Nyíltlevelet írt Nagy Bandó András író, humorista Bayer Zsolt publicistának, amiben bocsánatot kért Orbán Viktortól, miután az ATV-ben egy meg nem erősített híresztelést elmondott élő adásban. 

Nagy Bandó András volt Rónai Egon vendége napokkal ezelőtt az Egyenes Beszédben, ahol azt mondta:

„Múltkor Kecskeméten voltam, tiszta véletlenül hallottam egy kórházi dolgozótól – és most olyat mondok, amiről, valószínűleg azt mondjátok, hogy abszurd –, hogy oda viszik Orbán feleségét mindig, amikor összeveri. A kecskeméti kórházban rakják rendbe”

–  mire a műsorvezető visszaszólt, hogy ez egy régi mendemonda.

A humorista egy költői kérdéssel zárta le az interjú ezen szakaszát: „Nem magyar mondás az is, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél?”

Ezután Bayer nekiment Nagy Bandónak:  

„Egy vidéki városban járva azt hallottam, hogy Nagy Bandó András ott szokta b+++ni az anyját...

-Na de az Isten szerelmére, ez mégis csak túlzás...

-Miért? Nem ismeri azt a szép magyar mondást, hogy nem zörög a haraszt? Na ugye! Tehát Nagy Bandó András igenis ott b++++a az anyját!”

Nagy Bandó most többek között azt írja: 

„Amit elhibáztam, nem idézem ide, de kimondom: előbb említettem meg egy mástól hallott dolgot, mint helyes lett volna,

és bár akkor is hezitáltam, mondjam vagy sem, kimondtam. Élő adás lévén ez így maradt. Nem az én állításom volt, amit mondtam, egy kórházi dolgozó szavait citáltam, de így is megbánthattam vele azokat, akiket érintett.

Nem vagyok érzéketlen ember, azóta is bánt, ami történt, és keresem a lehetőséget, hogy ezt kifejezzem.

Karácsonyi családi együttlétünk alatt jutottam el odáig, hogy most írjak Önnek, és levelére reagálva kérjek bocsánatot a Miniszterelnöktől és Családjától.”

Címlapkép: Nagy Bandó András/Facebook

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
..." bocsánatot kért " ? Oszt minek ?? Így is -úgy is rá lesz küldve a Tállai nevű-gyorsreagálású nemzethyyy körösztyénszájszagú izé...hatóság,,stb,stb,stb. Gondolom,,megnézik a könyvkiadási bevételeket,,nyugdíjat,,gázsi-díjakat... ...oszt jó napot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Élné inkább visszavonulva a nyilvános szereplésektől az életét. Csendben, mint a többi hasonló korú ember. Már évekkel ezelőtt olyan volt, mint egy megbolydult-elmebeteg ember.
JAJMÁR
@Cicamama55: Dehogy! Semmi probléma Bandó eszével. Vág, mint a beretva... :)
Mondjuk kissé exhibicionista - nem betegesen, csak amennyire egy előadóművésznek kell -, ráadásul beállt nyilvánosan politizálni, amihez meg joga van.
Bocsánatot pedig a legnagyobb, legerősebb jellemek kérnek. A gyengék nem merik beismerni a hibáikat.
kulabombaafityiszre
@Cicamama55: Azért láttam én a tv2 régebbi müsorában Anikó asszonyt hatalmas napszemüvegben szerepelni,biztosan fényérzékeny volt akkor,máskor meg nem.:))
volvós
Én (is) a kórházi dolgozónak hiszek...
volvós
..." Ezután Bayer nekiment Nagy Bandónak:

„Egy vidéki városban járva azt hallottam, hogy Nagy Bandó András ott szokta b+++ni az anyját...

Eddig úgy tudtam, hogy a bayer-családban szokás ez az aktus...
bencemacska
Én nem tudom mi igaz, mi nem, de úgy néz ki a szerencsétlen nő, mint egy nyolcvan éves mosónő.
És fiatalon nem mutatkoztak rajta, sem az életvitelén a korai öregedés jelei!
Donáld Tramp
Ki is vagy te valójában ?! :
Azóta rendszerellenes vagy hogy megszülettél, mindig tudtad ki jön, annak nyaltál. Orfűi polgármesterként tisztességes voltál... eleinte... Azután jött a pia, mert a fellépéseid száma elmaradt a várttól, itt meg untad magad... Leváltottunk ! Azóta pedig maradt ami maradt... nem írom le mégegyszer. Az viszont már más hogy egy szánalmas cikkre, válaszolsz is, mert ez emberi gyengeségre utal... Sajnálom hogy idáig jutottál.
Grafix69
Na valaki letörölte amit írtam , na akkor . Nem értem minek magyarázkodik ? Az egyik pillanatban kiáll a saját véleménye mellett a másikban meg bocsánatot kér mert éppen hibázott. Most melyik az igaz a harcos megmondó ember vagy a megalkuvó ?
JAJMÁR
@Grafix69: Miért lenne megalkuvó a hibáját beismerő ember? Az óriáshibákat elkövető, de soha be nem ismerő a tetszetősebb a szemedben? Az a "harcos", aki "soha nem hibázik"? Akkor nyertél, egy ilyen van az ország élén. Harcol is eleget!
A Nagy Bandó meg minden, de nem szolgalelkű!
lampa laz
Akkor most fél ország kérjen bocsánatot azért mert muhamedorbán veri az asszonyt?
Ha nem igaz, akkor írja alá az Isztambuli Egyezményt
Grafix69
@JAJMÁR: Nem nem így értettem , én arra gondolok ha valami igaz miért kell feltétlenül bocsánatot kérni ?
csipetke
@bencemacska: ...és a mosónők korán halnak...
Clavigo
..." bocsánatot kért " ? Oszt minek ?? Így is -úgy is rá lesz küldve a Tállai nevű-gyorsreagálású nemzethyyy körösztyénszájszagú izé...hatóság,,stb,stb,stb. Gondolom,,megnézik a könyvkiadási bevételeket,,nyugdíjat,,gázsi-díjakat... ...oszt jó napot.
Grafix69
@JAJMÁR: Én igazából csak később jöttem rá , hogy a levele egy diagnózis az ország valódi helyzetéről , de megmondom elsőre nem jött le , nem vagyok elég intelligens vagy csak nem olvastam el rendesen , nyilván nem megalkuvó , de nem követett el a tv riportban semmilyen hibát ., ha így érthető?
csipetke
Ki,vagy mi vette rá Nagy Bandót,hogy bocsánatot kérjen?Nagyon befenyíthették,ez az ő dolga.Előbb kellett volna gondolkodnia,mielőtt azt az ominózus kijelentést tette.Bár én azt az állítást simán elhiszem,mert az a mondás,hogy nem zörög a haraszt,az bizony igaz.Másrészt egészségügyi dolgozótól én is hallottam ezt-azt.Viszont ami számomra gusztustalan,az Bayer Zsolt.Az az ember(?) az egy okádék.A gyökér tapló megnyilvánulásaival együtt.Az is felháborító,hogy a Nemzeti Könyvtárban helyet kaptak ennek a senkiházi fideszes seggnyalónak" a "művei"
karma1
@Grafix69: Nem azert kert bocsanatot, amit o mondott, mert az, amit mondott, nem a sajat tapasztalata volt, hanem hallott egy PLETYKAT.
@JAJMÁR: -nak van igaza, mert Bando egy igazi nagy jellemhez illo modon kert bocsanatot, mert EGY PLETYKAT mondott tovabb egy elo adasban. Ha ez egy konzerv-musor lett volna, akkor ez nem kerult volna adasba.
Tudod, szerintem igazat mondott Bando is es a korhazi dolgozo is, de a pletykaknak az a sajatossaguk, hogy nem azt szoktak megszolni, aki meghallgatja a pletykat es suttogva tovabbadja egy masik embernek, hanem aki kilep a nyilvanossag ele, es azt egy szeles hallgatosagnak mondja el. Vagyis ilyenkor valik egy ellenorizhetetlen szobeszed, pletyka ragalomma is, mert ezt nem Bando tapasztalta elso kezbol, hanem valaki, akinek talan meg a nevet sem tudja. Igy viszont o maradt benne egy csapdaban, amit mindenkeppen tisztazni akart.
A vicces az, hogy o egeszen biztosan igazat mondott, viszont az elmondas MODJAERT bocsanatot kert, mig o"rola viszont azonnal megjelent a lejarato cikkek tomkelege, hogy ilyen pias volt, meg olyan reszegen lepett fol, ami viszont NEM IGAZ, es ezert pedig senki sem fog Tole bocsanatot kerni, mert az, akinek a parancsara ez ma megtortenhet, az tenyleg egy g*ci!
karma1
@csipetke: Nem hiszem, hogy befenyitettek volna, illetve Bando nem az a tipus, aki azert fogna be a szajat, mert "raszoltak felulrol"...
A le-karaktergyilkolasa elindult, de jart o mar birosagon eleget ilyen ugyekkel kapcsolatban, ha beperli az oket lejaratokat, akkor biztos, hogy megnyeri a pert, mert nem fognak tudni ellene felhozni semmilyen terhelo bizonyitekot.
Bando ebben a cikkeben - amit bayeron keresztul vegulis orbannak irt - sem felejti el ostorozni orbant es a fide$$t, - nem olyan beszari o...
Ha most nem is ad neki lehetoseget majd nyilvanos fellepesre, tv szereplesre, Nagy-Bando mar irt annyi konyvet, verset, darabot, aminek a kotelezo szerzoi jogdijaibol meg tud elni tisztessegesen, meg a csaladjat is el tudja tartani.
Az igaz embereket vedi az igazmondasuk, ezert nem talalnak fogast sem rajta, sem Gyurcsanyon, Dobreven - ebbe fog meg jobban belebolondulni a csuti lelki toprongy...
Macskaszem
Az biztos, hogy Bayer nem fog bocsánatot kérni sem Nagy Bandótól, sem másoktól, pedig ordenáré módon sérteget, rágalmaz másokat nap, mint nap.
Jut eszembe, a Veri az ördög a feleségét című opuszt nem orbánékról írták?
JAJMÁR
@Grafix69: Élő adásban, állításként megfogalmazva, megosztott a nagy nyilvánossággal egy bizonyíthatatlan hírt. Ez hiba.
Pletykaszintű, függetlenül attól, hogy a hír igaz vagy sem.

Szerintem nem. Miért vinnének olyan messzire, egy magánorvosra, magánkórházra, bármennyit kifizetni tudó embert, pláne, ha titokban szeretnék tartani? Minél több szál vonódik be: minél több ember, másik hely, utazás, annál nagyobb az esélye a hír kipattanásának.
Ha már messzire vinnék, akkor nagyon!

Szóval itt Bandó nagyon mellényúlt!
Grafix69
Ha ezek rmég 4 évig nyúzzák a magyarok bőrét akkor bizony katasztrófa lesz Magyarországnak .
Grafix69
@JAJMÁR: Lehet , de had utáljam a nemzeti szocialistákat :))))))
bencemacska
Azzal vétett legnagyobbat Bandó, hogy meg fogják találni a hírforrását és bosszút állnak rajta! Ennek felismerése késztethette őt a bocsánatkérésre!
Katalina62
@JAJMÁR: tudod mit? Most már biztos, hogy igaz!!! Máskülönben Orbánék sokkal elegánsabban, és kulturáltabban kezelték volna az ügyet, és Bayert engedték volna szabadjára! Így még ha hibázott is Nagy Bandó, méltóságból jelesre vizsgázott! Bár ez nem segít rajta.
alterego56
Pont ettől köcsögtől gazembertől kérsz bocsánat? Neked Bandikám elment a maradék eszed is. Mi történt veled? Ígértek valami? Megfenyegettek? vagy csak szimplán meghülyültél?
wagabund
ez a nagybandó azt állítja magáról, hohy Jérus követője? ennek a faszinak tényleg nincs szégyenérzete...ez tényleg azt hiszi, ha a szart egy üvegben felteszik a polcra, akkor az már befőtt?
le kellene jönnie a szerről, akkor talán nem beszélne hülyeségeket betépett állapotban...csak a családjával baszik ki, ha továbbra is mutogatja azt a buta pofáját.

Jó ha tudja, amit Bayer mond, azt Orbán gondolta... Ez a garnitura nem Gyurcsány, és a galamblelkű stábja...ezek nem felejtenek...

nagyon remélem, hogy többé sehol nem látható képernyőn..

méghogy elgondolkodott?...meghogy Jézus követője? ehhez már pofa kell, jó vastag bőrrel...

seggfej...így a szeretet ünnepén.
bencemacska
@wagabund: ms, 15:28
Olvastad mit írt Bayer?
bencemacska
@durbincs: ma, 16:33
Lehet, hogy nálad az igazság.
Mondtam: Apa, kezdődik...
Veleda
Nagy Bandó kontra- Orbán és neje. nem tudom, hogy mi az igazság, vagy az igazságnak csak a töredéke? Kinyomozni is lehetetlen. DE! egy pletyka alapján a médiában nyíltan senkit sem szabad megvádolni, mert könnyen visszanyal a fagyi, lehet belőle egy nagyon csúnya rágalmazási per. Orbánról sok mindent mondanak, gondolom a választási kampány hevében most mindenkit gyaláznak, más politikusokat is. Idáig süllyedt (süllyedtünk). Alázzuk azt, aki mást mond, vagy csinál. Emberek, mérsékeltebb viselkedést , ha lehetne!
maci0427
Véleményem : -- Nagy Bandó András -nak nem kellett volna ezt mondania , ez illetlen volt - baromság ocsmányság...- erre nem vevő senki és értelmetlen egy normális embertől és főleg nem a M. E. -re, ez nem "komondoros témába illő..."...! De kérdezem én..., Bayer Zsoltnak muszáj volt ennél még rosszabb - ocsmányabb minősíthetetlen stílusban visszavágnia...? Konkrétan ..." „Egy vidéki városban járva azt hallottam, hogy Nagy Bandó András ott szokta b+++ni az anyját..." -- Na itt megállva, akkor Bayer Zsoltnak is bocsánatot kellene kérnie, amúgy meg Orbán Viktor helyében, még fenékbe is rúgnám ! Választások előtt meg kellene gondolni azt, hogy egy adott támadást, hogyan kezelünk és hogyan válaszolunk rá ! Bayer Zsolt is " hozta a formáját " rendesen, a bunkó - alpári - modortalan viselkedésével ! Egy - két szavazatot ez elvitt, az biztos !
Katalina62
@Veleda: Orbán Viktornak miden joga meg van, hogy feljentse Nagy Bandót rágalmazásért! Miért nem teszi! Az elegánsabb, és tisztességesebb lenne mint a talpnyalót rászabadítani! Ja hogy szemtől szemben megvívni kockázatos?!
maci0427
Nagy Bandó Andrásnak, ha bocsánatot kért, akkor közvetlenül Orbán Viktornak kellett volna címeznie a levelet, úgy, hogy eljusson hozzá..., nem pedig Bayernek, akinek aztán semmi köze nem volt ehhez ! Nem hiszem azt, hogy a Miniszter Elnök úr, olyan mocskos - alpári módon válaszolt volna Nagy Bandó Andrásnak, a meggondolatlan kijelentésére, biztosan elfogadta volna a Nyilvános Bocsánatkérést... ! Ez sokkal szimpatikusabb lett volna nekünk olvasóknak - a Népnek, míg ez a Bayer Zsolt , az ocsmány visszavágásával, még a Mi. E. Úr személyét is szégyenbe hozta ! Kár volt ezért...
Veleda
@Katalina62: Bayer Zsóti egy geci, ezt tudjuk jól. Mást nem is várhattunk volna tőle. De tudod mit? ez már legyen az ő bajuk!
Grafix69
@maci0427: A miniszter elnök úr pontosan tudja ,hogy a Bayer egy geci , azért tudja mert Ő is az.
babp1982
Ezt a Bayer ge...t nem kéne már jól pofán bacni?
csipetke
@karma1: Igen,teljes mértékben igazad van...
two steps from hell
Azt hiszed, hogy csak túlzok, pedig nem.
Orbán Viktor SOKKAL kevésbé tiszteli Istent, mint Sátán.
Orbán Viktor a Sátánnál is sátánibb.
Ennek a féregnek menni kell.
Ha rá kell omlasztani az egész parlamentet, akkor rá lesz omlasztva...
Rockxy
@two steps from hell: Ugye mekkora szerencse, hogy Nobel, akiről békedíjat neveztek el, feltalálta a dinamitot?
quadrocopter
Ha páran nem értenék: valójában nem kért bocsánatot Nagy-Bandó, azt a sértett féltől szokás kérni, de stílusosan válaszolt egy taj parasztnak, egy talpig tahó végkénynek!
papa.49
Ezen a ponton nem értek egyet a NBA.val
division
Nagy Bandó, te már annyira lesüllyedtél hogy inkább vissza kellene vonulnod a közélettől is.
grincss
"Földes Péter
3 órája ·

Nyílt levél Nagy Bandó Andrásnak

Kedves Bandó,

régi barátságunkra való tekintettel őszintén remélem, hogy az alábbiakat nem veszed kioktatásnak. Nem annak szánom ugyanis, még kevésbé bántásnak, de úgy gondolom, hogy reagálnom kell arra, amit írtál.

Először is: Bayernak nem írunk levelet. Sem nyílt levelet, sem másmilyet. Ha ír rólunk, vagy nekünk, nem válaszolunk.
Ha mégis válaszolnánk, például azért, mert túlteng bennünk az ego, és emiatt nem tudjuk magunkat visszafogni, akkor a neki írott levelet semmiképpen sem úgy kezdjük, hogy Tisztelt Bayer úr!

Ismerem ugyanis több írását, ideológiai és morális kacskaringókkal teli életútját, s mindezek alapján alapján állíthatom, hogy az általad használt megszólítás megközelítőleg sem helyénvaló.

Akinek te nyílt levelet írtál, az egy tetű.

Ami a műsorban Orbánról és a feleségéről általad elmondottakat illeti: jól látod, tényleg hiba volt elmondani, amit elmondtál. Nem azért, mert ilyet nem illik mondani a magyar miniszterelnökről. (Nőket verni sem illendő, mégis hány olyan honfitársunk van, aki ezt gond nélkül megteszi.) Hanem, mert - Esterházy Péter örökérvényű bon mot-ját idézve - bizonyos szint fölött nem megyünk bizonyos szint alá.

Bocsánatot sem Orbántól kellett volna kérned, hanem azoktól a magyar emberektől, akik – ellentétben veled – nemhogy kétszer, de egyszer sem szavaztak a Fideszre.

A régi barátsággal üdvözöllek,
FSP"
www.facebook.com/foldes.peter.7/posts/1784877561523382?notif_id=1514301578391128¬if_t=close_friend_activity
Sámannus
Azt gondolom, hogy megkérték Bandót, hogy adja meg a forrását, vagy pörölnek.
Mert ugyi megtehetik ők is. A valóság mindig más mint aminek látszik a fütyisz mindig eltudja érni.
simmering73
"Nagy Bandó András morális megsemmisítése, egzisztenciális kivégzése, ami a bátor közéleti ember megfutamodásával és megalázó bocsánatkérésével végződött, nyílt totális diktatúrák sajátja. Még akkor is, ha Nagy Bandó András szenteste, karácsonyi hangulatban, megrendülten, őszintén kért bocsánatot a “Miniszterelnöktől”.
nepszava.us/bartus-laszlo-a-nagy-bando-ugy-tanulsagai/
bakegya
...de minek kér bocsánatot...amikor...Földesnek igaza van-köszönet neki a megszólalásért!
kukac50
Orbán nem cáfolta! Nagy Bandó elmondta,hogy könyvvásáron egy ápolónőtől hallotta.
Ő ezzel,hogy elmondta nem sértett meg senkit. Ha sértő lett volna Orbán reagált volna rá.
papa.49
NBA. már nálam nem az aki volt, csak egy pojáca ...
wagabund
Akik nem szerették, azok leírták. Akik szerették, azok most a bocsánatkérése után ejtették el.

Ebből már nem tud jól kijönni. a családja sem.
(és még nincs vége az előadásnak...most szünet, büfé, aztán a választások előtt jön a második felvonás...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.