A demokratikus ellenzék összefogásának fontosságát hangsúlyozták a felszólalók az MSZP országgyűlési választási programjának miskolci ismertetőjén hétfőn.

Kunhalmi Ágnes: "El lehet zavarni a kormányt, mint a huzat!"

Fotó: Honéczy Barnabás/MTI

Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke a Tegyünk igazságot! című program ismertetésekor arról beszélt, hogy 2014-ben az emberek 55 százaléka nem a Fideszre szavazott. A kormányzó pártok viszont úgy alakították át a választási rendszert, hogy megnehezítsék az ellenzéki pártok és az ellenzéki szavazók dolgát – tette hozzá.

"Most még a választások előtt vagyunk. Ha összefogunk és szorosan együttműködünk, ha elindulunk miskolciak, borsodiak, úgy el lehet zavarni a kormányt, mint a huzat"

- fogalmazott. Kunhalmi Ágnes szerint a kormány számára sok minden fontos, csak az emberek nem, ezért az ellenzéki pártok célja nem lehet más, mint az európai szintű egészségügy, oktatás és a társadalmi szolidaritás megteremtése.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője kifejtette, Pécsett már működik egy olyan – elsősorban a nehéz sorsú emberek megsegítésére szerveződő – összefogáson alapuló példa, amelyet országos szinten is szeretnének megvalósítani. Hangsúlyozta: erre van forgatókönyvük is, amely alapján az ellenzéki pártokkal közösen szeretnének indulni, közös jelöltekkel és miniszterelnök-jelölttel. Együtt teremtve meg egy olyan erős nemzetet, ahol a legfontosabb a létbiztonság, az igazságosság és a szolidaritás – mondta.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke – akit az MSZP vezetése közös baloldali miniszterelnök-jelöltnek ajánl – azt mondta, hogy 2018-ban nem egyszerű kormányváltásra, hanem rendszerváltásra van szükség. Meglátása szerint a kormány ma azt a gyakorlatot folytatja, hogy "miként lehet hatalommal sok pénzt csinálni, aztán pénzből még több hatalmat". Ő is kiemelten fontosnak nevezte az összefogást. Úgy fogalmazott: ha az ellenzéki pártok nem tudnak ebben példát mutatni, akkor a szavazóktól sem várhatnak mást. Kijelentette: 2018-ban a társadalmi felemelkedés kormányát kell megalakítani azokra támaszkodva, akiket saját kormányuk nem enged felemelkedni.

Varga László, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, frakcióvezető-helyettes arról beszélt, hogy Miskolcon a jelenlegi önkormányzat csupán a 2010 előtt megkezdett fejlesztéseket fejezte be, újakat nem nagyon tud felmutatni. Hozzátette: olyan várost szeretnének, ahol a fiatalokat meg lehet tartani, és ahová az elköltözötteket vissza lehet csábítani.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
A huzat nem a szél miatt keletkezik...?:-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Összefogást mindenkivel. Mindenkivel.

Választási szövetséget kell kötni mindenkivel. Nem lehet fintorogni.

És ha véletlenül, valami csoda folytán képesek lennének végre ezt megérteni, akkor a billegő, fogalmanincs kire szavazzon elsöprő győzelemhez segítheti a szövetséget.

Az osztozkodás ráér. Hajrá Ágica, dumáld meg azt a széllelbélelt Bernikét mega hegedű vonát, a gyurcsit nem lesz túl nehéz, mindenkire szükség van.
Peller Anikó
@SystemError: narancsos vagy? Mert ha nem akkor mindenkire szükség van.

Egyedül nem tud áttörni senki.
volvós
Ágika !!! Meséld el, hogy 20 évvel ezelőtt melyik
mostani politikus zaklatott...és máris ki vannak rúgva !!!
SystemError
@Peller Anikó: Nem vagyok fideszes, szavaztam már az mszp-re, de úgy gondolom, hogy ők gátja egy új generációnak és megosztóak a tartózkodókkal kapcsolatban. Erre szokták mondani, hogy néha a kevesebb több és szerintem az mszp nélkül több lenne, ami van ellenzékben..
quadrocopter
@durbincs: Debil! Mitől vízköves a éjjeli edény- te ökör!

Olyan hülye vagy, hogy hozzád képest a 100-as szög integrált áramkör.
Rockxy
A huzat má megvan, egyénileg az Ági is elég tökös, csak az ellenzék csapata oly nagyon töketlen.
szep napot
Szerintem Agika a botox ildi neni eltitkolt lanya. A stilus, botox ugyanaz.
Jozefina
Igaza van Kunhalminak!!! Lehetőleg mindenhova eljutni az ország leg eldugottabb részére is és feloldani a félelmet, ami az emberekben lapul!!! Felvázolni a jövőt, stb...
Peller Anikó
@SystemError: pont ezért kellene nekik azt tenni amit Ágika illuminál. Szó nincs arról, hogy az eszempé jó lenne, esetleg vágyakozásunk tárgya, nem. Az ellenzék egy kalap szaloncukor.

De nem lehet válogatni, csak egyetlen út járható, a teljes, totális választási szövetség.
Eriksson
Kunhalmi esetleg a haldokló MSZP-t hozhatná vissza az életbe, s majd csak azután nézelődjön másfelé.
adrenalink
A huzat nem a szél miatt keletkezik...?:-)
Kookas
@adrenalink: pedig de. majd kapsz a béjlától ha ezt megtudja.
wagabund
..."Ha összefogunk és szorosan együttműködünk, ha elindulunk miskolciak, borsodiak, úgy el lehet zavarni a kormányt,"...

-mondta gyújtóhangú beszédében Kunhalmi Ágnes, majd elégedetten, hosszasan időzött a büfében..
kereső
@adrenalink: az nem szél,csak légmozgás.
adrenalink
@Kookas: 13:04-re De miért? :-) Szél kisasszony folyton erről papol, hogy már lassan Tornádó, a választásokra meg reményei szerint cunami lesz, oszt Orbánnak annyi... :-))
hirtv.hu/egyenesen/hurraoptimizmus-2434777[
Eriksson
@wagabund: :)) Megmondta a frankót, a maga részéről rendben. Vicces a hölgy.
Eriksson
@adrenalink: Ezeknek a rögeszméseknek valahol egy elkülönített osztályt kellene biztosítani. :))
Peller Anikó
@Jozefina: Nincs itt semmiféle jövő. Egyetlenegy feladat van, egy olyan választási szövetséget nyélbeütni ami biztosítja, hogy mindenhol egy kihívója legyen a fideszgeciknek.

És kész, ennyi amit lehetne tenni. Nincs itt szó semmilyen jövőképről, mindenféle kamu programról és hazudozásról. Csak ennyit kell tenni.

Megmutatni, hogy képesek alternatívát adni a fidesszel szemben, erre vár a nép.

De még erre is képtelenek.
wagabund
tegnap láttam egy megfontolt, sokat látott politológust, aki alapos indoklással jelezte, hogy az ellenzéknek esélye sincs, még úgy sem, ha Kunhalmi a szocik kampányfőnöke zászlóval a kezében..
...és nem nevetett...
az pedig jelent valamit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.