Fáklyás megemlékezést tartott a Fidelitas az üldözött keresztények melletti kiállás kifejezésére pénteken Budapesten.

Fáklyás megemlékezést tartott a Fidelitas az üldözött keresztényekért
Fotó: Mónus Márton/MTI

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár kiemelte, Magyarország volt az első állam, amely kormányzati szinten felvállalta az üldözött keresztények megsegítésének ügyét. A több mint egy évvel ezelőtt megalakult államtitkárság folyamatosan keresi, hogyan tudna a leghatékonyabban segíteni a rászorulókon. Nem leereszkedő módon akar támogatást nyújtani, hanem az erkölcsi és anyagi segítségnyújtás mellett ügyük képviseletét is célul tűzte ki – hangsúlyozta.

Hozzátette, az érintett térségben tett látogatásain megtapasztalta, hogy az ott szenvedő emberek Magyarországba helyezték bizalmukat. Az üldözött keresztények példája és tanúságtétele pedig erőt adhat a magyaroknak is – fogalmazott.

Böröcz László, a Fidelitas elnöke megdöbbentőnek nevezte, hogy 2017-ben, a civilizált világban még mindig keresztényüldözés folyik. 2000 óta mintegy egymillió keresztényt öltek meg, 70 országban pedig jelenleg is tilos misére járni – mondta. Úgy fogalmazott, a keresztények üldözésében Európa sem bűntelen, hiszen míg egy mecset megtámadásáról rögtön beszámolnak a médiumok, egy keresztény templom lerombolásáról alig hallani a hírekben.

Bagi Barna, a XV. kerületi Fidelitas elnöke azt mondta, a keresztények a legüldözöttebb vallási közösség a világon, öt hite miatt üldözött emberből négy keresztény, és világszerte 200 millió keresztény van kitéve közvetlen fenyegetésnek. "A politikai korrektség azonban szitokszónak titulálja a kereszténységet", a társadalom pedig kínos csendben tűri el millió ember lemészárlását. Azért gyűltek össze, hogy felhívják a figyelmet erre a gyilkos közönyre – jelentette ki.

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász arról beszélt, hogy a magyaroknak nem kell elmagyarázni, mi a keresztényüldözés, hiszen az idősebb korosztály 1945 után maga is megtapasztalta. Magyarország most a súlyának megfelelően kezeli a problémát és próbál segíteni az üldözötteken – jelentette ki.

A résztvevők az V. kerületi Egyetem tér körülbelül negyedét töltötték meg. A megemlékezésre többen eljöttek az üldözött keresztény közösségek egyetemistáinak indított ösztöndíjprogram résztvevői közül is.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
nem volt autodafé? Nahát...
1ébként jó tudni, h mire van pénze ennek a nyomorult országnak, ami az unós pénzek nélkül már felborult volna, mint a liszteszsák... KERESZTÉNYSÉGÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁR... segédhivatallal, titkársággal, szolgálati autóval... ez biztosan fontosabb, mint a devizahitelesek megsegítése még akkor is, ha igazolni tudják, h minden pszichedelikus szeánszon részt vettek... (ezt híjvák szent misének vagy mi a szarnak)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
olivér
@Nessy: Légyszi nézz utána ,hogy is kezdődött mindez.Ki irtott először és kit?
olivér
@peterkelemen: Meg tudsz nevezni valakit,aki igaz módon hirdeti az Igét,akitől tanulhat az úri közönség?
olivér
@peterkelemen: Én azt gondolom,ezek a jelenségek a politikai kereszténység eseményei,cselekedetei és ezeket igen nehéz bibliai szempontból értékelni,egyszerűen két különböző történetről beszélünk.Az egyik társadalmi-politikai megközelítésű ,a másik egyéni és magánjellegű,hitéleti-szorosabban véve üdvösségi kérdés.A biblikus megközelítés szerint nincs olyan,hogy keresztény társadalom,a megváltás nem a társadalomra vagy az államra vonatkozik,hanem személyes ügy.
Zeta
Akkor a Ķínai nagykövetség elé kellene menni! Üldöhik ott is elég rendesen a keresztényeket.
Eladott Ország
Az ugyanis józan ésszel aligha felfogható, hogy egy olyan európai országban, amely ország lakosságának közel egyharmadát (31,9%) még mindig a nélkülözés valamilyen formája sújtja (volt ez rosszabb is, most már azért jelentősen javult a helyzet mióta nem számolnak a létminimummal), a kormány reggeltől estig, estétől reggelig a kereszténység ragacsos cukormáza mögé bújva harcol Európa ellen. Miközben a főnöke – akit halált megvető szerelmes ábrázattal szokott csodálni, amint hetente beletörli a gumicsizmáját az országba és annak a Fidesz-KDNP-hez képest más csapatokban játszó demokratikusan megválasztott képviselőibe – Brüsszelben építette a hadállásokat, visszaverte a támadásokat és kivágta az
asztalra az ország egynegyedének a fennmaradó háromnegyedét elsöprő többségű véleményét, Semjén az egyház kebelére borulva szónokolt. És megvédte az európai értékeket/európai identitást. Vagy valami hasonló. Arról mondjuk egy szó nem esett, hogy miként sikerült felküzdeni az országot gazdaságilag Európa sereghajtói közé, arról sem, hogy a világszínvonalú magyar egészségügyben hogyan lett a béremelésből fizetéscsökkenés, meg arról sem, hogy az egyházi iskolák nagyvonalú kormányzati támogatása mellett, miként válik versenyképtelenné az állami oktatás. Nem, ezekről mind nem esett szó az Új Közös Európánk címmel rendezett konferencián, hanem: iszlám invázió, migránsok Brüsszel a hibás, Merkel a hibás, ránk erőszakolják, rohadjanak meg.
Eladott Ország
Kövér László szerint aki nem vallásos, annak identitása sincs, ezért előbb utóbb gyilkos lesz.
Valóban, napjaink “új hatalmasai” helyrehozhatatlanul meg akarják semmisíteni az emberek identitását. (Csak a Fidesz, csak a keresztény, csak a NER.) Valóban, a diktatúrák jellemzője, hogy igyekeznek elfojtani az emberi identitás egyes elemeit, míg másokat el akarnak torzítani, végül az ilyen kísérletek sötét barbárságokat eredményeznek. (jogrendszer, oktatási rendszer, eü. rendszer, civil szektor, közmédia, elmúlthétév) Valóban, az emberi azonosságtudatnak nem pusztán csak egyes elemeit, hanem teljes egészét el akarják törölni azok, “akik a tőke soha nem látott koncentrációjának és vele a tömegmanipuláció soha nem látott hatékonyságú technológiájával” elég erősnek érzik magukat erre. (Megjegyzés: "Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység." - by Kövér elvtárs, a kommunista gennygóc)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.