Sok civil szervezetet azért nem tudok rávenni az együttműködésre, mert bár gyűlölik a jelen rendszert, mégis ebből élnek. Kimondom újra! Nem csak a kormány, de mi magunk is (civilek) tehetünk arról, hogy a jelenlegi helyzet fennáll. Gyermekéhezés? Nők bántalmazása? Nyomor? Hajléktalanság? Alul-képzettség, iskolázatlanság? Amíg a kormány dilettáns, addig fennmaradhatnak olyan szervezetek, amik létezése egy működő demokráciában, egy működő gazdaságban és egy működő társadalomban egyszerűen felesleges. Az a probléma, hogy amikor a TV-ben Orbán Viktor karácsonyi beszédében a gyűlöletre, a kirekesztése biztat és azon igyekszik, hogy megmérgezze nem csak a hazai, de az európai közéletet, én és a társaim épp ételt osztottunk, a társadalom meg értőn bólogatva lapátolja magába a bejglit… Munkám alapvetése hosszú évek óta a szolgálat. Olyan élethelyzeteket és viszonyokat volt “szerencsém” látni, amit így utólag szeretnék elfelejteni. Ma néhány “egyszerű” kérdést tennék fel neked, így...

Forrás: faluprogram.com
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A probléma akkor és ott kezdődik, annyi a támogatni való, hogy az ember nem tudja eldönteni, kit vagy mit támogasson azzal a kevés pénzzel, ami erre rendelkezésre áll. Nagyon kevés olyan része van az országnak, ahova ne kellene a segítség.
Első körben azt gondolom, hogy a legtöbbet a tavaszi választáson tehetünk, ahol olyan kormányt választunk, amelynek a szociális érzékenysége meghaladja a mostanit. S ha ez sikerül talán a pénzköltési preferenciák is meg fognak változni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Horizont: ...mivel így meg úgy...te jobban kezdted tudni hogy állok én hozzá valamihez mint te :)
Miért kell mindenbe rosszíndulatot látni ?...ennyire sötéten látsz mindent ?...és neked hagyom Rétvárit is és az egészet, csak ne idegeskedj...:)
magyarbakancs
@Csizmás Kond: ".emberség...ezzel a saját fusztráltságodat próbálod leplezni...lehet neked nem ünnep de attól még ellazulhatsz.."
Tényleg egyszer elővásnád amit írtál..
Tényleg egyszer elismernéd,hogy valami oltári baromságot írtál,és elnézést kérnél.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ...bakancs...belőled sosem lesz csizma...
1magyar
Elég nagy baj, hogy adományozni kell. A múltban is, ma is, mindig volt adományozás,régen grófok,hercegek stb. ma már nem így hívják a tetveket hanem leggazdagabbnak.
Erről szól az élet, kihasználni a gyengébbet,butábbat, kiszolgáltatottat. Az állami vezetők azért lennének, hogy balanszírozzanak és ne legyenek ennyire szegények a társadalomban, de azok is inkább a saját felszínen tartásukért, jólétükért dolgozgatnak.
1magyar
@Horizont: Így van, amikor Kádárék nem engedték a mérhetetlen gazdagodást, jutott a dolgozó népnek is a létükre.Ezért mondom mindig, hogy akik ma gazdagok a dolgozóktól, a néptől lopták a vagyonukat állami segítséggel.
Nessy
Tanulhatna pártunk és kormányunk! Egy - egy értelmetlen stadion a libalegelőn, 1m magas kilátó, méreg drága, járhatatlan útépítés árából mennyivel értékesebb, időtállóbb dolgot lehetne teremteni!
Csak Farkas Flóri elsikkasztott 1,6 milliárdja, Hegedűs Zsuzsa milliós foglalkoztatása, hány értelmes tervet vetél el.
Ezért a kormány a legegyszerűbb dolgot teszi, megszünteti a civil szervezeteket, ellehetetleníti a munkájukat!
Igy sokkal könnyebb a napi agymosással biztosítani a jövő évi sikeres tovább "kormányzást" a választással.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.