Miután többnyire bizonyos politikai irányból Ferenc pápa is rendre megkapja a magáét, akár hozzá is szokhatnánk az ilyesmihez. De nem szeretnénk. Interjút adott a hvg.hu munkatársának a váci katolikus püspök, aki rámutatott, hogy meglátása szerint romlik a hazai társadalom "humán mutatója". Ezt nehéz lenne másként látni annak, aki nyitott szemmel figyelte az elmúlt évek aggasztó eseményeit, az okokról ugyanakkor bátran lehet akár vitát is indítani. A püspöki megszólalás nem is maradt reakciók nélkül. Ott van például Bolyki György válasza – a zenész-producer tiszteletteljes hangnemben, ugyanakkor határozottan mutatott rá terjedelmes reagálásában Beer Miklós "bölcstelenségeire". Lehetne vitatni az állításait, például azért is, mert a stílus és a mögötte nyilvánvalóan meghúzódó szándék megfelelő terepet biztosít a párbeszédhez

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Eretnek-e a püspök?

Persze nálunk ez is értelmezés kérdése

A címben kiemelt kérdést teszi fel az index.hu a főoldali-kínálójában, mikor a szemleleg.blog „Újabb frontális támadás Beer Miklós ellen” című írását ajánlja.
A dolog már itt kezd sántítani, hogy elsőbb egy zenész-producer „tiszteletteljes” kioktatásairól (Beer Miklós bölcstelenségeire rámutatva), majd a pestisracok.hu „Saját vallásának tanításait is letagadja Beer Miklós püspök a migránssimogatásért”című írkodmányát citálja.
Nos mint tudjuk kicsiny hazánkban – főleg a birkák között – nagy divat a fogalmakkal való garázdálkodás (csak a közelmúlt két legdurvábbját említsem:
Kétségbe vonni valakinek a függetlenségét, mert Fidesz-tag az rasszizmus! - © Gajdics Ottó
A migránsoknak csak jogaik vannak, míg az európaiaknak csak kötelezettségei – kesergett az este Barnus az M1-sztárja)
azonban ez az eretnekség már így is túlzás.
Persze csak akkor, ha abban a téveszmében vagyunk, hogy „katolikus ember, aki az Egyház által elítélt tévtanokat hirdet”!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.