A 25-55 év közötti lakosság 12 százaléka kap jelenleg béren kívüli juttatásként egészségbiztosítást, miközben 59 százalékuk fontosnak tartja, hogy munkaadójuk ilyen biztosítást kössön számára.

Az 1300 dolgozó megkérdezésével készült reprezentatív felmérés szerint míg 2012-ben az aktív korú lakosság 37 százaléka vett igénybe valamilyen magánorvosi szolgáltatást, ez az arány idén már 57 százalék volt. Az érintettek egy év alatt átlagosan 57 ezer forintot fizettek ki a különféle szakorvosi rendelőkben.

Minden nyolcadik munkavállaló kap magán-egészségbiztosítási juttatást a munkahelyén

Fotó: Pixabay

A magánegészségügyi szolgáltatások mainál szélesebb körű igénybe vételének az anyagiak jelentenek gátat. Ennek a problémának a megoldására ugyanakkor megfelelő eszköz lehet a magán-egészségbiztosítás.

A meglévő egészségbiztosítási szerződések túlnyomó részét ugyanis munkahelyi juttatásként kötik. A kutatás adatai szerint tízből hat munkavállaló fontosnak tartja, hogy munkáltatója biztosítsa neki ezt a lehetőséget.

A magán-egészségbiztosítások díja 2012 óta adó- és járulékmentes Magyarországon. Azóta ez a biztosítási forma jelentős térhódításba kezdett, az idei felmérés résztvevőinek 15 százaléka jelezte, hogy van ilyen biztosítása, szemben a 2012-ben mért, mindössze 7 százalékkal.

Emellett a megkérdezettek 28 százaléka nyitott arra, hogy a magánorvosi alapszolgáltatásokat piaci egészségbiztosításon keresztül vegye igénybe, és ezért átlagosan havi 5-6 ezer forintos díjat maga is szívesen fizetne.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Adva van egy társadalom, amely minden megtermelt 10 forintjából 5 forintot leadózik. Majd a maradék 5 forintból, még kifizet 2,7 forintot áfa címén. Majd a maradék, 2,3 forintból, megvásárolja az egészségét, a gyereke oktatását, az orvost, ha beteg lesz mert különben megdöglik a várakozás közben. A maradék kis pénzből meg megél. Mondhatnánk az is, hogy olimpiai aranyérmes a túlélésben. De talán közelebb áll a valósághoz, hogy szimplán hülye. Hagyja, hogy kizsákmányolják, hogy olyanokért dolgozzon akik aztán még az országa maradék kis vagyonkáját is szétlopják. Eltűr, gyáva, megalkuvó, és tömegek még képesek ehhez tapsolni is, mert erős és büszke. Amikor végignézed ezt a lassan 8 éve tartó ellenzéki semmit sem csinálást, már nem csodálkozol a ma történésein. Rezignáltan veszed tudomásul: ez van, pubi. Törvényszerű minden történés. A folyamatosan feldobott magas labdák önálló életre keltek. Ha végignézek ezen a 8 éven, csak azt látom, mennyi elszalasztott pillanat volt, amikor meg lehetett volna állítani ezt az egészet. Orbánnak nem lett volna több mint 4 éve. Ha van valódi ellenzéke.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Eladott Ország: "Ha valakinek a fizetéséből csak a lakhatásra és élelemre futja, az rabszolga."
Eladott Ország
Nem volt olyan régen, hogy kiderült: a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban nem azért zárt be az egyik belgyógyászati osztály, mert az ápolók, nővérek a megalázó munkakörülmények és a legalja bérezés elől tömegesen menekültek a magyar nemzeti szuverenitást aláásó, szomszédos gaz svéd bútorüzletbe akármit is dolgozni, hanem mert festenek és felújítanak és csicsásítanak, a betegek meg elmentek a francba nyaralni. Ehhez képest tegnap a jászberényi kórházról érkeztek hasonlóan jó hírek, miközben Mészároslölö éppen egy 75 milliárdos vasútépítési tendert rakott zsebre, de ez persze nem tartozik ide. Dr. Sinkó-Káli Róbert megbízott főigazgató úrelvtárs saját bevallása szerint júliusban és augusztusban részlegesen szüneteltetik a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban a belgyógyászati-, a krónikus-, illetve a rehabilitációs osztály működését. Ez pedig azért van így, mert csak csökkentett ágyszám
mellett – a krónikus osztályon huszonnégy-, a belgyógyászaton tizennyolc– húsz, a rehabilitációs osztályon pedig tizenöt ágy működése szünetel – tudják biztosítani a dolgozók számára a nyári szabadságok kiadását. Mert annyira nagyon világszínvonalú a magyar egészségügy, hogy lasszóval kell orvost találni. És így múlik el a világ dicsősége, így rohad meg ez az egész. Egészségügyi dolgozó és páciens egyaránt. Csak a kormánypropaganda örök. Meg az országot uraló bűnbanda prémium kategóriás, azaz VIP ellátása. Nekik nem kell
beledögleni semmibe. Ja és a csúti cigánynak sem kell aggódni, neki a grazi klinika VIP-osztálya biztosított, közpénzből.
Eladott Ország
@human: A Központi Statisztikai Hivatal pedig az összes leigázott állami intézmény analógiájára, telibeszarja a szakmaiságot és tevőlegesen hozzájárul ahhoz, hogy a számok jól mutassanak Rogánék sikerpropagandát hirdető óriásplakátjain. Túl sok a szegény? Jó, akkor írjuk át a szegénység fogalmát. Nem hogy adókat csökkenteni, valódi munkahelyeket teremteni, valódi béremeléseket lehetővé tenni, á dehogy. Le kell vinni a vonalat a papíron és máris csillog-villog a statisztika mint Salamon töke és a magasságos miniszterelnök úr eszelős vérmes tekintete. Ezt a zseniális, előre megfontolt merényletet tanítani kellene, történelemkönyvek lapjaira illik: így kell hátbaszúrni, ledöfni saját népedet. A tekintetes nagyságos urakat ugyanis nemcsak a nyomorúság látványa idegesíti, papíron is nehezen viselik a szegénységet. Pedig ők mindent megtesznek, csak adnak-adnak mind a két kezükkel, ám a büdös parasztjának semmi nem elég, nem hajlandó megélni 80 ezerből. Pedig de, megél és működik ez a gyászos kupleráj így is. Mert az ember még egy ideig életben marad a híd alatt, az aluljáróban, a barlangban is akár. Életben marad és rontja a statisztikát. Az emberhez méltó létkörülményekhez szükséges tényezők (mondjuk fűtött lakás, víz, napi kétszeri étkezés) egyre többek számára jelentenek luxust, a dolgozói szegénység mellett széles néptömegek gyalázatos bizonytalanságban vegetálnak. Nem döglenek éppen éhen, de az emberhez
méltó jelentése egyre inkább értelmét veszti velük összefüggésben.
kulabombaafityiszre
Megvédjük a nyugdíjakat-Nyudíjat akarsz légy önkéntes nyugdíjpénztári tag,hatudod fizetni.
Az egészségügy nem üzlet-Tisztességes ellátást akarsz köss magán-egészségbiztosítást,ha tudod finanszírozni.Rohadjatok meg szar szemét fideszes banda,mert mindezt ti mondtátok.
Ez vonatkozik a birkákra is.Fideszes potentátok kívánok nektek VIP. ellátást olyan sikers műtéttel.hogy az oldalatokon lévő zacskóba tudjatok szarni,hugyozni így jutassa mindennap eszetekbe a sors mit tettek ezzel az országgal.
Eladott Ország
"12 százaléka kap jelenleg béren kívüli juttatásként egészségbiztosítást" Úgy látszik még mindig nem fontos a munkáltatóknak a munkaerő. Lesz ennél még rosszabb is, a munkaerő elvándorlás.
namihami
Akkor már tudom, hogy nekem miért nincs. Először is: az első hét közé tartozom. Másodszor: túlvagyok a jelzett korosztályon.
Így persze már egész más érzés a számomra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.