A demokratikus ellenzék összefogásának fontosságát hangsúlyozták a felszólalók az MSZP országgyűlési választási programjának miskolci ismertetőjén hétfőn.

Kunhalmi Ágnes: "El lehet zavarni a kormányt, mint a huzat!"

Fotó: Honéczy Barnabás/MTI

Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke a Tegyünk igazságot! című program ismertetésekor arról beszélt, hogy 2014-ben az emberek 55 százaléka nem a Fideszre szavazott. A kormányzó pártok viszont úgy alakították át a választási rendszert, hogy megnehezítsék az ellenzéki pártok és az ellenzéki szavazók dolgát – tette hozzá.

"Most még a választások előtt vagyunk. Ha összefogunk és szorosan együttműködünk, ha elindulunk miskolciak, borsodiak, úgy el lehet zavarni a kormányt, mint a huzat"

- fogalmazott. Kunhalmi Ágnes szerint a kormány számára sok minden fontos, csak az emberek nem, ezért az ellenzéki pártok célja nem lehet más, mint az európai szintű egészségügy, oktatás és a társadalmi szolidaritás megteremtése.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője kifejtette, Pécsett már működik egy olyan – elsősorban a nehéz sorsú emberek megsegítésére szerveződő – összefogáson alapuló példa, amelyet országos szinten is szeretnének megvalósítani. Hangsúlyozta: erre van forgatókönyvük is, amely alapján az ellenzéki pártokkal közösen szeretnének indulni, közös jelöltekkel és miniszterelnök-jelölttel. Együtt teremtve meg egy olyan erős nemzetet, ahol a legfontosabb a létbiztonság, az igazságosság és a szolidaritás – mondta.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke – akit az MSZP vezetése közös baloldali miniszterelnök-jelöltnek ajánl – azt mondta, hogy 2018-ban nem egyszerű kormányváltásra, hanem rendszerváltásra van szükség. Meglátása szerint a kormány ma azt a gyakorlatot folytatja, hogy "miként lehet hatalommal sok pénzt csinálni, aztán pénzből még több hatalmat". Ő is kiemelten fontosnak nevezte az összefogást. Úgy fogalmazott: ha az ellenzéki pártok nem tudnak ebben példát mutatni, akkor a szavazóktól sem várhatnak mást. Kijelentette: 2018-ban a társadalmi felemelkedés kormányát kell megalakítani azokra támaszkodva, akiket saját kormányuk nem enged felemelkedni.

Varga László, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, frakcióvezető-helyettes arról beszélt, hogy Miskolcon a jelenlegi önkormányzat csupán a 2010 előtt megkezdett fejlesztéseket fejezte be, újakat nem nagyon tud felmutatni. Hozzátette: olyan várost szeretnének, ahol a fiatalokat meg lehet tartani, és ahová az elköltözötteket vissza lehet csábítani.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
A huzat nem a szél miatt keletkezik...?:-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
adrenalink
@Kookas: 13:04-re De miért? :-) Szél kisasszony folyton erről papol, hogy már lassan Tornádó, a választásokra meg reményei szerint cunami lesz, oszt Orbánnak annyi... :-))
hirtv.hu/egyenesen/hurraoptimizmus-2434777[
Eriksson
@wagabund: :)) Megmondta a frankót, a maga részéről rendben. Vicces a hölgy.
Eriksson
@adrenalink: Ezeknek a rögeszméseknek valahol egy elkülönített osztályt kellene biztosítani. :))
Peller Anikó
@Jozefina: Nincs itt semmiféle jövő. Egyetlenegy feladat van, egy olyan választási szövetséget nyélbeütni ami biztosítja, hogy mindenhol egy kihívója legyen a fideszgeciknek.

És kész, ennyi amit lehetne tenni. Nincs itt szó semmilyen jövőképről, mindenféle kamu programról és hazudozásról. Csak ennyit kell tenni.

Megmutatni, hogy képesek alternatívát adni a fidesszel szemben, erre vár a nép.

De még erre is képtelenek.
wagabund
tegnap láttam egy megfontolt, sokat látott politológust, aki alapos indoklással jelezte, hogy az ellenzéknek esélye sincs, még úgy sem, ha Kunhalmi a szocik kampányfőnöke zászlóval a kezében..
...és nem nevetett...
az pedig jelent valamit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.