Horváth Tamás író a pécsi Református Gimnázium iskolai konyháján dolgozott szakácsként, mígnem elkövetett egy végzetes hibát.

Civil tüntetésen szólalt fel az iskolai dolgozó – gyorsan kirúgták
Fotó: MTI

A szombati pécsi civil tüntetésen felszólalt Horváth Tamás író, vagy ahogyan Pécsen mindenki ismeri, “Petőfi”. Facebookon írta meg, mi történt ezután:

Szombaton felszólaltam a pécsi civil tüntetésen. Kedden kirúgtak az állásomból. Mindenki vigyázzon magára.

Az országosan ismert művész a pécsi Református Gimnázium konyháján kezdett dolgozni szakácsként, három hónapos próbaideje novemberben járt le, és mivel elégedettek voltak a munkájával, határozott idejű szerződést kötöttek vele 2018 augusztusáig.

Most szombaton azonban felszólalt a civil tüntetésen, majd kedden telefonon hívták az igazgatói irodába, és közölték vele, hogy ennyi volt, másnap már ne menjen be. Nem tartanak igényt a felmondási időre, "P. Horváth végül közös megegyezéssel szerződést bontott, azt mondja, nem akart pereskedni"

- adta hírül a Szabad Pécs.

Kádár Péter, a Pécsi Református Kollégium főigazgatója a lapnak azt mondta, nincs tartalmi összefüggés a tüntetés és a kirúgás oka között. Viszont P. Horváth januárban a Magyar Szépírók Társasága tagjaként ún. rendhagyó irodalomórát tartott volna a Református Gimnázium végzős diákjainak, ahol az új könyvéről, írói módszereiről és munkásságáról beszélt volna. De most, hogy kirúgták a gimnázium lemondta a rendezvényt.

A Szabad Pécs megkérdezte a főigazgatót, hogy ha a szakácskodásával volt probléma, akkor a rendhagyó irodalom órát miért is kellett lemondani. Kádár pedig azt válaszolta: „a munkahelyi közösség és a várható hallgatóság egybeesése folytán, a két ügy közvetve összefügg. Ezért került sor a programváltozásra”.

"A történet megértéséhez tudni kell, hogy a Pécsi Református Kollégium volt főigazgatója, jelenlegi igazgatótanácsi elnöke az a Hoppál Péter, pécsi Fidesz-elnök és országgyűlési képviselő, aki a civileket vegzáló, Soros-ellenes pécsi képviselőtestületi nyilatkozatot kezdeményezte, mintegy megfenyegetve a pécsieket, hogy senki ne merjen ingatlant biztosítani a célkeresztbe állított Emberség Erejével Alapítványnak"

- magyarázza a lap.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Ha jó szakács, bármelyik étterem alkalmazza! Hiány van belőlük, 250 nettót is megadják!
Amennyiben jó író, publikáljon...
Eladott Ország
Mi az, ami nem túl drága a hatalom megtartása érdekében? Jöhet a polgárháború is? Az sem túl nagy ár? Félek, hogy nem, az sem túl nagy ár.
kissé felnőttem
kinőtték magukat uraink de rendesen, meddig ? . " Édes Hazám fogadj szivedbe had legyek hűséges fiad " na de van még hazám ? van csak uralják. ?
TASzSz
Ha jó szakács, bármelyik étterem alkalmazza! Hiány van belőlük, 250 nettót is megadják!
Amennyiben jó író, publikáljon...
Borsodi
@TASzSz: Igen ez így működik ha fideszes a polgármester.
kukac50
Akinek van véleménye és el meri mondani az már ellenség! Akik a szegényeket támogatják azok is ellenségek a Fidesznek. Lézer Jani már régen elmondta,hogy minden pénzt Ők fognak kiosztani,ez a civileknél nem sikerül hát ezért ellenségek! A Fidesz azt szereti ha mindenki Tőlük függ,ez a civileknél nem jött össze, hát ezért ellenség lett.Pedig azokat a tevékenységeket végzik el amit a kormány nem akar! A kormányunk hiányosságát teljesítik

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.