Az étteremlánc szerződést bontott az Index tartalomfejlesztési igazgatóját  többször megütő biztonsági őrt foglalkoztató céggel. 

"Végre sikerült megállapodnom a KFC-ket működtető AmRest Kft.-vel, arról, hogy hogyan teszik jóvá, hogy az éttermükben dolgozó biztonsági őr kidobott, és véresre vert, és hogyan biztosítják azt, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő, hogy a jövőben minden vendéggel úgy bánjanak, ahogy egy vendéggel szokás" – írta a Facebookon Szabó Zoltán.

Posztjából az is kiderült, hogy az újságíró a tárgyalások során végül két egyesületet választott, amelyek között szétosztják a gyorsétterem által fizetett péznzt. 

A KFC és a megvert indexes megegyezett: egy keresztény és egy menekülteket támogató szervezethez kerül a pénz

Fotó: Szabó Zoltán/Facebook

Mindkét szervezet nehéz sorsú gyermekeken próbál segíteni évek óta, és nehéz anyagi helyzetben vannak. Az egyik az Oltalom Karitatív Egyesület, ami szoros együttműködésben dolgozik egy methodista gyökerű, keresztény felekezettel, és már harminc éve segít az elesetteknek, a másik pedig a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület, amely több mint két évtizede segít, többek között az otthonukból háborúk elől menekülő embereken.

Lehet, hogy valaki szerint provokáció a sérelemdíj egyik felét egy magyar gyerekeken segítő keresztény szervezetnek, a másik felét pedig egy külföldről is finanszírozott, menekülteket segítő egyesületnek felajánlani, de én szeretném azt hinni, hogy a segítségnek nincs pártállása, és az emberi szenvedést nem teszi zárójelbe a szenvedő fél vallása, származása, vagy politikai nézete

- tette hozzá Szabó Zé.  

A megállapodás részeként – amellett, hogy a KFC éttermeket üzemeltető kft. megszakítja a kapcsolatot a biztonsági céggel –, képzést tartott az étterem dolgozóinak. Emellett a következő hónapokban a Facebook-oldalukon is beszámolnak arról, hogy milyen továbbképzésekkel és technikai fejlesztésekkel biztosítják a jobb vendégkiszolgálást.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
A migránssegítségért mégnagyobb verést érdemelt volna!!!
namihami
Ez a pénz legalább két olyan helyre került, ahol nem kell attól félni, hogy elveszti ""közpénz"" jellegét.
szep napot
Pedig milyen jo KFC reklam volt. Mindenki errol beszelt.
terlasz
@Pálinkás Pál: Tényleg? Nem sok emberség szorult beléd, az biztos!
Pálinkás Pál
@terlasz: Igen...nos majd akkor osztogass migránsgyerekeknek pénzt,ha itthon nem lesz rászoruló gyermek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.