Huszonhét képviselő nem szólalt fel az Országgyűlés előző héten véget ért őszi ülésszakán, amelyen ezúttal is Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kereszténydemokrata államtitkára volt a legaktívabb megnyilatkozó.

A parlament honlapján elérhető statisztikák alapján Rétvári Bence további, összesen nyolc és fél órában elmondott 155 felszólalást tett, amivel messze a legtöbbször szót kérő és leghosszabban beszélő képviselője a ciklusnak. Az államtitkár 2014 óta több mint 1200 alkalommal fejtette ki álláspontját az ülésteremben, majdnem kétszer annyi alkalommal, mint a második legtöbbször szóló szocialista Gúr Nándor.

27 képviselő nem szólalt fel az Országgyűlésben ősszel

Fotó: MTI

Az őszi ülésszakban ezúttal is az MSZP politikusa volt a második legaktívabb, összesen hét és fél óráig tartó 113 felszólalásával, őt a fideszes Völner Pál igazságügyi államtitkár követi (72 felszólalás), majd az LMP-s Ikotity István (67 felszólalás), a fideszes Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára (65 felszólalás) és a jobbikos Z. Kárpát Dániel (58 felszólalás) következik.

A felszólalások száma alapján Orbán Viktor miniszterelnök (40 felszólalás) valamennyi miniszterét megelőzi a második félévben. A kormányfő felszólalásonként átlagosan kevesebb mint másfél percet beszélt ősszel, így a tárcavezetők közül a leghosszabban, összesen több mint másfél órában a Miniszterelnökséget irányító Lázár János (30 felszólalás) szólt.

A parlamenti mandátummal rendelkező miniszterek felszólalási rangsorát most Varga Mihály, a nemzetgazdasági tárca fideszes vezetője és Semjén Zsolt kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes zárják, mindketten tagjai a huszonhét szót nem kérő képviselőnek. Rajtuk kívül a Fidesz további tizenkilenc képviselője maradt néma, közülük Bíró Márk, Farkas Flórián, Kubatov Gábor és Simonka György az egész ciklusban nem emelkedett szólásra.

Ellenzéki oldalról a parlamenti munkát tavaly ősz óta bojkottáló DK négy független képviselője, köztük Gyurcsány Ferenc pártelnök mellett a liberális Fodor Gábor és a szocialista Velez Árpád maradt még szótlan ősszel.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
Zsét fölvették?
Akkor meg mi a probléma?
Legalább 27-en nem hazudtak!
Az apró örömöknek is tudni kell örülni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
www.youtube.com/watch?v=s-8PQDDes0Q
"A kormányfő felszólalásonként átlagosan kevesebb mint másfél percet beszélt ősszel" Válasz helyett belefért egy Boldog karácsony.
Eladott Ország
uploads.disquscdn.com/images/53dc7885fb4a64cb134634d9674a786b3a1f9dbf97d2a5329ad4b1bb924a5a83.jpg?w=600&h=414
Bámulom a képernyőt és azon kapom magam, hogy nemhogy a válaszokat, a kérdéseket sem hiszem el. Töprengeni kezdek, hogy mi a búbánatos francnak tartjuk mi a parlamentet?  Értelme a világon semmi, viszont egy csomó pénzbe kerül. Minden évben van tél, akkor meg még fűteni is kell azt a rohadt nagy épületet. Holott a kórházakat is kellene fűteni, de arra nem futja. Vagy az óvodákat, iskolákat. Jó, értem én, hogy a tisztelt képviselők a Parlamentben
vannak és nem óvodában, vagy kórházban. Holott pedig… Miután nulla haszna van a dolognak, javaslom a parlament azonnali feloszlatását. A nem kormánypárti képviselők mondjanak le mandátumukról (és az illetményükről), a kormánypártiakat meg rúgják ki. Vagy fordítva, nekem mindegy. Értem én, hogy sok pénzről van szó, tekintettel a képviselők
javadalmazására, de azt a pénzt lehetne hasznos dolgokra költeni. Amennyibe egy évben kerül ez a cirkusz, annyiból egy fél stadion is kijönne valami apróbb faluban. A nagyon tisztelt képviselők pedig büszkén gyarapíthatnák a munkanélküliek amúgy sem csekély táborát, de ha jó kapcsolatuk van valamelyik önkormányzat vezetőjével, akár még közmunkát is kaphatnak. Azt is el tudom képzelni, hogy a nonprofit szolgáltató cégek valamelyikénél töltenek be kulcspozíciót, mint kéményseprő, kukatologató, villanyóra-leolvasó. Megoldás lehet még, hogy telemarketingesként kamatoztatják sziporkázó humorukat és hozzáértésüket. Ebben az esetben csak azok fizetnének a produkcióért, akik elég hülyék megvenni a magnetoterápiás
dugóhúzót kétszázezerért. Mi meg költhetnénk másra a pénzt.
quadrocopter
"a Fidesz további tizenkilenc képviselője maradt néma, közülük Bíró Márk, Farkas Flórián, Kubatov Gábor és Simonka György az egész ciklusban nem emelkedett szólásra."

Nahát, pont a sárosak kussoltak, nem akarták magukra és mocskosságaikra felhívni a figyelmet!
kamazuka
Zsét fölvették?
Akkor meg mi a probléma?
Legalább 27-en nem hazudtak!
Az apró örömöknek is tudni kell örülni!
ila51
a többiekében sem sok köszönet volt
papa.49
A retekvári kitett magáért meg a pártjáért, csak hát ahogy a mondás mondja ,,sok beszédnek, sok az alja,, itt is igaz !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.