Még idén elérheti a bruttó átlagkereset a 300 ezer forintot, januárban pedig a 310 ezer forintot is meghaladhatja – mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

NGM: még idén elérheti a bruttó átlagkereset a 300 ezer forintot
Fotó: Pixabay

Simon Attila üdvözölte, hogy a munkaadók nem csak felismerték a béremelés jelentőségét a munkaerő megtartásában, de biztosítani is tudták ennek fedezetét. A tavalyi bérmegállapodás egyik legfontosabb kérdése épp az volt, hogy a vállalkozások képesek lesznek-e erre – tette hozzá.

A helyettes államtitkár V4-es és régiós összehasonlításban is jelentősnek nevezte a keresetek növekedését és hangsúlyozta, hogy az október már a 7. olyan hónap volt idén, amikor az emelkedés meghaladta a 10 százalékot. Kiemelte azt is, hogy a béremelkedés dinamikája több éves összehasonlításban még látványosabb, hiszen – mint mondta – az átlagkereset 2016 októberében 262 ezer forint, 2015 októberében pedig 249 ezer forint volt.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közölte, hogy a bruttó átlagkereset 12,8 százalékos éves növekedéssel októberben elérte a 295 800 forintot.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Bruttó 1.000 Euró? Hmmmm! Kurv@ jó, de hol?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskanő
Churchill azt mondta, hogy csak azt a statisztikát hiszi el, amit ő maga hamisított. Van benne valami...
Azzal a badarsággal talán nem foglalkoznék, hogy a magyar átlagos bruttó jelenleg 285 800 forint. Szemenszedett hazugság. Például a közmunkásokat nem számolják bele az átlagbérbe. Miért nem? Hiszen az teljes értékű, faxa munka, nem??? 55 ezer forint...
Átlagember @urvára nem keres 285 800 forintot, bruttóba sem!
Persze ha Mészároshoz és Habonyhoz hozzácsapsz még tízezer átlagembert, akkor mindjárt kiderül, hogy egymillió a havi átlag... Csak kicsit egyenlőtlen elosztásban...
Ki érdekel a bruttó ???
A dolgozók a NETTÓT kapják kézhez !!
Lehet bruttó 300 ezer is a bruttó, ha a nettó 90-120 ezer ...
cs.n.
Azért bazmeg, mert munkaerőhiány van, húznak ki külföldre százezrével. Ide meg importálni kell ukrán meg szerb munkaerőt. Erre azért ne verje a mellét a kormány, hogy azért több a bér, mert lasszóval is alig lehet már munkavállalót fogni. A munkáltatók kénytelenek emelni, hogy megtartsák az ott dolgozókat, esetleg újakat vegyenek fel. De ez nem tart örökké, és pláne nem a kormány "sikere".
Zeta
Na ez az , amiből az emberek zöme semmit sem fog érezni. A statisztika!
kissé felnőttem
belendül az inflávió? vagy az álmodozások kora?
TASzSz
Bruttó 1.000 Euró? Hmmmm! Kurv@ jó, de hol?!
mackoka46
Akkor két bevásárlás, így jobban érthető.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.