Összesen 38 menekültet fogtak el és kísértek vissza a határkerítés szerb oldalára a rendőrök a hétvégén az ORFK tájékoztatása szerint.

Az ország területén 38 határsértőt tartóztattak fel a hétvégén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 11, szombaton 25, vasárnap két jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások.

38 menekültet zsuppoltak vissza a határkerítésen a hétvégén a rendőrök

Fotó: wikipedia CC BY 2.0/Flickr/Bőr Benedek

A március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 102 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – december 4-től 10-ig – ez a szám 111 volt. A román és ukrán határszakaszon összesen 38 migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY 2.0/Flickr/Bőr Benedek)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
"38 menekültet zsuppoltak vissza a határkerítésen a hétvégén a rendőrök"

legalább a cím szórendjére ügyeljen egy írástudó, hamár fogalmazásgátlót szed az írója. Egy ilyen rövid mondatot sem sikerül érthetően megfogalmazni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.