A kormánypártok prominensei uralják a legnépszerűbb politikusokat összesítő lista élbolyát – ez derül ki az Iránytű Intézet novemberi, a Magyar Nemzet megbízásából készült felméréséből.

Az elmúlt hónapokban szinte folyamatosan váltotta egymást

a legkedveltebb közszereplő pozíciójában Áder János és Varga Mihály, jelenleg a nemzetgazdasági miniszter vezeti a sort.

Ehhez elég volt, hogy egy százas listán hatvan pontot érjen el. A köztársasági elnök – aki egyébként lényegesen ismertebb a miniszternél – némileg lemaradva, 59 ponttal a második.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokát Orbán Viktor foglalja el. A miniszterelnök népszerűsége már októberben is jelentősen nőtt, novemberben pedig még tovább növelte kedveltségét, így jelenleg 55 ponttal a lista előkelő helyén szerepel. Mindezt ráadásul úgy, hogy a kormányfőt szinte minden megkérdezett ismeri, és meg is tudja ítélni.

A listán Orbán Viktort követi – a Fidesznek a Soros-terv kérdésében ellentmondó uniós biztos – Navracsics Tibor, illetve a baloldal miniszterelnök-jelöltségére néhány hete bejelentkező Balázs Péter. Igaz, a volt külügyminiszter ismertsége mindössze 31 százalékos.

Az ellenzéki politikusok közül továbbra is Karácsony Gergely, a Párbeszéd vezetője a legnépszerűbb,

ám 50 pontos szimpátiaindexe mindössze a nyolcadik helyre volt elég. A felmérés még azelőtt készült, hogy beállt volna mögé az MSZP, vagyis ennek hatásai a mostani kutatásban még nem tükröződnek. A politikust egyébként nagyjából a magyarok fele ismeri.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül az LMP-t vezető Szél Bernadett 48, Vona Gábor Jobbik-elnök pedig 40 ponton áll. Abban azonban már jelentős különbség van, hogy mennyien ismerik őket: Szél Bernadettet az emberek 78, Vona Gábort viszont 94 százaléka tudta azonosítani.

Címlapkép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

(MNO)

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Elírták, nem egyre népszerűbb,hanem egyre jobban gyűlölik utálják !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
@Shikari: 19:25
Az, hogy mi a többség véleménye sem, te sem én, nem tudjuk megállapítani.
Csupán sejtéseink lehetnek.
A közvélemény kutatások eredményei megbízhatatlanok. Ha engem kérdeznének, én is a Fideszt jelölném meg kedvenc pártomnak, pedig nem az. Az emberek többsége már tart a következményektől ezért nem meri őszintén bevallani politikai szimpátiáját.
Sziszifusz
@Shikari: 07:41
Háááát... ha így van akkor talán nem is érdemes megtartani a választást.
El kell fogadni, hogy Magyarország örökös uralkodó pártja a Fidesz és annak vezetője orbán viktor marad haláláig.
Ez jó mert: Ő az aki megvéd minden magyar embert Soros Györgytől, ő az aki rendbe teszi az egészségügyet, az oktatási rendszert, és ő az aki felelősségre vonja azokat akik szétlopják
az országot.
Ezenkívül köszönet illeti őrt azért mert, felújítja a szovjet, akarom írni az orosz-magyar barátságot. Hála nekik azért is, hogy bővíthetjük jó magas kamatú kölcsönből, az elavult technológiájú, környezetre veszélyes atomerőművet is.
Ja..., még a kinaiakkal is javítja a viszonyt azért mert a tőlük kapott kölcsönből épít nekik egy vasutat azért, hogy a bóvlijukkal hamarabb el tudják árasztani Európát.
Sziszifusz
@Shikari: 12:12
Én nem vádaskodom, hanem csupán felsoroltam szeretet vezéred áldásos tevékenységének egy részét. Nálam hivatottabb szakemberek véleménye alapján, konkrét dolgokról írtam.
Az átláthatatlan és bizonyítatlan vádaskodások köre pont a Fidesz propagandájára jellemző, gondolj például a Sorosról szóló idióta kampányolásra.
Szerintük minden rendben lenne az országban, csak hát a Soros György... az, az oka a szabadságharc szükségességének. Kész őrület !!!
Nem tartozom a liberális életszemléletű emberek közé, téves az állításod.
kereső
Szavazz a Hazafias Népfront jelöltjére! Vagy ilyen már volt?
Sziszifusz
@durbincs: 12:50
Önnek nem osztottam lapot, ezért kérem ne szóljon.
kukac50
Vidéken Orbánt utálják,gyűlölik! Nem igaz a népszerűsége! Kihagyták a rezsicsökkentésből fél országot 2013 januárja óta,Fa ára az egekbe szökött és még nem is lehet venni. Nem merik megmondani a véleményüket az emberek mert félnek!
A vízcsapból is Sorosozás migránsozás folyik. Közben befogadtunk 1148 letelepedést kérőt ,meg 20 ezer letelepedési kötvényes gazdag embert.
Miről hazudozik Orbán ezek után?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.