Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hideg, téli idő várható a jövő héten.

A leghidegebb órákban mínusz 10 fok körüli értékek is lehetnek, és a maximumok is fagypont körül alakulnak. Többször várható havazás is, Szenteste napján inkább napsütéses idő lehet. 

Hétfőn elsősorban az ország középső részén lesznek erősen felhős időszakok, arrafelé kisebb havazás, hózápor kialakulhat. Másutt nem várható csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 1 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben akár mínusz 10 fokig is hűlhet a levegő. Napközben 0-4 fokig melegszik a levegő.

Kedden többfelé több órára kisüt a nap. A leghidegebb órákban mínusz 10 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, az Északi-középhegység völgyeiben kissé hidegebb is lehet. A nappali maximumok 0-3 fok között alakulnak.

Szerdán napközben a Dunától keletre növekszik meg a felhőzet, délután, este hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat. A minimumok jellemzően mínusz 10 és mínusz 4 fok között, az Északi-középhegység völgyeiben kissé ez alatt alakulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 fok között valószínű.

Csütörtökön délelőtt az Alföldön lehet némi napsütés. Emellett több helyen valószínű csapadék, a Dunántúlon hó, havas eső, eső, másutt havazás várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul.

Milyen idő lesz szenteste? A jövő heti előrejelzésből kiderül

Fotó: Pixabay

Péntekre virradó éjszaka még a Tiszántúlon valószínű hóesés, délután a Dunántúlon fordulhat elő havas eső, havazás. Többfelé megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 3 fok között, napközben 0 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton legfeljebb rövid időre süthet ki a nap. Több helyen valószínű havazás, a szél is erős, olykor viharos lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között várható.

Vasárnap Szenteste napján legfeljebb futó hózápor lehet, és sok sokfelé erős lesz a szél. Emellett viszont több órára a nap is kisüt. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0, a legmagasabb 0 és plusz 4 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.