A kormányszóvivő szerint leáldozott a liberális világnak, "értelmetlen, sehova nem vezető politikai korrektséggel" nem lehet politikát csinálni és a valóságról beszélni.

A liberális világot temeti Kovács Zoltán kormányszóvivő
Fotó: MTI

Kovács Zoltán a PestiSrácok.hu-nak adott karácsonyi interjúban azt mondta, a jövő évi országgyűlési választásokon a kormánypártoknak nem is feltétlenül az ellenzékkel kell megmérkőzniük, hanem az azok mögött álló informális és gazdasági hatalommal, amely kimeríthetetlen erőforrásokkal bír, és amely "el akarja takarítani az útból" a migrációt akadályozó és ellenző magyar kormányt.

Kérdésre válaszolva a kormányszóvivő az év sikereként a magyar gazdaság teljesítményét említette, megjegyezve, az "nem szenzáció, mert kemény munka és kormányzati teljesítmény van mögötte". 2017 meglepetésének pedig azt nevezte, "az ellenzék még mindig nem jött rá, hogy a valóságról kellene beszélni, és akkor könnyebben jutnának el a választókig".

Az év botránya pedig szerinte talán az, hogy milyen szexuális zaklatások történtek. Kiemelte, erről a problémáról már évtizedekkel ezelőtt beszélni kellett volna és ki kellett volna alakítani az egészséges mechanizmusokat. Úgy fogalmazott: értékalapon közelebb van hozzánk az a rendszer, amellyel ezeket ki lehet védeni.

"A balliberális oldalon showelemként kezelik a szexuális zaklatásokat és leszámolásos formát öltenek az írások. Nem vagyok biztos benne, hogy ez segít az ügynek. Az aktivista és mozgalmár álláspont nem jó ómen a probléma megoldásához"

- mondta Kovács Zoltán.

A "nyugati migránstámogató politika" változását firtató kérdésre válaszolva arról beszélt, hogy "a valóság végre áttörte a hallgatás és a félrebeszélés falát, és kezdi megmutatni magát".

"Magyarországnak és a magyar kormánynak is köszönhetően sikerült lebontani azt a falat, amely eltakarja a valóságot az európai közvélemény szeme elől. Ebben tagadhatatlanul van szerepünk. A valóságról mi kezdtünk el először beszélni. Ezzel sokat tettünk, van még feladatunk, de az idő nekünk dolgozik" – közölte a kormányszóvivő.

Megjegyezte, Nyugat-Európában nem nagy erősség a belátás. Hiába van valakinek igaza, annak elismerése nem egyik napról a másikra történik. Ez zajlik most is – tette hozzá.

"A félrebeszélés falát ledöntöttük, a brüsszeli és nyugati politikusok most másik falat építenek, vagy éppen paravánt húznak a valóság elé"

- válaszolta arra a kérdésre, számít-e az uniós migránspolitika változására.

Kovács Zoltán a jövő évi országgyűlési választásokról szólva kijelentette: "2014-ben azt hirdettük, hogy folytatjuk, a 2018-as választásoknak pedig az a tétje, hogy folytathassuk".

Kitért arra: hét év szisztematikus kormányzati munkájával, kockázatokat vállalva és kockázatos döntéseket is hozva nagyon komoly eredményeket lehetett elérni a nemzeti alapú kormányzásban, amely Magyarország és a nemzet mozgásterét alapvetően megváltoztatta. Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi világban, a globalizációban a nemzet a legjobb megoldás és így egy nemzeti kormány.

"A közeljövőben ugyanis azt a konstrukciót is ki kell építeni, amely engedi, hogy a természetes és elkerülhetetlen globalizációs folyamatoknak a részévé váljunk, de gondoskodik arról, hogy a hagyományaink, az alapértékek, amelyek életünket irányítják működőképesek maradjanak"

- fogalmazott.

Kovács Zoltán azt mondta, egy kormánynak az a jó, ha egy felelős, jól működő ellenzéke van. Hogy ki hogyan számol el a lelkiismeretével a baloldalon vagy a Jobbikban, az csak rájuk tartozik, és majd a választó ítéletet mond mindenkiről – jegyezte meg a kormányszóvivő, aki úgy fogalmazott: "mi tiszta lelkiismerettel megyünk bele a küzdelembe, hiszen a kormányzati teljesítmény, az elért politikai célok azok kiteríthetőek az asztalra".

Miután Orbán Viktor miniszterelnök a lázadás évének nevezte az ideit, a kormányszóvivő egy kérdésre válaszolva a magabiztos remények éveként beszélt 2018-ról.

A jobboldali sajtó ellenzéki orgánumok általi megbélyegzéséről, a propagandistázásról szóló felvetésre azt kérdezte: amikor az ellenzéki médiumok az ellenzék üzeneteit juttatják el a nyilvánossághoz, akkor azt minek nevezzük?

Kijelentette: ha egy kormány az üzeneteivel a sajtón keresztül el akar jutni a nyilvánosságig, az nem propaganda, hanem a politika alapvető természete. A politikacsinálás alfája ugyanis, hogy a saját érvek, információk, üzenetek, közlendők a nyilvánosságban is megjelenjenek. Aki nem tud erről gondoskodni, az nem tud jó politikát csinálni – fogalmazott.

Hozzátette: "az emberek nem hülyék. Az emberekkel a valóságról kell beszélni és meg kell kérni őket, hogy mondják el a véleményüket. A kormány pontosan ezt teszi. A propagandázás mantrázásakor is a valóságérzékeléssel van probléma, semmint azzal, hogy ki hogy használja a rendelkezésre álló eszközöket, a nyilvánosság elérését".

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Hmmm... Még soha nem sikerült egy bari véleményét se megtudni Orbán vajda liberális múltjáról. Meg a komcsiról sem. A jelenéről is csak a trágárkodás szintjén. Csak jövője van. Fényes jövője. (Mint Rákosi elvtársnak.) Mikor majd beválnak a jóslatai, a liberális nyugat elpusztul (Ezt mondogatják a komcsik a XIX. szárad vége óta, de a jelek szerint kissé elhúzódik az a haláltusa.), Orbániában végbemegy a gazdasági csoda, az emberek gazdagon és boldogan dicsérik az Ő nevét, hazánk mint a civilizáció és a keresztény erkölcs paradicsomi szigete emelkedik ki az elsüllyedő világ maceszszagú mocsarából. Semjén lesz az új pápa és naponta tanulja tőle a jámbor nép, hogy Orbán a Megváltó.
Már csak egy kicsit kell rá várni és jön a szárnyalás!
Addig meg marad a szarnyalás. Meg a hit a vezérben..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Shikari: A paranoia működik és terjed. A másfél-két millió kormánypárti szavazó mindenhol idegen ügynököket, árulókat lát. Már nem is kell hozzá semmi. Elég, ha a postás késve hozza az Erzsébet-utalványt, a holtfáradt orvos drágább gyógyszert ír fel, a pedagógus azt találja mondani az iskolában, hogy Horthy Miklós nem volt nemzeti hős, vagy valakit kirúgnak a munkahelyéről és megharagszik a volt főnökére. Eddig egymást jelentgették fel az emberek, ha migránsnak nézték a másikat. Most azért fogják feljelenteni egymást, mert Soros ügynöknek nézik a másikat. A kormánykommunikátorok nagyon ügyesen összemosták a hívek fejében a
haza és a Fidesz fogalmát. Mára a kettő egy és ugyanaz. Amikor ők a kormánypártot védik, a hazát védik. Mindenkitől. A saját honfitársaikkal szemben. Bármi áron. Ma már nemcsak nem célszerű, de nem is biztonságos elmondani, ha valaki nem a Fideszre óhajt szavazni. Ha nem ért egyet a kormány intézkedéseivel. Ha fontosabbnak tartja az oktatást, mint a stadionokat. Ha inkább az egészségügyre költene, nem kisvasútra. Miután Orbán Viktor királysága a folyamatos háborúra, harcra és védekezésre épül – holott épülhetne az együttműködésre, a társadalmi párbeszédre, a fejlődésre, toleranciára is -, másik ellenségre van szükség. Olyan ellenségre, amely látható. A migráns is látható lenne, ha lenne és praktikus is, mert
felismerhető. Ezért az is jól látható, ha nincs jelen. Az új ellenség ilyen szempontból használhatóbb, ugyanis külsőségeiben nem tér el az átlag Fidesz szavazótól. Éppen úgy néz ki, mint a hívek, azt a nyelvet beszéli, olyan ruhát visel, ott vásárol. Ezért bárki lehet. Éberség, elvtársak! És az elvtársak éberek. Végre olyanokat gyűlölhetnek, akiket látnak. A megerőszakolástól rettegő lilahajú néni migránst még a büdös életben nem látott, de hazaáruló Soros-ügynököt annál inkább. Mert a Soros-ügynök pont úgy néz ki, mint a hazaszerető, keresztény gyökereit váratlanul felfedező fideszes. Onnan lehet felismerni, hogy véleménye van és ez a vélemény...
Eladott Ország
folytatás ma 08:18 ... nem az, hogy Orbán az isten.
1magyar
Gazdaságilag jó irányba indultak, de nagyon sok ember fizetett ezért. Gyakorlatilag az én korosztályom 55-65 megszenvedtük.(A nekünk járó jövedelem 30-40 %-val)
György László, ha jól emlékszem a nevére, vezető elemző kb. 10 mondatban korrektül összefoglalta az elmúlt 30 évet az m1-en.
evacica
Én meg őket temetném, már de nagyon!Elég volt a sok hazugságbólés lopásból,meg a nép butításból!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.