Az LMP elfogadhatatlannak tartja a határon túl élő magyarok jogfosztást, de azt is, hogy különbséget tesznek magyar állampolgárok között a szavazati jog gyakorlásában. Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt szóvivője hétfőn, a nemzetiségek napja alkalmából tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: a magyarság megmaradásának egyik záloga, hogy a határon túli területeken tömbökben, szórványban vagy diaszpórában élők képesek legyenek dacolni …

Forrás: debmedia.hu
Feltöltő: KTL
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
megint az orbáni megosztás tényleges támogatása! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
megint az orbáni megosztás tényleges támogatása! =))
Pálinkás Pál
Nos Béla...itt a legnagfyobb öngólotok ...akinek eddig nem,most világossá vált hogy az LMP a fidesz csicskapártja!!!
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: hiszen már emiatt jött létre. Amikor a geci éppen nagyban gyurcsányozott, akkor jött az elempé és ő is gyurcsányozott. Sukoróóó. Nyertek is 2/3 -al.

Most is segíteni kell a csicskalapátot az orbánista férgeknek, kapát, kaszát, apát .. belát
Sámannus
Szanyi több jogot szeretne a határon túl élőknek, csak ő az angol és német rabszolgákra is gondol, hogy egyenlően szavazhassanak a moszkvai, és pekingi újmagyarokkal akikkel a pohos machinál..
Clavigo
Beééjláám,,,ha esetleg kifejtenéd a véleményedet a fitymasz, LMP. nevű csicskatagozatáról...
kereső
Egy 2016-os kutatásból részlet, a Népszabiban jelent meg 2016.januárjában:Messze nem biztos tehát, hogy az anyaországi lakcímkártya egyenlő a letelepedéssel. Sokan egy magyar jogosítványért jelentkeznek be, mások egy műtét miatt. Fedinec Csilla kisebbségkutató szerint az idősebb ukrajnai „kettős állampolgárok” stratégiája, hogy a magyar nyugdíjjogosultság megszerzése érdekében bejelentkeznek Magyarországon, de továbbra is Kárpátalján élnek.

A magyar útlevél sok vajdasági és kárpátaljai számára csak eszköz ahhoz, hogy az unióban vállalhassanak munkát.
Ugyanakkor az erdélyi ifjúságkutatás szerint nőtt a gyerekvállalási kedv, sőt a három vagy több gyereket kívánók aránya 17-ről 21 százalékra emelkedett. Körükben is vonzó lehet a csok. Azt Horváth István is elismerte lapunknak válaszolva, hogy tömeges elvándorlást nem fog előidézni, de elvezethet a „gyöngyhalászathoz”. Azaz növelheti a fiatal diplomások kivándorlási kedvét, gyengítve ezzel a határon túli elöregedő közösségeket.
quadrocopter
Béééééllaaaaaaaaa...báncsááááááááák a zelempéééééétt!
Hadházyért kár, ma többi meg elég gagyi!
kereső
Ha,már jogfosztás kedves lmp:mit tetszenek szólni a belhoni magyar rokkant állampolgáraink jogfosztásához,a ma már szolgálati járadékossá avanzsált rendvédelmiekhez,mit tetszenek szólni ahhoz,hogy sok faluban nem biztositott ,hogy lehessen választani a világi és az egyházi oktatás között.Talán először az itthoni állampolgáraink egyenlő esélyéért,egyenlő bánásmódjáért kellene szót emelni,nem a kettős állampolgárok "jogfosztásáról"értekezni.
Pálinkás Pál
Gyerekek,mi történt??? Húgyagyú Bélánkat nem látom itt böfögni a cikk alatt!!!Lehet erre már ő sem volt felkészülve...A posványosi összeborulást még próbálta magyarázni,de úgy látszik ez már meghaladja a képességeit!!
papa.49
Lassan kibújik a szög a zsákból, ez egy csutigeci csicska társulat !!!
karma1
@kereső: Bocsika, nem ertem tisztan: kiknel nott a gyerekvallalasi kedv? A ROMANIAI magyaroknal, szekelyeknel??? Akik tovabbra is Romaniaban elnek, igy amikor a kedvvel megszult gyermekuk a vilagrajon, akkor az elsosorban ROMAN allampolgar lesz...
Miert is nem mosdulnak Magyarorszagra ezek a kedves ujmagyarok? Miert csak a nyugdijert, ingyenes orvosi ellatasert cammognak at a hataron? Mikozben egy ukran sokszor az arab betuket sem ismeri, nemhogy magyarul tudna.
Ez az egesz "keblemre olelem a 15 millio magyart" rettenetesen fals annak ismereteben, ahogy a nyugatra emigralt magyarokkal banik.

Mindket iranyba egyforman nyal kanasz-nagy: tamogatja a hataron tuli ujmagyarokat ugyan, de keri a nyugatra tavozottak jobb kezeleset is, mikozben el nem felejtene a vilag minden kincseert sem, hogy egyet gyurcsanyozzon, holott Gyurcsany nem azt amondta, hogy SENKI se szavazzon Romaniabol, hanem aki SOHA NEM ELT Magyarorszagon, es Gyurcsany is azt kerte, hogy a nyugatiakkal banjanak jobban, mint szavazokkal.
Gyurcsany megprobalt targyalasokat inditani az 1962-es ingyennyugdij-torvenyrol, amit meg a SZU-val kotottek - teljesen megmagyarazhatatlan es titkos apropobol -, amely targyalast viszont egy laza mozdulattal az orban kormany lesoport, es nem is ohajtott sem akkor, sem most foglalkozni ezzel a kerdessel.
Arra lennek kivancsi, hogy orbanek kiknek akarnak kedvezni ezzel az intezkedessel: csak nem a sok friss nyugdijas ex-LGB ugynok kapja igy a magyar juttatast, ???
dr. prédikátor
Beeeeeeeejla!!!Akkor hogy is van ez??? a csicska lömöpö megint a cigus fecalicus seggéből meg a farkából vacsorázik???
kereső
@karma1: A válasz a kérdésedre, a rendeletben rejlik.CSOk támogatásra a külföldi állampolgár is jogosult, amint magyarországi bejelentett lakcimmel rendelkezik.
karma1
@kereső: Koszonom. De akkor viszont Magyarorszagra kell jonnie lakni, nem? Vagy megepit valamit, es kiadja ittlako magyaroknak busas berleti dijert???
Hat ezt nem tartom gair-nek!
Kulonben ha van ALLANDO lakcime (a legtobb esetben sajat lakasa), akkor mi a szart akar meg?(Jo, tudom, nagyobb hazat, lakast) A gyerekvallalas ugyanugy mukodik naluk is, mint feltetel?
kereső
@karma1: bejelentett lakcim kell. Itt lakhatásról szó nincsen.A többi feltételben semmi különbség nincs a magyar állampolgár és a külföldi között.A csok-os hitelt is ugyanolyan feltételekkel kapja, és a gyermekenkénti csok-os támogatást is.
karma1
@kereső: Bocsi, nalam most nagyon keso van (en mar holnap vagyok), de igy az egeszet nem ertem. Amikor egy Magyarorszagon elo magyar allampolgarnak intezik a csok ugyet, akkor annyi papir kell hozza , hogy szinte lehetetlen mindent idore osszeszedni, es meg ha minden papir egyutt is van, akkor sem biztos, hogy megkapjak a kolcsont.
Akkor ez hogy a turoba ervenyes valakire, aki nem is lakik Magyarorszagon, csak felmarkolja a penzt, szul 3 gyereket VALAHOVA , es maris jogosult erre a hitelre?
Haaaat,... A kettosmerce az mar nem is kifejezes arra, amit orban muvel egy-egy csalo szavazatert...
kereső
@karma1: a nem értéssel, nem vagy egyedül, meg azzal sem,hogy sok minden mást sem értünk,hogy miért?Ha pihenni készülsz,jó éjszakát.
karma1
@kereső: Kosz, hogy megnyugtattal, hogy nemcsak en latom igy...:o)))

(Egy nagyon okos baratom, akivel ropke 57 ev baratsag fuz ossze, otthon el, eleg jolmeno maganvallalkozasa van a felesegevel mar vagy 40 eve, ket lanyt neveltek fel, akik iden mentek ferjhez, es ok is gondolkodtak a CSOK-ban. A baratom vette a faradsagot - no meg osszeult a szinten nagyon "brainy" ugyved barataival, es ahogy tetelrol tetelre atneztek a lehetosegeiket es a vonatkozo jogszabalyokat, megallapitottak, hogy eletveszelyes ma belemenni egy ilyen hitelszerzodesbe, mert ha csak egyetlen feltetelnek nem felelnek meg a futamido vegere, az eredmeny sokkal rosszabb, mint a devizahitelek jelenlegi allasa. Szoval ok minden jobaratot lebeszeltek arrol, hogy egy ilyenbe belemenjenek, ha nem akarnak egesz csaladokat tonkretenni. Szoval en csak ennyit tudok rola, vagyis azt, hogy a Magyarorszagon elo magyaroknak piszok nehez felteteleket kell teljesiteniuk, mig ezek szerint egy romaniai szekelynek sokkal lazabbak lennenek a feltetelei, es meg csak nem is a magyar nepszaporulatot gazdagitanak? Vagy csak papiron? Mert annak meg vegkepp semmi ertelme, hogy a romanaiai magyarokat szaporitsak.Szoval ez nekem magas, mint lonak a ridikul...:o))))
Neked meg szep napot kivanok egesz napra...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.