Új Duna lesz a neve a Galvani utca–Illatos út-vonalában megépülő hídnak, melyet a bebukott 2024-es olimpiai játékokra tervezett fejlesztések keretében építenek meg. A Magyar Közlönyben most megjelent határozat megerősíti azt a korábbi szándékot, hogy a Galvani utca–Illatos út-vonalában egy új, a kötöttpályás közlekedéssel együtt kétszer három forgalmi sávos Duna-híd épüljön.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
A zsűri csupa hozzáértőből áll, még az expóetelka is igen gyenge, a többi meg egyenesen röhelyes !!!
verőce21
Nem a zsűri az érdekes ebben a projektben, csak az esztétika miatt vannak.
A lényeg a meglátás és az előadás. Már régen felterjesztettük a Miniszterelnök Úrnak ezt fejlesztést, még szó sem volt olimpiáról.
Jozefina
A Csepel-sziget északi része (Kopasz gát) hosszasn egy értékes, üres terület, ahol (ha jól olvastam) kuxus lakóparkot fog építeni valamelyik haver!!! Valószínűleg a hídépítés is őt támogatja!!!
Egyébként valamivel lejebb a Gubacsi híd helyén lehetne szerintem egy hídat építeni, ami át ívelne a Svoya Park környékére!!! Mindkét oldalról a már meglevő autópályák jól elérhetőek lehetnének. És még egy csepeili lejárattal a haver is jól járhatna!!!
verőce21
@Jozefina: Még két Duna-híd van itt előirányozva lejjebb. Erről a helyről azt érdemes tudni, hogy Attila hun király 450 körül itt kelt át hun seregével (a Dunántúlra) Pannóniába, a római birodalomba, egészen Halásztelekig bezárólag.
Stílusosan, Attila-hídnak is el lehetne nevezni.
papa.49
Legalább annyira fontos, és hasznos lesz mint az M9 autópálya, és a Duna hídja ami összeköti a 6. főutat, az 51. főúttal a hossza ennek az AUTÓPÁLYÁNAK nagy jóindulattal kb. 7 km. !!!
namihami
""Új híd épül a Dunán, a semmibe fog vezetni""
Ki meri azt állítani, hogy a semmibe vezet?
Igenis jóirányba fog vezetni, egy szigorúan meghatározott családi és baráti érdekkör bankszámlájának irányába fog sztrádai nyomvonallal vezetni.Semmi kitérő, semmi leágazás, tiszta vonalvezetés...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.