Több százezres év végi jutalmak is előfordultak. Pintéréknél az átlag 408 ezer forint volt.

Az igazságügyi tárcánál minden dolgozó – így Trócsányi László miniszter és a négy államtitkár is – 200 ezer forint értékű Ajándék Erzsébet-utalványt, valamint járulékokkal 12 100 forint értékű ajándékot kapott év végén.

A csaknem ötszáz dolgozónak adott pluszjuttatás összesen több mint 150 millió forintba került.

A Lázár János vezette Miniszterelnökség, a Szijjártó Péter irányította Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Rogán Antal alá tartozó Miniszterelnöki Kabinetiroda alkalmazottai egy forintot sem kaptak. Nem vesz fel jutalmat Orbán Viktor sem.

Pintér Sándor Belügyminisztériumában az 1280 dolgozó év végi juttatására csaknem 524 millió forintot költöttek járulékokkal együtt, ami azt jelenti, hogy egy főre átlagosan 408 ezer forint jutott. A pénzt Erzsébet-utalvány formájában kapták meg. Pintér Sándor saját magának nem utalt ki év végi juttatást, és ugyanígy nem kaptak semmit az államtitkárok sem.

A Honvédelmi Minisztérium mind a 661 dolgozója 45 ezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványt kap. A vezetők, tehát Simicskó István miniszter, valamint az államtitkárok és a helyettes államtitkárok nem kaptak év végi pluszjuttatást.

A Nemzetgazdasági Minisztérium mindössze annyit közölt, hogy a dolgozók 150 ezer forint rekreációs juttatásban részesültek.

Címlapkép: MTI Fotó/Soós Lajos

(MNO)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Nagyon rá lehet szorulva ez az ánusz nyaló söpredék, hogy nem ég le a bőr
a pofájáról.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cs.n.
Nálunk is szokott lenni év végi plusz. Meg már tizenvalahány éve is volt az akkori munkahelyemen. A különbség annyi (az összegen kívül), hogy az nem közpénzből megy, hanem ki kell termelni a rávalót.
Hari
@desiro: dehogy, csak nem hagyunk senkit az út szélén !
Eladott Ország
Ezt lassan tényleg nem bírja el az ország.Az Orbán-kormánynak azt a bravúrt is sikerült tető alá hoznia, amit még soha senkinek: az ormótlan vízfej akkor is növekedett, amikor a kormány
bürokráciacsökkentést, vagyis az állami alkalmazásban állók létszámának jelentős mérséklését hirdette meg. Jegyezzük meg a lényeget: a harmadik Orbán-kormányban 106 helyettes államtitkár dolgozik a tíz miniszter és az 55 államtitkár mellett, hét év alatt elszabadult a pokol e tekintetben. Ha egyszer valaki összeszámolná, hogy valójában hány Fidesz-közeli rokon, barát, jó szomszéd fekszik el ezekben a zsíros állami pozíciókban, valószínűleg az a szám tükrözné az állampárt teljes tagságát tokkal-vonóval. Annak a kisebbségnek a számát, amelyik gyakorlatilag fogva tartja az egész országot. Igen, a nemzeti keresztény kormány ígéretéhez híven csökkentette a bürokráciát. Kirúgtak valamennyi – valószínűleg érdemi munkát végző – a
hierarchia legalján lévő, éhbérért güriző humánerőforrást és felvettek helyettük kismillió államtitkárt sokszoros fizetéssel. A hülyének is megéri? Meg hát. A rokonok állás nélkül maradtak? Nem maradtak állás nélkül. Lehet szidni a mocskos balliberálisok édesjóanyukáit, hogy milyen drága államot működtettek, de bezzeg Orbán? Elvileg nem lehetne, de azért számítok rá. A történet így kerek. Miközben egy szintén mai hír szerint már villamosvezetőket sem találnak a BKV-nál, épül-szépül a jól fizeti kormányzati hereveréből élő népnemzetikeresztény államapparátus. Még két választást megnyernek és helyettes államtitkárokból fog állni az egész ország. Az orvosok, nővérek, egészségügyi dolgozók száma úgyis csökken, úgyhogy remélem nincs több kérdés.
Kookas
@desiro: @Hari: már alig várom a januári béremelésüket no mert az is jár nekik.azt az 1.8%os
Yoda69
Na ez a gusztustalan. Akkor tessetek volna a nyugdijasoknak is legalabb egy 0-val nagyobb ev vegi ajandekot adni. Legfeljebb 1 stadionnal kevesebb epul, vagy meszaroslorinc alias orbanviktor nem 7 milliot keres naponta, hanem csak 6-ot.
advocat
A magyar állam drága és vakon repül

A kormány rendelt egy elemzést, de kínos helyzetbe került.
nyanya001
Nagyon rá lehet szorulva ez az ánusz nyaló söpredék, hogy nem ég le a bőr
a pofájáról.
kissé felnőttem
na itt van az ebvilág elhantolva. egyenkő munkáért extra bér?
aki meg éhezik az annyit is ér. na ezért kéne már összefogni
kissé felnőttem
Kossuth Rádió 19,54 perc kedves gyerekek az esti mese következik. és mi elhittük. de már nem ám. öreg warburg, kopott reflexek.
tudode
Ezek a "régi csibészek" a közszolgákat "is" MEGOSZTJÁK! V, mindenkinek, v senkinek!
.
www.youtube.com/watch?v=B7VjL_AChX4...
dr. prédikátor
És ezeknek a geciknek még van bőr a pofájukon propagálni hogy mennyit kaptak,De égesse ki a zsebüket!!!
dr. prédikátor
" Nem vesz fel jutalmat Orbán Viktor sem."!!! Nem mert a geci cigus fecalicusnak a mészaros lölö adja át , csak úgy zsebbe!!!
kissé felnőttem
rá vannak utalva rinak a purdék rágják a küszöböt . Mi meg az adományvonalat hivjuk szépek vagytok tucatba kötve, az ebédosztási sorba is beálltok lassan? ja csak azért nem mert nincs szegénység??? megnézhetnétek a sort, álruha sem kell hozzá, csak bátorság vagy éhség kis álkeresztények. AVE.
quadrocopter
Nem véletlen, hogy nem akarnak módosítani a 27 %-os áfán!
quadrocopter
@nyanya001: Tegyék félre, hátha a temetkezés is elfogadja!
sokanvagyunk
Pont az igazságügynél... - politikai vezetőnek nem utalhatnak - főleg magának - jutalmat.
Jozefina
Szerencsétlen nyugdíjas fel sem tudja fognai és ezzel ezek a szemetek is tisztában vannak!!! Dögöljenek meg mielőbb!!!??
quadrocopter
Trócsányi-Harács László szerint a Gazságügyi minisztériumhoz tartoznak a Böskék is, nyilván azokat tették el maguknak, melyeket már visszaküldtek az elhalmozott emberek- nem?
Desischado
A nyugdíjasok szemét meg alamizsnával szúrták ki, de maguktól bezzeg nem sajnálták! Rohadt férgek, patikára és kötélre költsétek mindet!
Eladott Ország
Az emberek nem hülyék, erről a Fidesz viszont megfeledkezik. Az, hogy a biztos választók körében valóban a Fidesz vezet torony magasan, önmagában még semmit nem jelent, ugyanis azok, akik ma még párt nélküliek, bőven többen vannak, mint a Fidesz szavazói. Ezek azok az emberek, akik dönteni fognak a jövő évi választások kimeneteléről, ők azok, akiket meg kell nyerniük, ha valóban újra választásokat akarnak nyerni. Ezek az emberek azonban nem a
közhelyek puffogtatására, vagy marionett figurákra kíváncsiak. Ők azok, akik választási programokra, tervekre kíváncsiak. Ők azok, akik tényleges politikai változást szeretnének.
Kookas
@Desischado: a kötelet azt a nép adja bízom benne.
kiscsillag66
@Desischado: Ne bántsd őket, bizonyára "éheznének" különben!!! Hadd lakjanak jól már végre, csak nehogy a torkukon akadjon a falat!
kukac50
Trócsányi egyedül annyit ér mint 20 nyugdíjas, de még 70 ezer forintos ruha pénzt is kapott szegény.
namihami
A szorgalmasan és jól végzett munka ismét meghozta jutalmát. Az egész éves, népért folytatott robot megtermelte a maga gyümölcsét.
Eladott Ország
[PETŐFI SÁNDOR] A XIX. SZÁZAD KÖLTŐI
Ha majd a bőség kosarából
Mindenki egyaránt vehet,
Ha majd a jognak asztalánál
Mind egyaránt foglal helyet,
Ha majd a szellem napvilága
Ragyog minden ház ablakán:
Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk,
Mert itt van már a Kánaán!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.