Életveszélyesnek nyilvánították az épületet, az önkormányzat nem költene a felújításra.

Családokat is utcára tenne a kőbányai polgármester – kérdőre vonják a lakók

A Magyar Nemzet írta meg, hogy nyílt levelet írnak Kovács Péternek, Kőbánya fideszes polgármesterének a Bihari utcai szociális bérház lakói, mert álláspontjuk szerint elfogadhatatlan, hogy az önkormányzat több családot is utcára tenne megfelelő cserelakás biztosítása nélkül.

Az épületet hét évvel ezelőtt újította fel 600 millió forintért az előző önkormányzat, idén mégis életveszélyesnek nyilvánították. Az önkormányzat úgy döntött, kiüríti mind a 93 egy- és kétszobás lakást, ennek megfelelően a lakók sorra kapják a kiköltözésre felszólító határozatokat. Az itt élők többségének már határozott idejű a bérleti szerződése, mert kisebb-nagyobb tartozásokat halmoztak fel.

A Város Mindenkié nevű szervezettel közösen írt levélben azt kérik, hogy a képviselő-testület januárban tűzze napirendre a ház ügyét, a polgármestertől pedig azt várják, személyesen is konzultáljon a lakókkal.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Mindig azok vannak a legjobban felháborodva akik nem fizetnek. Szerintem el kellene a kormánynak vagy az önkormányzatnak tartani őket, még el is várnák...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.