Két éve elkészült, és azóta sem nyitották meg a 7,5 milliárdból létrehozott Sorsok Házát.

A Hír TV közérdekűadat-igényléssel tudta meg, hogy a holokauszt áldozatainak emléket állító múzeum épülete hiába készült el már évekkel ezelőtt, a tárlat tartalmáról és az üzemeltetésről a kormánynak még nem sikerült megegyeznie a zsidó szervezetekkel.

Ezért az át nem adott múzeum mintegy évi 82 millióba került az adófizetőknek.

A Vagyonkezelő arra nem válaszolt, hogy ezen felül mennyibe kerül az épület őrzése. A hírcsatorna megkereste a Mazsihiszt is, hogy kaptak-e Schmidt Máriáéktól új, konszenzusra törekvő tervezetet a kiállítás tartalmáról. Heisler András elnök röviden válaszolt: nem kaptak. A Mazsihisz elnöke hozzátette:

„mindenki mással foglalkozik, mindenki a szavazatokat próbálja maximalizálni és egy ilyen konfliktusos projekttel ezt nem lehet megtenni. Úgyhogy biztos vagyok benne, hogy a választásokat követően mindenki, minden illetékes fog lépni ebben a kérdésben.”

„Személyi konfliktusok voltak, amelyeket annyira nem ismerek, de úgy látom, hogy azért érdemes lenne ezeken felülkerekedni. Ez a dolog sokkal többet ér ennél” – mondta a Hír TV-nek Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija.

A Sorsok Háza koncepciójának megalkotásával és az épület felépítésével megbízott közalapítvány – amelynek Schmidt Mária a vezetője – korábban a Hír TV-nek annyit írt: a Sorsok Háza jövőjével kapcsolatban kizárólag Magyarország kormánya az illetékes.

Címlapkép: Pixabay/JordanHoliday 

(HírTV)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
smitt maris nyilván wittner maris képeivel rakná tele meg a keresztény mitológia nagy alakjaival. Lenne benne egy kis mozi is, ahol Cicciolina mutatná be a szeplőtelen fogantatást, Terry Black meg szent Sebestyén és Krisztus közötti kapcsolatot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
peterkelemen
És? Kit zavar ez? A zsidó vezetőket, akik Orbánnal lepaktáltak? Lásd Köves Slomó, Heisler... A magyar népet? Dehogy zavarja őket sem kifizetnek azok mindent az adóforintjaiból akárcsak Orbán stadionjait, kisvasútjait.
quadrocopter
A mű elkészült - a Nagy Lét kifizették - a többi le van szarva!
two steps from hell
A zsidók meg kussolnak.

Zsidók, azt tudjátok, hogy nem az a legnagyobb baj veletek, hogy nem hisztek Isten fiában, Jézusban, hanem az a legnagyobb baj veletek, hogy nem hisztek Istenben, Jézus Atyjában?

Amikor beindul a buli, amikor elvesztitek Jeruzsálemet újra, akkor én leszek a vitázótok, sőt, a világ vitázója...
Te szerencsétlen hülye zsidó...
És még lövésed sincs, és nem érted, hogy a filmek által hiába próbálod eladni magad, gyűlöletes nép lesztek mindig - de mindez a ti istenetek akaratából van így.
Jeruzsálem?
Sosem lesz a tiétek, ti béna pöcsök!
namihami
@two steps from hell: Ez egy szép, kerek, nyílt zsidózás volt. Bár azt tényleg nem értem, hogy úgy anblock egy zsidó miért hülyébb vagy szerencsétlenebb, mint pl. egy katolikus (úgy találomra).
Én se hiszek egyikben sem, pedig én református lennék (papiron). Igaz, Jeruzsálemről egyszer s mindenkorra hajlandó vagyok örökre lemondani.
Azt írod, hogy ""ti Istenetek akaratából van így"". Hát a zsidók istene történelmi véletlen folytán ugyan, de egyszerű kisajátítás révén lett a keresztények istene. Először éppen a zsidók vezetője volt és könyvjóváírással vette át a katolikus egyház. Tehát ezek a bizonyos filmek ezokból, de a keresztények filmjei is egy kalap alatt. Egyébiránt, a fenti mondatban az Isten az nagy I, mert itt tulajdonnév.
Desischado
@quadrocopter: Bizony ám! Képzeld csak el, mennyit loptak el belőle!
kukac50
Kész lett minden egyeztetés nélkül,fele pénzt ellopták. Mi kerül évi 82 millió forintba?
Nincs használva akkor rezsi sincs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.