Decemberben két boltot is megpróbált Óbudán kirabolni egy férfi. Az elsőnél sikerrel járt, a másodiknál nem, és utána hamar el is kapták a rendőrök.

A BRFK közleménye szerint a III. kerületben december 7-én 16 óra 30 perc körül P. Jenő (54 éves budapesti lakos) bement egy dohányboltba, ahol az alkalmazottat egy késsel megfenyegette és pénzt követelt tőle. Miután a férfi több mint háromszázezer forintot megszerzett, elmenekült a helyszínről.

Egy boltot kirabolt, a másiknál befürdött – elfogták az óbudai rablót

Fotó: BRFK

A közlemény szerint P. Jenő egy hét után újra próbálkozott Óbudán, december 14-én 12 óra körül egy III. kerületi élelmiszerüzletbe is bement és az ott dolgozó alkalmazottat is megfenyegette. Az eladó megnyomta a pánikgombot, amitől beindult a bolt riasztórendszere, így a rabló pénz nélkül menekült el.

A BRFK Rablási Osztályának nyomozói a kamerafelvételek alapján beazonosították az elkövető P. Jenőt, akit december 16-án 10 óra 35 perckor egy III. kerületi dohányboltnál elfogtak. A rendőrök a házkutatáskor lefoglalták a rablásoknál használt ruhákat, a kést, valamint az ellopott pénz egy részét is megtalálták.

Az 54 éves budapesti P. Jenőt a nyomozók rablás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek előzetes letartóztatására – olvasható a közleményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.