Minden valamirevaló, magát szuverénnek nevező modern országnak szüksége van nemzeti légi szállítóképességre. A napokban a honvédség számára beszerzendő többfunkciós kormányzati szállító repülőgépek kérdése irányította a figyelmet ismét a magyar légierőre. (Pontosabban a Magyar Honvédség repülő és légvédelmi erőire, hiszen nálunk nem létezik szakmai önállóságot élvező szervezetként a légtér védelmi célú felhasználásáért felelő haderőnem – annak minden negatív következményével együtt.) Az Orbán-kabinet által elismerten zajlik ugyanis – a 2010 után teljesen leépülni hagyott – nemzeti légi szállítóképesség helyreállítása, de a kormányzat nem hajlandó arra, hogy átláthatóan intézze ezt a tízmilliárd forint nagyságrendű, az adófizetőket, a magyar állampolgárokat nagyon is érintő ügyletet. Példátlan információbiztonsági intézkedésekkel, közbeszerzés alóli mentességgel, helyenként dezinformációval bástyázták körül, csak láthatóan arról feledkeztek el ismét, hogy a digitális...

(Forrás: mno.hu, RonaGyuri által)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Na a vége, na az tényleg ….

A derék mno.hu katonainak álcázott repcsi buli másik olvasatát erőlteti

A mára rendelet vezércikk „Eltitkolt légierő” a nyilvánvalóan sok, sőt igen sok hazai légi-szállítmányozás körüli sumákolások egy részmomentumát karcolgatja. Az egy dolog, hogy igencsak egyoldalúan értékelve az argumentumokat. Ez akár lehetne a szerző és a portál magánügye is, de a zárógondolat, na az nagyin félrement!
„Meggyőződésem, hogy az átláthatóság ilyen mérvű mellőzése – történjék az politikai kommunikációs megfontolásból, nem feltétlenül azért, mert tényleges korrupciót próbálnak vele álcázni – csak árthat a nemzet biztonságának.”. S nem csak azért, mert a nemzetbiztonság és az átláthatóság (meg kell jegyezzem a kettő együtt másutt is ritka madár) kicsiny hazánkban még a közpénznél is intenzívebb metamorfózison esett át, de nálunk a korrupciót, legalább is az állami szintűt nem szokás álcázni, arra büszkeséggel gondolnak! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél