Felmérést végzett a Vasárnapi Hírek megbízásából a Publicus Intézet a pártok támogatottságáról. A biztos szavazók 48 százaléka a Fideszre voksolna, a többiek inkább másra, Szél Bernadett pedig kedveltebb lett, mint Orbán Viktor. Karácsony Gergely pedig mindkettejüket lekörözi.

Reprezentatív telefonos közvélemény-kutatást végzett a Vasárnapi Hírek megbízásából a Publicus Intézet, december 8. és 13. között 1005 embert kérdeztek meg a pártok támogatottságáról, a szavazási hajlandóságról és a politikusok népszerűségéről.

A biztos szavazók közt vezet a Fidesz

Felmérésük eredménye szerint míg novemberben a Fidesz szavazóinak száma egy ponttal emelkedett, decemberben ismét csökkent, vagyis 26 százalékponton állnak. A biztos szavazók körében 48 százalékos a Fidesz támogatottsága, a párt szavazóinak aktivitása átlagos a felmérés szerint.

Az MSZP támogatottsága egy százalékpontot csökkent még novemberben, ám decemberben változatlan maradt az érték, így 9 százalékon állnak. A biztos szavazók körében 11,5 százalékos a párt támogatottsága, a szavazók aktivitása magas.

A biztos választók közt vezet a Fidesz, de Szél és Karácsony népszerűbb Orbánnál

Fotó: Publicus Intézet/Vasárnapi Hírek

A Jobbik támogatottsága a november 10 százalékpontról decemberre 9 százalékpontra csökkent. A biztos szavazók körében 14 százalékon áll a párt, ám a szavazóik aktivitása alacsony.

Az LMP továbbra is öt százalékponton áll, a biztos szavazók körében azonban 7 százalékot értek el decemberre. 

A biztos választók közt vezet a Fidesz, de Szél és Karácsony népszerűbb Orbánnál

FotóPublicus Intézet/Vasárnapi Hírek

"A DK támogatottsága sem változott, és 4 százalék, a biztos szavazó, pártválasztók körében 6 százalék.

A múlt hónap után, ebben a hónapban újra külön mért Együtt elérte az egy százalékot, és a Kétfarkú valamint a Momentum támogatottsága is változatlanul egy százalék. A Párbeszéd és az MLP szavazóinak aránya ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot.

A bizonytalanok aránya 43 százalék" – olvasható a Publicus felmérésben.

A biztos választók közt vezet a Fidesz, de Szél és Karácsony népszerűbb Orbánnál

FotóPublicus Intézet/Vasárnapi Hírek

Szél Bernadett és Karácson Gergely népszerűbb Orbánnál

A vezető politikusok népszerűségét is megmérték, Orbán Viktor jelenleg 42 ponton áll, ő április óta a 39-42 pontok közti sávban mozog.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke ismertsége 70 százalékos, népszerűsége 30 pontos. Molnár az MSZP és a DK szavazói közt a legnépszerűbb, míg a Jobbik szavazóinál a legkevésbé kedvelt politikus. 

Kunhalmi Ágnes (MSZP) ismertsége 77 százalékos, a népszerűsége 38 pontos, vagyis ő a legnépszerűbb szocialista politikus. A kormányváltást akarók közt 55 pontot mért a népszerűségi indexen a Publicus.

A biztos választók közt vezet a Fidesz, de Szél és Karácsony népszerűbb Orbánnál

FotóPublicus Intézet/Vasárnapi Hírek

Vona Gábor (Jobbik elnöke) is 30 pontos népszerűséggel bír, ennél magasabban utoljára júniusban volt, mikor 36 pontot mértek neki.

Szél Bernadett (LMP társelnöke, miniszterelnök-jelöltje) ismertsége 81 százalékos, népszerűsége pedig a novemberi 42 pontról 44 pontra nőtt. Szél az LMP szavazói közt 94 pontot kapott, míg a Fidesz-szavazók közt 26-ot a népszerűségi indexen.

A biztos választók közt vezet a Fidesz, de Szél és Karácsony népszerűbb Orbánnál

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Gyurcsány Ferenc népszerűsége továbbra is 19 pontos, a DK szavazók körében a legnépszerűbb (75 pont), az MSZP szavazók körében átlagos (44 pont) a megítélése, míg a Fidesz szavazói körében kimondottan elutasított (8 pont).

"Juhász Péter (Együtt) ismertsége 65 százalékos, népszerűsége a múlt hónapokban némileg csökkenve 27 pontos.

Karácsony Gergely (Párbeszéd) ismertsége 76 százalékos, népszerűsége 46 pont. Leginkább az MSZP és a DK szavazók körében népszerű (90 és 84 pont), de a bizonytalanok körében sem elutasított (44 pont).

Fekete-Győr András (Momentum) ismertsége 51 százalékos, népszerűsége 23 pont.

Balázs Péter (független) ismertsége 44 százalékos, népszerűsége 38 pont" – olvasható a felmérésben.

(Címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán)

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Természetesen igaz, hogy a sokpárti demokráciában az arányos választási rendszer az igazságos. Az is igaz, hogy a Fidesz a saját érdekeinek megfelelően változtatta meg a rendszert olyanra, hogy még akkor is nyerjen, ha összességében a szavazók nagyobbik része elhajtaná a picsába. De: egyrészt választási mozgalom ennek megváltoztatására eleve marhaság, mert amíg jól járnak vele, Orbánéknak eszük ágában nincs a rendszeren változtatni, ezt lehetetlen tüntetésekkel, illetve bármilyen civil megmozdulással elérni. Másrészt, s ez a fontosabb, a békés és teljes leváltásuk csak a jelenlegi többségi rendszerben jöhet össze. Lófaszt se ér, ha véletlenül kis többséggel nyer az ellenzék, mert a kétharmaddal bebetonozott rezsimszolgákat csak kétharmaddal lehet elküldeni, ennyi kell a demokratikus közjogi rendszer visszaállításához. Márpedig kétharmadot szerezni csak a mostani rendszerben lehet. A visszaalakítás arányossá a Fidesz érdeke lesz akkor, ha a népszerűsége nagy mértékben csökken. Ezzel szemben ha a Fidesz bukását kívánjuk és a demokratikus intézményrendszer visszaállítását, akkor a mostani rendszerben kell őket egyharmad alá szorítani. Ezen kell agyalni, a korrekt összefogáson, de leginkább a széles technikai koalíción, egy ideiglenes kormányon, ami csak annyit tesz, hogy kétharmaddal eltakarítja a Fidesz mocskát, aztán jöhet a normális választás immár arányos rendszerben. Lehet és kell tehát tüntetni a kormány mocskos húzásai ellen, de jó lenne nyomást gyakorolni a szarfaszú ellenzékre is, hogy ezúttal ne kúrják el. A másfél millió narancsos káposztafej kivételével mindenki azt várja, hogy nőjenek fel a feladathoz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Persze, persze, hogy VEZET A FIDESZ válaszadás szintjén!
.
Ha megcsörren a telefon, a másik végén egy TÖK IDEGEN kérdésére MIT MERÉSZEL VÁLASZOLNI az átvert halandó, "csakis a Fidesz", ha már olyan adat van a kérdező kezében, amellyel elérhető, akkor is, ha "titkos" számolt hív.
.
Vajon ez a TÖRÉKENY ASSZONY tudatában van annak, hogy MIT VÁLLALT MAGÁRA? Az még hátravan!
.
Nézzük csak "dióhéjban" 2010 óta mire ment az ország a TÜNTETÉSEIVEL, kiket készítetek ki idegileg, emberileg, egzisztenciálisan, a TÜNTETÉSEKET KLUB DÉLUTÁNNAK MINŐSÍTVE??? Őfőméltóságát a Kossuth téren hallgatva 1 millió busszal innen onnan kirándulók, de az ELLENZÉKI TÜNTETŐK csak 2-300-ra becsülték a szócsövei!!!
.
------- Magyarországi tüntetések 2010 és 2017 március 15 között
fabius.blog.hu/2017/10/24/magyarorszagi_tuntetesek_2010_es_2017_kozott
.
A legnagyobb tüntetés bontóbaltával, de az olajbáró közbeszólt:
.
-----"Orbán takarodj!" - Megkezdődött a rendvédelmisek tüntetése a Kosstuh téren
www.youtube.com/watch?v=k9rVcTY9AzQ
.
----- Nem nyomoznak tovább a NAV-botrányt robbantó Horváth András ellen
444.hu/2017/05/18/nem-nyomoznak-tovabb-a-nav-botranyt-robbanto-horvath-andras-ellen
.
---- Sándor Mária, a feketeruhás nővér tragédiája
hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1ndor_M%C3%A1ria_(%C3%A1pol%C3%B3n%C5%91)
.
Nem kímélnek sem fideszest, sem barátot, hiszen a G-napot is megúszta
.
------Simicska G-napja, és az arra az érintettnak adott válaszai a szócsövei hangján
www.youtube.com/results?search_query=simicska+g+nap
.
Kérdés, hol vannak a BIZTOS VÁLASZTÓK akkor, amikor az ORSZÁG NYAKIG FÜRDIK EBBEN A FIDESZES MOCSOKBAN a XXI. században EU állampolgárként, az EU első diktátora VAS, v milyen kezében, furán járó ESZE-JÁRÁSA SZERINT???
verőce21
Mióta összeragadtak az "Új Kezdet"-tel, mint a kutyák tavasszal, megnőhetett Bettike népszerűsége a novemberi 42 pontról 44 pontra nőtt.
Eriksson
S kik azok a biztos választók akiket ezek a közvélemény-kutatók megkérdeznek. Balosok? Jobbosok? Mert nagyon nem mindegy a végeredmény szempontjából.
Sámannus
Ezek veszejtették el a főpolgármester választást is Falus András kicsinyálásával, mert Bokros miatt otthon maradtak a választók.
Bertalant is érdemtelenül tolják felfelé, ezért bagólesés lesz a vége.
kereső
@Sámannus: A főpolgármester-választás eredménye:2014,Bokros gyakorlatilag két hétig kampányolt.

Jelölt Párt Szavazat Arány
Tarlós István Fidesz–KDNP 290 675 49,06%
Bokros Lajos MOMA 213 550 36,04%
Staudt Gábor Jobbik 42 093 7,10%
Csárdi Antal LMP 33 689 5,69%
Bodnár Zoltán MLP 12 461 2,10%
Clavigo
@Béla333: Majd Orbán elvtárssal lezsírozzák a teendőket...oszt jó napot.
Béla333
@Clavigo: 12.32
Összekevered a dolgokat!
Aki a szekszárdi borospincékben a Fidesszel szokott titkos megbeszéléseken részt venni, az a DK!
Mondjuk nem is gondoltam, hogy képes vagy követni a történéseket!
Agyilag vagy kevés!
Clavigo
@Béla333: Aha...megint a DK.:) :) A tusványosi jópofáskodásról,,,meg a 2/3-os többséget kívánó szavazásba való besegítésről,,ha mondanál valamit...
wagabund
ez a sok pont csak a versenyzőket érdekli...otthon büszkén mutatják a gyereknek, nagyinak, hogy milyen tökös is az apa-anya, mama fiacskája, lánya (nem kívánt törlendő)...például Karácsony polgármesterre februárban már emlékezni sem fogunk, csak ő fog otthon dicsekedni, hogy voltam ám...és még néhányan így lesznek.
...hogy kinek mi is az igazi véleménye a versenyzőkről, azt majd a szavazás napjának estéjén tudjuk meg...na, akkor lesz csak igazán fogak vicsorgatása...

de addig? ..csak népámítás, fölösleges pénzkidobás, a kérdezőbiztosok felesleges munkája ez az egész felmérésesdi.
peterkelemen
Megy a népbutítás és hülyítés ezerrel, hogy eljátsszák azt mintha lenne lehetősége a népnek holott ZÉRÓ lehetősége és választása van. Egy diktatúrában egy diktátort csak a nép erejével lehet leváltani és eltakarítani.
simmering73
És most a választásokig ezt fogjuk hallgatni. Soros-legnépszerűbb a fidesz-Soros-torony magasan vezet a fidesz. Már most hányok.
Béla333
@Clavigo: 12.49
Leírtam már neked is vagy ötször! Ezek szerint meg sem érted az írott szöveget?!
Olvasd vissza! Nem vagyok én oktató...
Clavigo
@Béla333: Oktató ? Ilyesmivel nem gyanúsítottalak meg sohasem...:)
Pálinkás Pál
@Clavigo: Azt a témát kerüli a mi Bélánk...ami Bernikére rossz fényt vet,az számára nincs...ha megfigyelted ,ugyanolyan vonalas idióta mint akármelyik fideszes...
Sámannus
@kereső: Két hétig kampányolt, mert ennyi ideig vártak a puccsal, közben nem tudták megértetni magukat a többiekkel.. Félre löktek egy jelöltet, mert úgy gondolták, hogy elég ennyi is a győzelemhez, ezért a választók sem jutalmazták őket.
Bernikével is ugyanez van. Ha a Publikus nem tolná, hanem magát húzná fölfelé, talán elismertebb lehetne. Ez nem lehetséges, mert a pártok között nincs kísérlet az egyezségre, ami elsősorban rajta múlik.
Arra, hogy a passzív választók elfogadják őt, Kicsit Izzadtabbnak kell mutatkozni, mert a pacsulival őket nem lehet meggyőzni. Kíváncsi vagyok lenne e magyar politikus
Eladott Ország
Természetesen igaz, hogy a sokpárti demokráciában az arányos választási rendszer az igazságos. Az is igaz, hogy a Fidesz a saját érdekeinek megfelelően változtatta meg a rendszert olyanra, hogy még akkor is nyerjen, ha összességében a szavazók nagyobbik része elhajtaná a picsába. De: egyrészt választási mozgalom ennek megváltoztatására eleve marhaság, mert amíg jól járnak vele, Orbánéknak eszük ágában nincs a rendszeren változtatni, ezt lehetetlen tüntetésekkel, illetve bármilyen civil megmozdulással elérni. Másrészt, s ez a fontosabb, a békés és teljes leváltásuk csak a jelenlegi többségi rendszerben jöhet össze. Lófaszt se ér, ha véletlenül kis többséggel nyer az ellenzék, mert a kétharmaddal bebetonozott rezsimszolgákat csak kétharmaddal lehet elküldeni, ennyi kell a demokratikus közjogi rendszer visszaállításához. Márpedig kétharmadot szerezni csak a mostani rendszerben lehet. A visszaalakítás arányossá a Fidesz érdeke lesz akkor, ha a népszerűsége nagy mértékben csökken. Ezzel szemben ha a Fidesz bukását kívánjuk és a demokratikus intézményrendszer visszaállítását, akkor a mostani rendszerben kell őket egyharmad alá szorítani. Ezen kell agyalni, a korrekt összefogáson, de leginkább a széles technikai koalíción, egy ideiglenes kormányon, ami csak annyit tesz, hogy kétharmaddal eltakarítja a Fidesz mocskát, aztán jöhet a normális választás immár arányos rendszerben. Lehet és kell tehát tüntetni a kormány mocskos húzásai ellen, de jó lenne nyomást gyakorolni a szarfaszú ellenzékre is, hogy ezúttal ne kúrják el. A másfél millió narancsos káposztafej kivételével mindenki azt várja, hogy nőjenek fel a feladathoz.
Sámannus
Amíg az orosz típusú propaganda lenyom minden polgárbarát véleményt, addig hiába akarja az ellenzék feltörni a vidék fásult közönyét, a hullarablók éberen őrzik a közvélemény alakítását.
Mára odáig jutottunk, hogy a vádak súlya ellenére bűzös mocsárban menthetetlenül rohad a társadalom. Hiába a közerkölcs elképzelhetetlen romlása a média következetesen kimenti a nemzetárulókat. Eltakarja a szegénységet, és a Soros kampány paravánja mögött jogot formálnak a rombolásra.
Eladott Ország
Orbán mitől lenne népszerű? Tömzsi, potrohos, kényszermozgású, skizofrén hajlamú,hazudós, okostojás. Azt képzeli magáról,hogy ő zavarta ki az oroszokat,és küldetése van a Földön. A hatalmát a pénz biztosítja, seggnyalókkal, strómanokkal veteti körbe magát ,és kéteshírű tanácsadókra hallgat. Megveti a gyengéket,a szegényeket,sorsukra hagyja a rokkantakat, betegeket. Akinek még így is népszerű, az hazudik, vagy olyan ,mint Orbán.
koszpeko
@Béla333:"Összekevered a dolgokat!
Aki a szekszárdi borospincékben a Fidesszel szokott titkos megbeszéléseken részt venni, az a DK!"

Miért hazudsz már megint???

index.hu/belfold/2017/10/17/szintet_lepett_a_baloldali_marakodas_greczy_beperli_az_mszp-t/

Szintet lépett a baloldali marakodás: Gréczy bepereli az MSZP-t
Béla333
@koszpeko: 18.18
Csakhogy nem perelte be Gréczi az MSZP szekszárdi vezetőjét!. Megelégedett annyival, hogy félreállították az MSZP szekszárdi csapatának a vezetőjét és hogy megtiltották neki hogy nyilatkozzon arról, hogy mit is láttak!
Mindezt az összefogás tárgyalások sikere érdekében.
Amit aztán a DK felrúgott!
Ugyanis ha beperelte volna, akkor a bíróság előtt kiderülhetett volna az, hogy mégiscsak ott volt az adott időben!
Vagy akár nyilvánosságra is hozhatta volna azokat a köztéri kamerás felvételeket, ami Gréczi állítása szerint azt bizonyítanák, hogy az adott időben ő Pesten volt!
Ezt sem tette!
Ezek nem hazugságok, ezek a tények!
A tények meg (ugye) makacs dolgok...
koszpeko
@Béla333: "megtiltották neki hogy nyilatkozzon arról, hogy mit is láttak!"

Hol a link???
gulyasgyula
@Sámannus: ..Tudod ez a rohadó társadalom nem ér rá a hatalomba vágyó megélhetési politikusokkal törődni MERT NAGY SZEGÉNYSÉGBEN A PÉNZÉT KÖLTI ..A Metró minden kassza ment szombaton mégis 40 percet kellet várni a kasszánál ..A parkolóban alig lehetett üres helyet találni ..ELNÉZÉST HOGY AZ EMBEREK NAGYRÉSZÉT nem érdeklik a 1-5 -8 % kos pártok hatalmi harca ..
karma1
@koszpeko: Hat meg mindig nem erted? A Belanak NEM mondtak meg, hogy Greczy beperelte-e vagy sem az mszp-t... Ha neki kulon nem jelzik az esemenyt, akkor az nincs is. O me'g mindenaron latni akarja a sajat szemevel az utcai terfigyelo kamerak felveteleit,. mert ez Belank szerint kozhir, illetve tv-ben, radioban, moziban orankent le kene ahhoz adnia Greczynek ezt a bizonyitekat, hogy egy icipicit meggyozd rola, hogy Greczy megsem volt ott, akkor, hanem Pesten volt a szekhazuk kozeleben, es soha eleteben nem viselt szemuveget, ahogy azt a "hiteles" szemtanu allitotta...
Hagyd a francba, mert mindjart Te is klubtag leszel a Hazugok Klubjaban, amit en vezetek a legtobb ocsarolassal (ugyanis engem hazugozott le eddig a legtobbet ), de most mar oszlopos tagjai Palinkas Pal, Madacsi Pali, Clavigo is...:o))))
Belanknak eddig osszesen 3 sztereotip cikke van: Greczy es a szekszardi borospince, a 242 milliardot offshore-okba kisibolo Gyurcsany, es persze szinten a patas Gyurcsany, aki nem szamolt el allitolag az autopalya penzekkel (amiket mostanaban fog csak kifizetni a jogos kovetelesekre a kormany, vagyis Gyurcsany soha nem tehetett el egyetlen fillert sem a soha ki nem fizetett penzbol. De ez Belanknak a ta'mpont a Gyurcsany-fobiajanak az apolasaban).
Nem erdemes vele velemenyt utkoztetni - hadd szeresse Bercikejet, - mindenkit meg kell hagyni a sajat kis fobiajaban vagy maniajaban, nem art vele senkinek sem.
En jol megvagyok, szerencsere fizikailag is tavol ettol a sok mocsoktol, en megszenvedtem a sajat problemaimat, amik mara mar a multe, - o me'g nem,...
Majd azert kivancsi leszek a velemenyere a valasztas utani napon...
Sámannus
@gulyasgyula: Lesz még nálunk üres polc, ha putyin után megyünk. Ne sápadj a gyönyörűségtől, ez nem a pohos érdeme. Azt egy másodperc alatt elérhetjük. Ha rajta múlik itt stadionon kívül nincs más. Annyit vehetsz belőle amennyit akarsz. Gyönyörködj inkább a kecses focistáinkban, akik balett órára jártak, hogy gyakorolják a tizenegyes sumákolást.
Ezenkívül mással nem tudsz dicsekedni, legfeljebb a nép kiűzésével az országból.
Ott a remek metród, a kiváló vasút a múltszázadból. A remek buszok Európa ócska telepeiről. Télen jó hűvösek nyáron jó melegek. Mit akarsz még? Szerencsére a gyógyszertárakban is egyre több gyógyszer hiányzik a gyerekeink elbutulnak, szakember nincs. A pohos már öt éve gyártja a szakképzetlen tömegeket, hogy lecserélje a nemzetét, ukrán kínai orosz parasztokkal.
gulyasgyula
@Sámannus: ...A sdadionok a focisták és még sok más is csipi az én szemem is ..A boltok polcai a Kádár korszakban is tele voltak rendes, természetes .egészséges éllelemmel, nem a mostani részben kukába való élelemnek nevezett sz...l..A nép kiüzése az országból a használt buszok ,a hatástalan gyógyszerek a szakmunkásoktatás megszüntetése stb 27-éve tart ..Nem tudom hány éves vagy de ezt illene tudnod ..Elnézést ha pársorral esetleg megbántottalak de én így látom a dolgokat ..
gulyasgyula
@Sámannus: ..Ja még annyit ..A jelenlegi ellenzéki pátok nem fogják az ország gondját megoldani a hatalmi harcuk miatt ..1,4.6 % kal nem lehet országot vezetni ..Főleg egy karácsony gergely aki XIV kerületett is csődbe vitte ..Néz utánna ..
Sámannus
@gulyasgyula: Sajnos már a hetvenedik krumpli kapáláshoz közeledek.
Tudod nem Karácsony a legfontosabb, hanem ki nyer. Vele csak leszerelik a blamálókat. Aki felemeli a fejét az mind kihívója orbánnak. aki lesüti, az pedig pucerja lesz.
gulyasgyula
@Sámannus: ...Nehéz ezeken kiigazodni ..Lehet hogy igazad van ..
kukac50
Minden ellenzéki pártnak aki nemcsak a bársonyszékért harcol annak arányában ahogy a polgárok megválasztják Őket annak arányában közösen kellene vezetni az országot, de nem félre mint ahogy Orbán teszi!
gulyasgyula
@kukac50: ..27-éve mind ezt teszi de nem csak nálunk van így hanem az egész világon egy kottából játszanak a politikusok ..A következő kormány se lesz jobb csak ÚJ ÉHES PARAZITÁK JÖNNEK ..Én már nem is töröm magam egy új kormányért ..Inkább megyek SÁMANNUS--sal kapálni mert már én is közeledek a 70-dik kapáláshoz ..
kukac50
@gulyasgyula: Bízzunk,hogy ha új párt vezeti az országot nem lopnak ennyit,többet tőrödnek a szegényebb réteggel. Ahol ennyi szegény ember van ott rossz a gazdaságpolitika!
gulyasgyula
@kukac50: ...Jó lenne de 27-éve hiába várom , úgy hogy én tudom hogy most se fog változni semmi ..Amilyen amatőr megélhetési politikusok már most egymást lökdösve tolonganak a hatalomért semmi jóra nem számíthatunk ..Lesz itt még ne mulass ...
kukac50
@gulyasgyula: Bízzunk, hátha egy kicsit jobb élet lehet még.
gulyasgyula
@kukac50: ...Egyelőre nincs más lehetőségünk de már azzal is megelégszem ha rosszabb nem lesz ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.