Gázpisztollyal rálőtt a Baranyai megyei cigány önkormányzat elnökére egy férfi, majd rátámadt, és a fegyverrel négy fogát is kiverte. A cigány vezető kórházba került – értesült több forrásból is a RomNet.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
"...magánjellegű vita során" - ha bűnöző, kitakarják vagy eltitkolják, ha áldozat, képpel, funkcióval lehet cigányként leírni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szep napot
Feltehetoen egy masik cigany volt. Naluk nepi szokas igy karacsony elott.
dodóka
Kit picsáztak ki? A Hegedüs ( orsós (( Négus )) Pistát?
Pálinkás Pál
Emberek...főleg ti libsik...ilyenkor nem tátogtok hogy kiírják hogy cigány???Bezzeg az öregezésnél...csak fiúk...meg fiatalok,igaz??
kokopelli
@dodóka: ..egy olyan kortársat,aki anno egy kicsit tovább maradt a "hívóban"?
Koma,sógor vagy rokony balkézről?Ki tuggya,vagy tudhassa asztat! ..a Flóri? :-((
sokanvagyunk
"...magánjellegű vita során" - ha bűnöző, kitakarják vagy eltitkolják, ha áldozat, képpel, funkcióval lehet cigányként leírni.
Pálinkás Pál
@Horizont: Hogy miért...mert valahogy meg kell jelöljem kinek szánom a kérdésem...nem írhatom le mindig mindőtök nevét!!!de azért látom a kérdésem megválaszolatlan maradt...
nevemnick
,,A feltételezett elkövetőt előállították és súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanújával eljárást indítottak ellene."

No, és a tiltott fegyvertartás? Lövöldözés? Az smafu?
Majd Polt-olják, és felmentik?
Pálinkás Pál
@Horizont: Akkor miért vetted magadra...hiszen akkor nem is neked szólt!!!?
Pálinkás Pál
@Horizont: Tévedsz..én nem azokat nevezem libsinek akik nem orbán hívők..hanem akik migránspárti emberek...és gyorsan elkussolnak ha kérdez tőlük az ember...mert konkrét kérdésekre nincs előre leírt mantra a "zsebkönyvükbe".Jó példa erre e cikk alatt lévő kérdésem...láttál itt "libsi" választ rá???
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Ismét túltolod magad - Palika?
"..és gyorsan elkussolnak ha kérdez tőlük az ember."

Nosza, dobj be ide példákat, mikor volt ez így?
nemfideszes
@Pálinkás Pál: Palika, amikor folyton "libsizel" valójában a csuti kottájából játszol, hisz az ő volt tanácsadója Finkelstein tette szitokszóvá a "liberalizmust" még Amerikában, aztán jó pénzért importálta hazánkba is.
Ami meg a kérdésedet illeti. A Cigány Önkormányzatot azért nevezik annak mert ez a neve. A vezetőt pedig azért nevezik cigánynak mert, mint a Cigány Önkormányzat vezetője maga vállalta fel származását. Harmadszor pedig, és ez a lényeg, etnikai vagy vallási alapon az elkövetők esetében tiltja a törvény a megkülönböztetést, áldozatok esetében, főleg ha saját maga is vállalja a származását, akkor nyugodtan lehet annak nevezni.
Ja, és mielőtt elkezdenél "libsizni", nem vagyok az. Bár a te, és hozzád hasonló "gondolkodású" emberek szájából ez amúgy is dicséret lenne.
SystemError
@Pálinkás Pál: Bocsánat, de mit nevezel "migráns pártiságon"? Nem kötözködésből kérdezem csak úgy érzem, hogy nagyon félreérti egymást ez a "két oldal". Ebben az országban szerintem senki sem "migráns párti", amennyiben ezt úgy érted, hogy valaki azt akarja, hogy jöjjenek ide emberek. Amennyiben az a kérdés, hogy van egy helyzet, amiben adott személlyel szemben "emberségesek" vagyunk, attól függetlenül, hogy akár "normális hangon" tovább küldjük más országba ezzel nem tudom oldaltól függetlenül mi a baj... Már bocsánat ez egyáltalán politikai oldal kérdése, hanem stílusé, emberségé.. Szerintem sokkal több bátorság kell ahhoz, hogy valakit úgy küldj el, hogy a szemébe nézel, mintha nem nézel a szemébe és kikiáltod terroristának, hogy neked is könnyebb legyen "elküldeni". Remélem átjött, hogy a példámban szándékosan a végkifejlet ugyanaz, mint, amit te akarsz. Persze van akit nem zavarnának, ha maradnának stb. De hidd el a legtöbb ember, aki a kormány kommunikációja ellen van az nem a migránsokat akarják marasztalni... Nem tudom milyen oldali vagy, de szerintem az mindenkinek átjön itthon, aki egy kicsit is tájokozott, hogy a "migránsozás" egyben eszköz is és meg kell tudni különböztetni a dolgokat. Nekem nagyon sok jobboldali barátom van és amellett, hogy nem "migráns simogatók:)" nagyon objektívan meg tudják különböztetni a valóságot és a kormány hazugságaitól. Úgy gondolom a valóság sokkal inkább középen van ez ügyben, mint amit a jobb vagy baloldali médiák szélsőségesen politikai célokkal próbálnak mutatni... Szóval, ha te libsizel más nácizni fog és nem gondolom, hogy bármelyik kifejezés megállná a helyét...
SystemError
@Pálinkás Pál: 13:42 Én soha nem értettem, hogy mi ez a romázás, a cigányság sem érti. Ez amúgy valóban egy liberál ál-értelmiségi kifejezés. Olyan szociológusok is használják, akik kultúrát vagy etnikumokról csak könyvben olvastak... Cigány zene, cigánykerék, cigányság, cigány pecsenye, cigány útra ment, stb... Sajnos a rasszisták kriminalizálták a cigány szót, ahogyan a liberális(szabadság, szabad elvű) szót is Orbán Viktor, hogy megossza az országát miközben nemzeti?... Persze attól, hogy sok a bunkó van még nem kell nyelvésznek vagy nyelvújításnak értékelni pár rasszista suttyót vagy önérdekű politikus barmot. Szóval igen igazad van a cigány, cigányság a helyes megnevezés, de nem azzal a felhanggal, ahogyan te szeretnéd, hogy értelmezve legyen. Remélem akkor kielégítő és objektív választ kaptál!:) Amúgy a cigányozás szerinted növeli a proli identitás tudatot?
Pálinkás Pál
@SystemError: Köszönöm a kimerítő választ...csak épp a kérdésemre nem feleltél...nem a cigány és a roma elnevezés közötti problémára voltam kiváncsi,hanem arra,miért csak akkor cigány amikor őt éri valami.sérelem...sokkal gyakoribb amikor "elkövető"...valahogy olyankor sosem olvasom még a roma kifejezést sem!!
A rasszizmushoz csak annyit...a "kinai" nem kapott pejoratív értelmet..pedig van belőlük elég..és ők sem "fehérek"...na vajon miért???
Ennek tükrében a kérdésemre nemigazán adtál választ!!
Pálinkás Pál
@SystemError: Nos...Az elmult évek történései fényesen igazolták hogy milyen jó is "emberségesnek" lenni...tojok a kormány kommunikációjára...azt az egybites választók miatt tartják felszínen..csak szerintem nem fér bele az emberségbe az hogy több millió életképtelen herét a nyakunkba vegyünk...elvégre már Svédország egyes területei is Mogadishu féle háborús zónának számítanak...
Pálinkás Pál
@nemfideszes: Még jó hogy említetted az USA-t...ott valahogy minden rasszizmus nélkül megjelölik az elkövető származását.../afroamerikai,latin...stb.../...no most hogy is van ez???akkor logikád mentén ha a kancigány balerínának "vállalja" fel magát...akkor a körözést úgy kell kiadni hogy balerínát keresünk...nos ilyen apróságok miatt vérzik ezer sebből a "mindenki egyenlő,nem különböztetünk meg senkit" mantrátok...
és még egy szösszenet a "törvényes" magyarázatodra...Magyarországon törvény mondja ki,mindenki ártatlan ,míg a bíróság el nem ítéli...akkor ártatlan embereket kőröznek,kergetnek a zsaruk???néhágy logikai bakugrás az elméletedre...
A megoldás roppant egyszerű...nevezzük nevén a gyereket...ha sértett a cigány ,mondjuk ki,ha elkövető,akkor is...
Ja hogy akkor a bűnügyi hírek 90%-a cigányozós lenne??? És akkor nem ők a hibásak,hanem mi a rasszisták...?
SystemError
@Pálinkás Pál: Látom nem fogjuk karcolni a tudományok világát sem, de annyit elárulhatok, hogy a szocializáció a miért-re a válasz. Persze empátiát a menekülteknél sem érdekelt annyira, akkor itt sem fog érdekelni, hogy "igazából" miért olyan a "cigány". Bocs, hogy ezt mondom, de ez sima előítélet, nem akarsz te ezen semmit megérteni, csak cigányozni egy jót...
Pálinkás Pál
@SystemError: Empátia...amikor 20-ból jó ha egy amelyiknek menekülnie kellett..de legyek szolidáris a másik 19 herével is...
cigányság miért olyan??? nos a választ agad is megtalálod...hoszú ,áldatlan ittlétük alattról 1 dolgot mondj ,ami előrevitte az országot..és a cigányok "követtél" el!!!
SystemError
@Pálinkás Pál: 20-ból 19... Ezeket honnan veszed és kezeled tényként?:) Mindegy úgy látom te gyűlölködni akarsz és azokat megbélyegzed, akik nem gyűlölködve kezelik ezt a kérdést még, ha nem is amellett vannak amúgy, hogy jöjjenek a migránsok. Ez a kedvencem, aki azért gyűlöl valakit mert a másik nem gyűlölködik!:) Kellemes Karácsonyt! :)
Pálinkás Pál
@SystemError: Viszont kívánom...bár a "hosszú" listádat nem látom itt a cigók hasznosságáról!!!
SystemError
@Pálinkás Pál: Feleslegesnek tartom, mert úgy sem az érdekel. Másrészről listát kéne írni a hasznosságról... Magadról írtál már ilyen listát. Hagyjuk ezt, már megtanultam, hogy teljesen felesleges ezekről beszélni. Majd egy nap lehet te is leszel menekül vagy "cigány", akkor ha más ért nem megtanulod. Persze amikor fordul a kocka te fogsz a legjobban követelőzni. Pont a hogy a cigányozós jobbik-os ismerőseim a legnagyobb "cigányok". Mindig meg tudják magyarázni, hogy miért nem fizet adót, miért lopja meg a főnökét, miért húzza le az ismerőseit stb stb, de ő más mert ott a suzukin a magyarország, meg fehér a bőre... csak az én olvasatomban, ő nem analfabéta szülőkkel a mocsokban nőtt fel, eleve lehetetlen esélyekkel. Nekem az ilyen sokkal nagyobb "cigány", hiába magyarkodik, Lehet listákat írogatni, de akkor írjunk mindenkiről, hidd el meglepő lenne a vége és nem 20/19-es arányok jönnének ki..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.