Egy követeléskezelőt iktatnak be januártól a Diákhitel Központ és a NAV közé. A cégnek az MFB Bank az egyedüli részvényese, amelyben Mészáros Lőrincnek van érdekeltsége.

Januártól változtatnak a diákhitel szabályozásán, az Index a Magyar Közlönyre hivatkozva arról írt, hogy 2018-tól a felmondott hiteleket a Diákhitel Központ nem egyből a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak küldi behajtásra, hanem egy követeléskezelő cégnek.

Januártól egy követeléskezelőhöz kerülnek a felmondott diákhitelek

Fotó: pixabay.com CCO

Az új követeléskezelő cég az MKK Magyar Követeléskezelő Zrt. lesz, amelyben az e-cégjegyzék adatai szerint az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. az egyedüli részvényes. A bankban idén nyáron szerzett befolyásoló részesedést Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-gázszerelő cége.

A cikk szerint januártól a Diákhitel Központ negyedévente adja át az MKK-nak a felmondott diákhiteleket, a cég pedig továbbadja azokat behajtásra a NAV-nak. Az MKK a Diákhitel Központtól megvásárolja a felmondott hiteleket, az árat közösen döntik el, majd ezt egy biztosítási matematikus felülvizsgálja.

"Az eddig érvényben levő, 2012-ben hozott jogszabály alapján rögtön a NAV-hoz kerültek a problémás ügyfelek, az adóhatáságnak kellett behajtania a tartozást. A mostani rendelet ahhoz nem nyúlt hozzá, hogy a Diákhitel Központ mikor köteles felmondani a szerződést, és hogy ilyenkor a hitel egy összegben jár vissza (elvileg, de a konkrét esetekben havi részletekben történő törlesztést is szoktak engedélyezni). Azonnali felmondási ok egyebek mellett az, ha a felvevő több mint egy évnyi törlesztő-részlettel tartozik, jogosulatlanul vette fel a hitelt, vagy súlyos szerződésszegést követett el.

Januártól a szervezet köteles lesz a felmondott hiteleket negyedévente az MKK Magyar Követeléskezelő Zrt.-nek átadni, a felmondás és az átadás közötti időben a Diákhitel Központ még részletfizetést engedélyezhet nem fizető ügyfélnek" – olvasható az Index cikkében.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Miért kell egy céget még bevonni? Ja azért, mert akkor 48% késedelmi kamattal is meglehet turbózni és akkor a Mészáros Loló megint adhat egy kis lovét a főnöknek.
Eladott Ország
Tegnaptól kezdve mindjárt jó lesz nekünk. A fiatalok egy része már elhagyta az országot, más része most csomagol. Élhető, fejlődő országot azonban csupán egy generációra koncentrálva nem lehetséges felépíteni. Ideje lenne a nagy szavak helyett valódi munkahelyekkel, oktatással, normális bérekkel, a mobilitás elősegítésével, infrastruktuláris fejlesztésekkel, a gazdasági és jogi környezet vállalkozó barátabbá tételével, az adóterhek csökkentésével
próbálkozni, megcélozva minden korosztályba tartozó munkavállalót.
https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/20...
Eladott Ország
Kusza Szemnek 7,5 milliárd rokona van, saját mondása szerint. Majd segít rajtuk, mint a devizahiteleseken.
http://pctrs.network.hu/clubpicture/2/1/8/_/k...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél