„Magunk akarunk dönteni, nem kérünk Sorosból, nem kérünk a békétlenségből” – ilyen tartalmú nyilatkozatot szavazott meg szerdán a pécsi önkormányzat fideszes többsége, tegnap pedig már azt is meg tudták akadályozni, hogy egy „sorosista” civil szervezet irodát béreljen a településen. Talán nem kellene fönnakadni azon, hogy mit gondolnak azok az emberek a kenyéradó gazdájukról – t. i. Magyarországról –, akik munkaidőben, közpénzért képesek leírni, hogy „Mi, Pécsiek (sic!), megdöbbenéssel értesültünk…”. Nyilván nem mindannyian végeztek nyelvészként az ELTE-n, de, az, hogy az -i képző a tulajdonnévből (főnév) melléknevet (melléknév) képez, és az utóbbit kis kezdőbetűvel írjuk, általános iskolai tananyag. Ha már annyira óvnák a magyar kultúrát az idegenektől, talán ilyen apróságokra is odafigyelhetnének.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
"...nem kérünk a békétlenségből”
Hát baz+!

Mintha már 7. éve egy idióta, paranoiás, korrupt, skizofrén tróger kelti naponta a feszültséget, mert csak akkor érzi jól magát!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@nevemnick: idelógia?? nem csak elviszi-szempont!
Gondolom ismered: MI a lopásban az elvi-szempont? ELVISZEM PONT! =))
peterkelemen
Ki az a magunk? Ja, hogy Orbán a diktátor a magyarok elnyomója, kirablója. Szégyen és gyalázat az ami Magyarországon zajlik.
Csizmás Kond
...most is azt mondom...ki kivel tart mennyen oda.
nevemnick
@Csizmás Kond: hamarosan eljön az az idő is. Lesznek olyanok akik keletre emigrálnak, de a többség marad az európai részen, azaz itthon Magyarországon.
quadrocopter
@Horizont: A pénzügyi analfabéta Pávának meg kell szolgálnia a Hatalmas Mentő Jóságot, amit közpénzből szór oda a Geci!
magyarbakancs
Az elvakultság mélységeket jár meg hazánkban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.