A tavaly decemberi ezermilliárd forintot is meghaladja a becslések szerint az idén a kiskereskedelmi forgalom. 

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára, Vámos György beszélt erről az M1 csatornáján. Vámos szerint az utóbbi hónapokban különösen felgyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése, 5-6 százalék közötti ütemet mért a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), ami "nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő".

A tavalyi ezermilliárdosnál is nagyobb lehet a kiskereskedelmi forgalom decemberben

Fotó: Pixabay

Kiemelte: a 2016-os ezermilliárd forint körüli decemberi forgalmat a legóvatosabb becslések szerint is legalább 3-4 százalékkal lépi túl az idei. Hozzátette: ez biztató, hiszen folyamatos a növekedés az elmúlt három és fél évben.

Vámos György kitért arra is, hogy élelmiszerre és ajándékokra 100-100 milliárd forintot költenek a magyar vásárlók decemberben, ez természetesen az ezermilliárdot meghaladó forgalom része, tehát annak ötödét az ünnepi alkalmakra fordítják az emberek.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Igen kétségtelenül emelkedik az összeg de nem a növekvő fogyasztás hanem az év utolsó 3 hónapjában bevezetett áremelkedések miatt !!!
Ez nem az igazi ,,fogyasztás bővülés,, hanem csak egy ORDAS HAZUGSÁG !!!
Ez akkor is így van ha ez a lófütyi mást állít !!!
division
Ismét láthatjuk mekkora szegénység is van ma az országban. Pont ekkora.
F_Viktor
@papa.49: + egyre többen járnak bevásárolni Magyarországra év végén Ausztriából, Szlovéniából, Horvátországból, Szerbiából, s már Romániából is, mert olyan sz@r a forint árfolyama.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.