Karácsonyi csodaként várták három ikergyermekeiket, ám egy csapásra pokollá változott Fábián Tamás élete: Letti, a gyermekek édesanyja megszülte a babákat, majd nem sokkal később meghalt. 

Már a szülés sem volt zökkenőmentes, ám utána néhány órával a párom nem érezte jól magát. Hirtelen mindenki kapkodni kezdett: Letti tüdőembóliát kapott, összeomlott a keringése, elvesztettem

– mondta a családfő a Blikknek.

Meghalt a hármasikrek anyja: az apa nem nyugszik addig, amíg meg nem találja a felelőst

A feleségem jobb lába túlzott mértékben vizesedni kezdett a szülés előtti napokban, és köhögött is, annak ellenére, hogy nem volt beteges. Az egyetlen hibája az volt szegénynek, hogy túl magas volt a fájdalomküszöbe. Talán ha jobban látták volna rajta, hogy nincs jól, másképp alakul

– mondta a férfi, aki – ahogy mondta – addig nem nyugszik, amíg ki nem derül, ki a felelős szerelme haláláért.

Én most sírok ugyan, de aki ezt tette, zokogni fog!

(blikk.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Dobbenet, hogy ez megtortenhet a 21. szazadban, raadasul itt ahol Europa legjobb EU rendszere van luzerjano szerint.
Laikuskent mondom, ha a lab bevizesedett az trombozisra is utalhat, ami okozhat tudo emboliat. Ezt a korhazban latniuk kellett volna, szerintem
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Rettenetesen sajnálom. Őazinte részvétem a férjének és a három apróságnak, akik egyenlőre azt sem tudják, hogy mi történik! Szerencséjükre!!! Magyar egészségügy világszinvonalon ugye fidesz-kdnp???
Yoda69
Dobbenet, hogy ez megtortenhet a 21. szazadban, raadasul itt ahol Europa legjobb EU rendszere van luzerjano szerint.
Laikuskent mondom, ha a lab bevizesedett az trombozisra is utalhat, ami okozhat tudo emboliat. Ezt a korhazban latniuk kellett volna, szerintem
Pálinkás Pál
@Yoda69: Mellette még vagy ezer dologtól vizesedhet a láb...részvétem a hozzátartozóknak...
magyarbakancs
37 éve dolgozom az EÜ -be de én még orvost nem láttam ,hogy hibázásáért börtönbe,vagy eltiltva lett volna a szakmától.
Össze zár az Orvos társadalom.Pereskedhet évekig.
Meg fogni aztán agya búgya de úgy istenesen.
Yoda69
@Pálinkás Pál: Termeszetesen. De is lehet az oka. Es mint tudott a trombozis halalos lehet ha nem kezelik megfeleloen.
moareka
Sajnos ez a drága lélek nem hozható vissza, nincsenek szavak erre a tragédiára...intő jel mindannyiunk számára, mennyire fontosak vagyunk egymásnak, ilyenkor "összezárunk", mindent elkövetnénk, hogy ez ne így legyen...
..Az ilyen tragédiák hallatán egy pillanatra megdöbbenünk, együttérzünk, ... .a mindennapokban pedig mocskolódunk, gyűlölködünk, pedig mindenkinek értékelni kellene a másik embert, ne csak a bajban legyünk szolidálisak, hanem a mindenkor fogadjuk el egymást...
Desischado
Rettenet ami történt. Őszinte részvétem a családnak.
Dr plágium
Részvétem a családnak.
Azt viszont mindenkinek tudni kell, hogy a többes ikerterhesség kihordása veszélyekkel is jár . A császármetszés sem veszélytelen. Vannak előre nem látható dolgok, sajnos az is előfordul, hogy tragédia történik. Az orvos sem Isten, van amikor nem tehet semmit. Nem védeni akarom az orvos csoportot, ha valaki hibázott bűnhődjön. De mi van akkor ha senki sem hibázott?
herczeg0210
@moareka: A gyűlölködés és mocskolódás a Parlamentből gyűrűzik ide hozzánk! Szégyelje nagát a fidesz, hogy ide jutatta az Országot! Végtelenül sajnálom ezt a Férfit és a Gyermekeket! Megsírattam, bár ez nem segít semmit...
csipetke
Ez annyira szörnyű,hogy ilyen dolgok megtörténhetnek.Részvétem a családnak.Nyilván ilyenkor az ember bűnbakot keres,bár nem biztos,hogy van.A HELLP szindróma az esetek 70-80%-ban halállal végződik,és nehezen felismerhető tünetekkel jár.Sajnos ebbe nagyon nehéz lesz belenyugodni.
Csizmás Kond
Nagyonsajnálatosak az ilyen esetek...de számításba véve hogy mesterséges úton jutottak ebbe a helyzetbe ...hát azelőtt meg kellett volna gondolni, hogy kibírja vagy nem.
Dr plágium
@Horizont: Értem mit akarsz mondani, és megértem hogy aggódsz a gyermekeidért. Orvos ismerősöm szokta mondani, hogy nem létezik rutin műtét hiszen soha nem tudják menet közben mi történik.
Itt egy orvosi team vezette le a szülést biztos vagyok benne, hogy minden tőlük telhetőt megtettek a babákért és az édesanyáért is.
advocat
Sajnos ez az élet! Utólag már lehet okosnak lenni, de értelme? Hiszen az orvosm is ember. De ha vannak bizonyos nyomok, amit észlelni kellett volna? De egy csapat orvos nem vesz észre semmit? Akkor sajnos a magyar egyetemi oktatás ér annyit!
Egyébként erőt és kitartást a 3 gyerek felneveléséhez!
kamazuka
Semmelweis Ignác vajon mit érezhetett?
Benny
@advocat: pontosan! Ha már tudták, hogy az ikerszülés ilyen nagy kockázattal is járhat, ráadásul már hat hete bent feküldt náluk ez a fiatal nő, miért nem figyeltek jjobban? Én is úgy gondolom, hogy tehettek volna ez ellen, de csak az utolsó pillanatban eszméltek és ez volt a baj.
Benny
@magyarbakancs: Igy van! Érdemes elolvasni Kende Péternek az erről írott könyveit. Döbbenetes történetek. És a műhibákat sorozatban elkövetők is megússzák.
Benny
@herczeg0210: ejnye, már, hogy kerül megint ide a politika? De lám van, akinek mindenről csak egy dolog jut az eszébe.
division
@Horizont: Ez most azért bennem némi ellenszenvet váltott ki: Felelősöket akar keresni. Persze, nagy tragédia, de biztosan az orvosok megint a hibásak? Ha valaki meghal, akkor az orvosok nem tettek meg mindent? Sosem felejtem el amikor a nejem bent feküdt és ha a nővér nem veszi észre hogy nagy a baj akkor még a legjobb prof. sem tudott volna rajta segíteni, aki nem tud 24 órát egy beteg mellett lenni. Érdekesen alakul kicsit ez a történet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.