Mintegy 178 millió forint gyűlt össze az OTP Bank 50 millió forintos felajánlásával együtt vasárnap estig a közmédia Jónak lenni jó! jótékonysági akciójában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javára.

A jótékonysági akcióban az OTP Bank az idei és a jövő évre 25-25 millió forintot, a Gyermelyi Zrt. 7 millió forintot, a Béres Gyógyszergyár Zrt. 10 millió forintot, a Mol Magyarország 12 millió forintot ajánlott fel. Egy budapesti 40 millió forint értékű könnyűszerkezetes, kulcsrakész ház megtervezését és felépítését vállalta egy nagycsalád számára. A 1350-es adományvonalon eddig több mint 32 millió forint gyűlt össze – mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője vasárnap az MTI-nek.

178 millió forint gyűlt össze vasárnap estig a Jónak lenni jó! akcióban

Fotó: Kovács Tamás / MTI

A Demján Sándor Alapítvány úgy támogatja a kezdeményezést, hogy a beérkező magánfelajánlások összegét annak 50 százalékával megemeli, így minden adományozó támogatása másfélszer annyit ér. A Spar áruházakban tartós élelmiszert gyűjtenek a rászorulóknak.

A licitre bocsátott és fix áron megvásárolható tárgyakat a mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon tekinthetik meg az érdeklődők. Licitálni lehet egy 1957-es tokaji aszúra, tetovált Formula 1-es abroncsra, Rafael Nadal világelső teniszező ütőjére, Plácido Domingo operaénekes dedikált Real Madrid futballmezére és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Jónak lenni jó! részére készített felajánlására. A herendi lámpán Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, valamint Marton Éva operaénekes és Szilágyi Áron olimpiai kardvívó aláírása szerepel.

Az MTVA hatodik alkalommal rendezi meg a Jónak lenni jó! jótékonysági akciót, amely 2012-ben a Böjte Csaba szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítványt mintegy 100 millió forinttal, 2013-ben a Katolikus Karitászt csaknem 120 millió forinttal, 2014-ben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet 167 millió forinttal, 2015-ben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot 225 millió forinttal, a Magyar Református Szeretetszolgálatot pedig tavaly mintegy 261 millió forinttal támogatta.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Mirabilis: Nem tudom, de a vörösiszap adományok elherdálása óta állami gyűjtés estén nem adakozok.
Támogatom a Mentőket, egészségügyi alapítványt, meg a két ismerős hajléktalant.
peterkelemen
Fideszes cégek, akik MILLIÁRDOKAT keresnek nem szaros milliókat. Ez az össze amit adtak cirka 5 forintnak megfelelő összeg. Zsugori gecik Orbánnal együtt!
csipetke
Amikor jótélony célra gyűjtögetnek,vajon ilyenkor hol van Mészáros pénztáros Lönci?Akinek meg se kottyanna 1-2 milla.Igaz,hogy nem költekezhet csak úgy,mert akkor mi marad a gazdájának?
Nessy
@Mirabilis: Nem tudom, de a vörösiszap adományok elherdálása óta állami gyűjtés estén nem adakozok.
Támogatom a Mentőket, egészségügyi alapítványt, meg a két ismerős hajléktalant.
RonaGyuri
Lolo mennyit adott, vagy odament és kivett ebből a kasszából is?
namihami
Érdekes, hogy ezeknek az adományoknak a zöme valahogy, de mindig egyházakat gazdagít. Biztos véletlen. Kevés lehet az állami dotálás.
namihami
Külön előny a Máltai Szeretetszolgálatnak adományozni, mert így lesz pénze a Videoton mezeken szponzorálni a cég nevét. Mert hiszen hol máshol kell egy egyházat reklámozni, nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.