszesek fognak élni,tehát megszűnik a szegénység e honban?
justhpeter
Vajon ezeknek az embereknek mennyi közük van a valósághoz ? Csak bízni tudok abban, hogy a fizetésük is annyi és akkor nemsokára lehetőségük lesz a valósággal is megismerkedni.
karma1
@Lepényleső: Vegulis igen,... Ez a celjuk, nem?
namihami
Micsoda pech, hogy pont azok nem látják, hallják ezeket a nagyszerű, a fényes jövőbe vezető eredményeket, akiknek abban kell élni.
Máris tudnák, hogy nem az utcán, metrólejárórácson kell aludni és kukákban túrkálni.
A legjobb az lenne, ha mindegyik kapna egy legalább 55 collos led-tv (persze wi-fi-vel és a többi extrával) és azon állandóan nézhetné, hogy mennyivel jobb neki. Nem is kellene több csatorna, mint az MTv1 és a Tv2. Abból mindent megtudna épülő-szépülő hazánk robbanásszerű fejlődéséről.
Grafix69
Igen , elvtársak , igen ez az csökkent a mértéke , azért elvtársak mert a műszert a izé mérőműszert ő...őő...na szóval semmilyen pénz eszközünk izé , nem van , vagyis izé nincs . Úgy tudtuk megoldani az elvtársakkal a csökkenést ahogyan a GDP növekedést , izé egyszerűen át kalibráltuk a mérőműszert . Na így , jobban teljesít .
nyanya001
Az EU egyik legszegényebbje Magyarország
Magyarország mindkét kategóriában a lista utolsó negyedébe került. Az egy főre jutó GDP 1 százalékponttal csökkent az előző két évhez képest, az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás pedig nem változott 2015-höz képest. Az uniós átlag a 100 százalék, ehhez képest az euróövezetben az egy főre jutó hazai össztermék 105 százalék, az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás pedig 106 százalék volt tavaly.

A leggazdagabb országban, Luxemburgban az egy főre jutó GDP 258 százaléka volt az uniós átlagnak. A második helyen áll Írország, az átlag 183 százalékával. Az utolsó helyezett Bulgáriában, aránya mindössze 49 százalék.
mfor.hu/cikkek/makro/Az_EU_egyik_legszegenyebbje_Magyarorszag.html?utm_source=hirek.ma&utm_medium=referral

Mocskos férgek nem kellene hazudozni ! Mindent elloptatok kifosztottátok az országot, a magyar népet !
Ezért felelni fogtok !
dr. prédikátor
@durbincs: Mi a bánatos faszt keresel itt megint te kis kötsög??? Kikeltél a pöcegödrödből???Valami értelmeset ha tudnál idebüfögni!!!
cs.n.
És ez olyan szuper adat, hogy 2 és fél millió embert érint a szegénység és a társadalmi kirekesztődés kockázata egy jobban teljesítő erős és büszke országban?
silber13
@dr. prédikátor: Érelmeset? Ez a havasi pakulár?Hiszen egy segg buta, ferdehajlamú niemand!
Mézike
@durbincs: mi van? Beragadtál a kérdőjelnél?
silber13
@durbincs: Magának kuss vén szőröstalpú buzráns!
silber13
@Mézike: Tudhatnád, mekkora bunkó a hapi,csak a fiatal fiúkák érdeklik! Ferde hajlamú a krapek! Igazi szőröstalpú pakulár!
dr. prédikátor
@silber13: Eze a döghal egy bunkó faszjankó!!!Az értelmi szintje kb egy csalánozó féregé!!!
quadrocopter
@durbincs: Debil! Te olyan primitív, sötét paraszt vagy, azt hiszi, hogy a box-utcában cipőt pucolnak!
Itsuka Nakimaga
Hát persze, hogy csökken. Úgy csökken, hogy nő. A negatív csökkenés is csökkenés...vagy izé...ahogy ezt Orbániában megszoktuk!
silber13
@durbincs: et cetera,et cetera,etc, etc!:-))))))))
silber13
@durbincs: A vérfertőzés a maga családjában divat! Meg is látszikaz eredménye! Egyébként:
@durbincs: et cetera,et cetera,etc, etc!:-))))))))
kissé felnőttem
Tizedekkel ? vagy évtizednyivel csak telitődött inkább az ország,
Irtam már hogy 220 -al + felvezető autóval semmit nem látni ám a szegénységből a repülőtérre menve Urak elvtársak.
Gyalog biztonságiak nélkül mint Mátyás király nem a tyukszarost kell félteni. Akire felnéz a népe arra vigyáz is. Na igy kéne élned és uralkodnod. ez lenne az elvárás !
silber13
@durbincs: et cetera,et cetera,etc, etc!:-))))))))
kokopelli
Ők is csak azokat az adatokat hiszik el,amit ők hamisítottak,holott az "öreg",aki ezt mondta
az tíz a harmadikon Einstein volt ezekhez a szellemi szegénylegényekhez képest!Már nem
is pirulnak a szemetek!
papa.49
@kokopelli: Egy naprendszerbe férnek be, Einsteinhez !!!
Macskaszem
Gecilandben a növekedést egyszerűen átkeresztelik csökkenésnek, oszt jónapot. Meg van oldva. Az államadósság is ezzel a módszerrel csökken.
silber13
@durbincs: Mak-mak-mak, et cetera,et cetera,etc, etc!:-))))))))
Sámannus
Ahová a legkevesebb uniós támogatás jut, a vidéken szinte csak szegények élnek, ott tudják akár egyetlen disznóvágással is feldobni az életszínvonalat.
Azzal kéne dicsekedni legalább, hogy oda jut el a legtöbb támogatás, de ezen a téren nagy a csend. Arra a vidékre max választásra jut majd el egy kis baksis, az is a csókosoknak, akik eladják ezt a szégyenletes hazugságot.
Sámannus
@silber13: Ne szólj hozzá, mert csak jobban bűzlik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.